Chanel Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023: Προτιμούμε τις συνεπείς πέρλες από τις όψιμες λάσπες

Τουίντ με λάμψη αλλά και διαφάνειες, φτεράκια, παγέτες, chandelier σκουλαρίκια και κολιέ από πέρλες

Τι είδαμε στην επίδειξη Chanel για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2023. Τι μας άρεσε πολύ και τι όχι.

Δεν έχω δει την ταινία «Πέρυσι στο Μαριενμπάντ» (L'Année Dernière à Marienbad) του Alain Resnais. Σε κάποιο σημείο στο τρέιλερ, ο πρωταγωνιστής ζητά από τη Delphine Seyrig, τα ρούχα της οποία είχε σχεδιάσει η ίδια η Coco, να θυμηθεί. «Souvenez vous» την παρακαλά κι ο έρωτάς τους τρέχει στο πριν και το μετά στη μητρόπολη της Τσεχίας σ΄ αυτήν τη nouvelle vague ταινία του 1961. Το φιλμ αυτό αποτέλεσε την αναφορά της Βιρζινί Βιάρντ στη συλλογή prêt-à-Porter της Chanel για το προσεχές καλοκαίρι. Στην πιο φίνα της δουλειά, την πιο ολοκληρωμένη και με σαφές πια το προσωπικό στίγμα της: η έμπνευσή της πατά πάντα.

Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023
Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023

Είναι μια εκπληκτική συλλογή, με εντάσεις. Φίνα, με στρώσεις, με αναφορές χωρίς ωστόσο να μοιάζει κόπια του παρελθόντος του Οίκου, χωρίς υπερβολές, με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Αβίαστη, υπαινικτική και σέξι. Ας πούμε για τις γκέτες και τα σοσόνια από δίχτυ και με μαύρο σιρίτι. Ο ορισμός του φίνου σέξι. Το άσπρο και το μαύρο, συμπληρωματικά και αντίθετα στα περισσότερα ρούχα μας ταξίδεψαν στο ταξίδι της γοητείας. Ανάμεσά τους, παστέλ χρώματα όπως το ροζ και το μαρόν και μερικά prints. Μοιάζει πια σίγουρη η Βιρζινί: είδαμε όλα τα ρούχα να έχουν μέσες τονισμένες είτε με ζωνάκια (με κρύσταλα και καμέλιες ή με σειρές από πέρλες), είτε με ραφές, είτε στα deux pieces που η Chanel έχει υπηρετήσει με πάθος. Τουίντ με λάμψη αλλά και διαφάνειες, φτεράκια, παγέτες, chandelier σκουλαρίκια και κολιέ από πέρλες. Μια γιορτή φίνας θηλυκότητας.

Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023
Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023

Στην πασαρέλα είδαμε plus size κορίτσια: η Jilla Τequila, η οποία μάλιστα δεν περπάτησε πρώτη φορά σε σόου της Chanel αλλά είναι η πρώτη φορά που περπάτησε με cropped top. Δεν ήταν μόνη: σε αυτήν τη μεγάλη συζήτηση περί συμπερίληψης κι εκπροσώπησης είδαμε κορίτσια με διαφορετικούς σωματότυπους κι αυτό είναι μια καλή αρχή.

Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023
Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023

«Τα πάντα είναι στο τραπέζι», θα πει η μούσα του Οίκου, Kristen Stewart, σε ένα εξαιρετικό fashion film που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της επίδειξης υπό την επιμέλεια του διδύμου Inez & Vinoodh. «Σημασία δεν έχει πια ποιος είσαι ή τι θέλεις αλλά να καις το καλύτερο σου χθες και να ξαναξεκινάς». Ο φακός τη συλλαμβάνει έξω από το σινεμά Le Champo της οδού Rue des Écoles στο Παρίσι και την ακολουθεί στις βόλτες της στις νυχτερινές τις βόλτες στους δρόμους αλλά και μέσα στο ιστορικό ατελιέ της Coco στη Rue Gambon. «Στη Chanel προτιμάμε το όνειρο και την ηρεμία από ό,τι την αντιπαλότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Chanel, Bruno Pavlovsky, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Federation της Υψηλής Ραπτικής. «Οι εβδομάδες μόδας συνήθως περιλαμβάνουν πολλά από τα συναισθήματα της στιγμής», θα πει στον Guardian. Συμφωνώ, προτιμώ τις συνεπείς πέρλες από τις όψιμες λάσπες.

Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023
Μοντέλα με ρούχα Chanel, από τη συλλογή SS2023

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice