Μοντέλα από πασαρέλες και καμπάνιες μόδας
© Instagram
Fashion

Trend alert: Τα τακούνια με κάλτσες ήρθαν για να μείνουν

Εσύ να τα βλέπεις αυτά που κορόιδευες τους τουρίστες

Τάσεις μόδας για Φθινόπωρο 2022: Τα τακούνια με κάλτσες είναι τελικά μία από τις τάσεις της σεζόν που θα συναντήσεις αρκετά.

«Όχι, όχι και πάλι όχι» σκέφτηκα την πρώτη φορά που το είδα και δεν έχω αλλάξει γνώμη. Οι περισσότερες fashionistas όμως άλλαξαν γνώμη και έτσι ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα μόδας», τα τακούνια με κάλτσες, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Όταν η Miu Miu έκανε την αρχή επιδεικνύοντας τη στιλιστική άποψη στη συλλογή της Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, κάποιοι αντέδρασαν. Πολύ γρήγορα όμως, τα περιοδικά μόδας και οι influencers του street style αγκάλιασαν τη νέα τάση, αποδεικνύοντας ότι όσο εκκεντρική κι αν μοιάζει μια επιλογή, ορισμένοι κανόνες πρέπει να παραβιαστούν.

Ευτυχώς (ή δυστυχώς), όλα τα είδη παπουτσιών μπορούν να συνδυαστούν με ένα ζευγάρι κάλτσες -πλατφόρμες, slingbacks, Mary-Janes-, διαλέγεις και παίρνεις. Μπορείς φυσικά να συνδυάσεις τις γόβες σου με κάλτσες στο ύψος της γάμπας, ελαφρώς μαζεμένη, σε ουδέτερες αποχρώσεις ώστε να αναδεικνύεται περισσότερο το παπούτσι. Στη συνέχεια, απλώς προσθέτεις μια μίν(τ)ι φούστα για να αναδείξεις την τάση με στιλ.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω trend κάνει την εμφάνισή του. Στην Ελλάδα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε εδώ και δεκαετίες τουρίστες με σανδάλια και κάλτσες αλλά και παγκοσμίως τα 80s ήταν μια δεκαετία που έδωσε αρκετή ώθηση στο συνδυασμό παπουτσιού με τακούνι και κάλτσας. Το 2019, η Miu Miu και η Anna Sui το παρουσίασαν στις πασαρέλες τους και σε αρκετές εκδηλώσεις περπάτησαν στο κόκκινο χαλί ψηλοτάκουνα πέδιλα με καλτσάκια -βλέπε Kendall Jenner.

Όπως φαίνεται όμως, αυτή τη σεζόν ο κόσμος της μόδας ήταν έτοιμος να αγκαλιάσει πραγματικά την τάση και να την αναδείξει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι streetstyle influencers που δεν έχασαν ευκαιρία να ποζάρουν με το νέο στιλ. Αν θες να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου ή να δείξεις πιο «ψαγμένη» στιλιστικά, δες πώς το έκαναν και εμπνεύσου για τις δικές σου εμφανίσεις. Από μένα παραμένει όχι πάντως.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice