Πώς να φορέσετε το tennis sweater για να «πάρετε» το match point

Μία μοντέρνα πρόταση εμπνευσμένη από τα courts

Tennis sweater: Το ντύσιμο που άλλοτε προοριζόταν μόνο για τα γήπεδα γίνεται new trend και μετατρέπεται σε μία sporty chic πρόταση για κάθε μέρα.

Το athleisure look, ο smart ενδυματολογικός συνδυασμός άνεσης και κομψότητας, άρχισε να εδραιώνεται περισσότερο την περίοδο της καραντίνας. Και από ό,τι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Ακολουθώντας το νέο trend του Tik Tok- #oldmoneyaesthetic, επώνυμα brands, όπως Ralph Lauren, Gucci, Lacoste αλλά και fast fashion brands, έχουν ήδη εισάγει στις κολεξιόν τους το διάσημο Tennis Sweater. Η πιο κλασσική μορφή του είναι πλεκτό πουλόβερ (συνήθως σε απόχρωση crème), με κάθετες «πλεξούδες» και με λαιμόκοψη V σε διαφορετικό χρώμα, όπως royal blue και μπορντό. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν περισσότερες παραλλαγές αυτού: αμάνικα πουλόβερ, χρωματιστά πουλόβερ, turtle neck πουλόβερ και πολλά άλλα.

Μετά την αύξηση της δημοτικότητας του tennis skirt, διάσημες influencers προτείνουν το εμβληματικό πουλόβερ μίας άλλης εποχής σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή. Αφήνουν πίσω το preppy στυλ και την ξεθωριασμένη δόξα των country club και δίνουν στο ρούχο μία πιο φρέσκια και cool αισθητική. Παίρνοντας ιδέες από αυτές τις εικόνες, προτείνουμε στιλιστικές προτάσεις για το πώς να συνδυάσεις το δικό σου tennis sweater.

  1. Denim on Denim

Φόρεσε το με ένα λευκό t-shirt ή τζιν πουκάμισο-να ξεπροβάλλει μέσα από το V- και με ψηλόμεσο τζιν για πιο 90s vibe. Εξίσου στιλάτο είναι και χωρίς κάτι από μέσα. Πιάσε τα μαλλιά σου με ένα κλάμερ και προτίμησε γυαλιά ηλίου με χρυσό σκελετό. Πρόσθεσε και πολλά μικρά κοσμήματα –γιατί όχι και το tennis bracelet- σε χρυσές αποχρώσεις. Αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, εμπλούτισε το με ένα oversized jean jacket. Τέλος, διάλεξε τα αγαπημένα σου total white star-άκια, για ένα ολοκληρωμένο smart casual look.

Υ.Γ. Εάν η θερμοκρασία ανέβη απρόοπτα, βγάλε το πουλόβερ σου, ακούμπα το στους ώμους σου και δέσε το με κόμπο -Προσοχή, όχι στη μέση!-

  1. Mε σακάκι

Συνδύασε το πουλόβερ σου, με ένα ζιβάγκο σε έντονο χρώμα π.χ. κόκκινο και με ένα σακάκι σε γήινους τόνους. Ένα καρό καμηλό σακάκι είναι η ιδανική επιλογή. Επίλεξε κάποιο τζιν παντελόνι με ανοιχτή πλύση σε φαρδιά γραμμή ή chino παντελόνι για πιο office look. Επειδή φοράς ζιβάγκο, προτιμότερο είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου με κοτσίδα ponytail, για να αναδείξεις το ντύσιμο και το πρόσωπο σου. Simply irresistible!

  1. Με slip dress

Για την απογευματινή σου βόλτα, συνδύασε το με ένα εφαρμοστό slip dress -σίγουρα θα έχεις κάποιο στην γκαρνταρόμπα σου-. Μη σκεφτείς το χρώμα! Για παπούτσια, επίλεξε sneakers -η πιο ασφαλής επιλογή- ή αν συνεχίσεις την έξοδο σου, τόλμησε το με ψηλοτάκουνα πέδιλα σε κάποιο fluo χρώμα π.χ. lime. Άσε τα μαλλάκια σου ανακατεμένα, σπαστά και ανέμελα.

  1. Hot Leather look

 Για μία πιο sexy εκδοχή του καθώς πρέπει tennis sweater, συνδύασε το με total leather look. Δερμάτινα leggings, δερμάτινα biker boots, δερμάτινο jacket και ίσιο καρφί μαλλί. On fleek!

  1. Παραλίγο απόφοιτη του Yale

 Εάν από την άλλη είσαι θαυμάστρια του στιλ της Blair Waldorf, συνδύασε το με μία tennis skirt –“game set”- ή μία φούστα midi πλισέ. Επιλογή παπουτσιών; Μα φυσικά μοκασίνια ή μπαλαρίνες. Συνδύασε το με ένα σατέν φουλάρι στο λαιμό ή μία embellished στέκα για περισσότερο glam.

 Όπως γίνεται αντιληπτό, το πολυφημισμένο tennis sweater αποκτά μία άλλη διάσταση και δεν αφορά πλέον μόνο μία ελιτίστικη κοινωνία. Ακόμη και το ίδιο το άθλημα, αν και η κουλτούρα που το περιβάλλει εξακολουθεί να είναι αποκλειστική λόγω της απρόσιτης πρόσβασης σε γήπεδα, παρουσιάζεται με ένα νέο και ανανεωμένο τρόπο, ειδικά στα social media. Μάλιστα, η επόμενη γενιά παικτών του τένις, όντας επηρεασμένη από πρωταθλητές όπως η Serena Williams, η Naomi Osaka και η Emma Raducanu, αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετική από την παλαιότερη. Έτσι, η μόδα και η άθληση θα απευθύνεται σε όλους.

Πειραματίσου και κράτησε ζωντανές παλαιές τάσεις με ένα twist ανανέωσης!