6 στιλάτα looks για την παραλία και το beach bar
© Instagram / @oliviaculpo
Fashion

6 στιλάτα looks για την παραλία και το beach bar

Πάρε ιδέες για το πώς να συνδυάσεις έξυπνα και εύκολα το μαγιό σου

Κροσέ φορέματα, λινά σύνολα και χαλαρά παρεό. Αυτές είναι οι φετινές τάσεις για κάθε σου εμφάνιση στην παραλία και όχι μόνο.

Ο Αύγουστος είναι ήδη εδώ. Αυτό σημαίνει πως —αν δεν είσαι ήδη σε κάποιο νησί— υπάρχει μια παραλία ή έστω μια πισίνα να σε περιμένει άμεσα. Πακετάροντας λοιπόν τη βαλίτσα σου, θα έρθεις αντιμέτωπη με ένα βασικό ερώτημα: Εκτός από ένα χαριτωμένο ολόσωμο ή μπικίνι, τι ρούχα φοράμε στην παραλία; Σίγουρα το μαγιό και τα γυαλιά ηλίου είναι το απόλυτο combo για όταν ξαπλώνουνε στην άμμο. Πολλές φορές όμως θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για μια μετέπειτα βόλτα, για φαγητό ή cocktail και οι φετινές τάσεις στο beachwear έχουν να σου προσφέρουν μπόλικη έμπνευση.

Παρακάτω θα βρεις τα 6 looks-κλειδιά που θα σε μεταμορφώσουν στην πιο στιλάτη της παραλίας. Είναι πρακτικά, ανάλαφρα και προσαρμόζονται σε κάθε καλοκαιρινή δραστηριότητα.

Η επιστροφή των παρεό

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα παρεό έχουν επιστρέψει για τα καλά στα καλοκαιρινά μας outfits. Αρχικά τα είδαμε ως κανονικές φούστες στις πασαρέλες και φέτος έρχονται με μια ακόμα πιο παιχνιδιάρικη όψη, σεταρισμένα με το μαγιό σου. Το καλό με τα παρεό βέβαια είναι ότι με ένα μόνο δέσιμο, μπορείς να προσαρμόσεις το μήκος τους είτε σε κοντό, είτε σε μακρύ. Έτσι, εκτός από την παραλία, λειτουργούν υπέροχα και σε ένα απογευματινό ντύσιμο. Στην αγορά θα τα βρεις σε άπειρα καλοκαιρινά prints και υφάσματα για κάθε γούστο. Επιλέγοντας την απόλυτη μονοχρωμία όμως θα έχεις σίγουρα ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Το μπικίνι σου και ένα πουκάμισο

Το συγκεκριμένο beach-look φοριέται εμμονικά από κάθε fashion influencer, ενώ μπορεί να θεωρηθεί άνετα ως η νέα «στολή» της παραλίας. Είναι εύκολο και δείχνει πάντα ανεπιτήδευτα κομψό. Το μυστικό βέβαια βρίσκεται στις αναλογίες: Το πουκάμισο πρέπει να είναι αρκετά φαρδύ και μακρύ, ενώ το μαγιό από μέσα πρέπει να είναι λεπτεπίλεπτο, και ιδανικά μπικίνι. Επίσης, μη φοβηθείς καθόλου να τολμήσεις με πουκάμισα σε έντονα prints και χρώματα, κάνοντας απροσδόκητους συνδυασμούς με το μαγιό σου. 

Όλα σε λινό

Οι total εμφανίσεις σε λινό είναι μια τεράστια τάση για το καλοκαίρι του 2022. Το συγκεκριμένο ύφασμα όπως ξέρουμε, έχει την ιδιότητα να προστατεύει από τον καυτό ήλιο, ενώ θα σε κάνει να δείχνεις ανάλαφρη και αέρινη σαν θεά. Πόσο μάλλον αν το επιλέξεις σε ένα μονοχρωματικό λευκό ή μπέζ σύνολο, με oversized ξεκούμπωτο πουκάμισο και χαλαρή παντελόνα. Ολοκλήρωσε το look προσθέτοντας κάποια αξεσουάρ όπως ιδιαίτερα κοσμήματα ή chunky γυαλιά.

Το πολυχρηστικό μαντήλι  

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που θα χρησιμοποιήσεις και τους «10 τρόπους για να φορέσεις ένα μαντήλι» που έμαθες από τα videos του TikTok. Τα  μεταξωτά μαντήλια βρίσκονται στις top καλοκαιρινές τάσεις φορεμένα ως μπαντάνες. Φυσικά όμως δεν θα μείνουμε μόνο εκεί. Με μια κίνηση, ένα μαντήλι μετατρέπετε σε φούστα, με ένα στριφογύρισμα σε τοπ και το βράδυ αν έχει κρύο, το ρίχνεις πάνω στους ώμους σου. Επίλεξέ το σε έντονα χρώματα και μοτίβα και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου καλοκαιρινό κομμάτι.

Κροσέ φορέματα

Τα καλοκαιρινά κροσέ φορέματα είναι ο πιο στιλάτος τρόπος για να απολαύσεις το κοκτέιλ σου στο beach bar, χωρίς να νιώθεις ότι έχεις καλυφτεί ολόκληρη από ένα ρούχο. Φέτος κυριάρχησαν οι ανάλαφρες πλέξεις που θυμίζουν δίχτυ και είναι ιδανικές για layering. Θα αναδείξουν υπέροχα το μπικίνι σου αλλά, αν είσαι τολμηρή, μπορείς να αφαιρέσεις το τοπ. Αν από την άλλη επιθυμείς μια κάλυψη, φοράς ένα σορτσάκι. Κράτησε ιδανικά μια ψάθινη η ξύλινη τσάντα για ένα απόλυτα 70s look.

Το σετάκι είναι must

Πριν κλείσουμε τη βαλίτσα των διακοπών μας, δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε ποτέ ένα σετ για ένα εύκολο και κομψό look. Επίλεξε την απόχρωση που πιστεύεις ότι θα ταιριάξει με την ηλιοκαμένη σου επιδερμίδα και φόρεσέ το είτε στην παραλία με το μαγιό σου, είτε το βράδυ με τα ψηλά σου πέδιλα. Τα co-ords που είδαμε φέτος παντού είναι μονόχρωμα, με ανάλαφρα βαμβακερά πουκάμισα και άνετα σορτς, όπως αυτό της Bella Hadid.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice