Θύμα επίθεσης με οξύ εργάζεται ως μοντέλο και διορθώνει το κραγιόν στον καθρέφτη
Θύμα επίθεσης με οξύ εργάζεται ως μοντέλο © Twitter / Anadolu Agency
Fashion

Σχεδιάστρια μόδας επιλέγει ως μοντέλα γυναίκες - θύματα επιθέσεων με οξύ

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η Αμίν Χαντέμ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Αμίν Χαντέμ: Η σχεδιάστρια μόδας που επιλέγει ως μοντέλα γυναίκες - θύματα επιθέσεων με οξύ - Οι ιστορίες των γυναικών και ο στόχος 

Η Αμίν Χαντέμ, σχεδιάστρια μόδας στην Τεχεράνη, προσφέρει υποστήριξη σε γυναίκες που έπεσαν θύματα επιθέσεων με οξύ, προσλαμβάνοντάς τες ως μοντέλα, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη. 

Όπως εξηγεί η σχεδιάστρια στο πρακτορείο Anadolu, η επιλογή της να προσλάβει μοντέλα που έπεσαν θύματα τέτοιων εγκληματικών ενεργειών έρχεται σε αντίθεση με αυτό που είχαν σκοπό οι δράστες των επιθέσεων: να τους στερήσουν την ομορφιά τους και να τις υποχρεώσουν να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους σαν φυλακισμένες - αν φυσικά κατάφερναν να επιζήσουν.

Η Χαντέμ τονίζει ότι μέσω της πρωτοβουλίας της φιλοδοξεί να αγγίξει ευαίσθητες χορδές και να βοηθήσει τα θύματα να βγουν από την απομόνωση. «Είναι αδιανόητο να αποκλειστούν μόνο και μόνο εξαιτίας των εγκαυμάτων που υπέστησαν», σημειώνει η σχεδιάστρια. Στο πλαίσιο αυτό, προσεγγίζει και άλλους συναδέλφους της προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Εξηγεί πως προτιμά τα λευκά φορέματα, επειδή λέει πως το λευκό χρώμα υποδηλώνει «την αρχή της ζωής ξανά». «Το λευκό είναι το σύμβολο της αρχής των πάντων. Είναι το χρώμα της αθωότητας και της δικαιοσύνης», λέει η Ιρανή σχεδιάστρια. 

Θύματα επιθέσεων με οξύ γίνονται μοντέλα και περιγράφουν την ιστορία τους

Ένα από τα μοντέλα της, η Μασούμι Αταγί, αφηγείται ότι δύο χρόνια μετά το διαζύγιό της, δέχθηκε επίθεση με οξύ από τον πρώην πεθερό της. Έχασε την όρασή της εξαιτίας της επίθεσης πριν από 12 χρόνια. Πόζαρε για πρώτη φορά ως μοντέλο για λογαριασμό της Αμίν Χαντέμ το 2018. Στην αρχή ανησυχούσε για το αποτέλεσμα και την εξέπληξε η απήχηση που είχε. «Θελήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για γυναίκες όπως εγώ, που δέχθηκαν επίθεση με οξύ. Ωστόσο, εξακολουθώ να συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια, γιατί έχει πολύ θετική απήχηση», αναφέρει.

Η Λεϊλά Καριμπούρ λέει πως δέχθηκε επίθεση έξω από τον χώρο εργασίας της, πριν από τέσσερα χρόνια, για λόγο που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει. «Αποδέχθηκα την πρόταση της κυρίας Χαντέμ να ποζάρω ως μοντέλο. Ο κόσμος δεν έχει αποδεχθεί ακόμα το πρόσωπό μου. Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να έχω επιτυχία σε αυτήν τη δουλειά», δηλώνει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice