Loewe: Τα λουλούδια στην κυρία από μένα, είπε ο σχεδιαστής Τζόναθαν Άντερσον

Η «ανθισμένη» συλλογή του οίκου για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023

Loewe: Η συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 που παρουσίασε ο Jonathan Anderson ήταν βασισμένη στο ανθούριο.

Πάντα δημιουργικός και πάντα με οικολογικές ευαισθησίες, ο δημιουργικός διευθυντής της Loewe, Τζόναθαν Άντερσον, παρουσίασε ένα μετρημένα αβαν-γκάρντ σόου στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Η ισπανική Loewe κάνει εντύπωση από τη στιγμή που ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια ο βορειοϊρλανδός σχεδιαστής.

Μετά τα ρούχα με ζωντανό γκαζόν που έδειξε σε συνεργασία με τη βιοσχεδιάστρια Paula Ulargui Escalona, ήρθε η ώρα των λουλουδιών. Σε μια αρένα προορισμένη για αγώνες ιππασίας και σε έναν μινιμαλιστικό διάδρομο όπου δέσποζε ένα κατακόκκινο ανθούριο, βγήκαν τα μοντέλα τα οποία φορούσαν ενδιαφέρουσες παραλλαγές του τροπικού αυτού λουλουδιού. Η επιλογή του άνθους δεν ήταν διόλου τυχαία. «Το ανθούριο είναι ένα προϊόν της φύσης που δείχνει σαν αντικείμενο design· κι έτσι αντιμετωπίστηκε» διαβάζουμε το σκεπτικό του οίκου.

© EPA/TERESA SUAREZ

Οι θεατές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν η Κάρλι Κλος και η Αλέξα Τσανγκ, είδαν φόρεμα με λευκό και κόκκινο ανθούριο στο μπροστινό του τμήμα ή εννοιολογικές ερμηνείες, όπως κοψίματα σε σχήμα πέταλου ή προσομοιώσεις κορμών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα παπούτσια από βολάν (σαν πέταλα που σκουπίζουν το πάτωμα) και οι γόβες με ζωγραφισμένα λουλούδια. 

Ο Άντερσον έχει ένα σπάνιο ταλέντο: να συνδυάζει την κλασική μόδα με περίπλοκες σύγχρονες ιδέες, χωρίς να θυσιάζει στο παραμικρό την ομορφιά. Ο γιος ενός επαγγελματία παίκτη ράγκμπι, που γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ίμπιζα, ξέρει καλά και τους κωδικούς της μόδας και τις σύγχρονες απαιτήσεις από αυτήν στο τώρα. Ιδρυτής του οίκου JW Anderson, βρίσκεται στο τιμόνι της Loewe από το 2013 καταφέρνοντας να πενταπλασιάσει τον τζίρο της. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει μια στροφή στον σουρεαλισμό αλλάζοντας τελείως το στίγμα του οίκου.