6 στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη
© cottonbro studio / pexels
Fashion

6 στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Στιλιστικές επιλογές που προσθέτουν χρόνια

6 λάθη που κάνουμε με τα ρούχα και τα αξεσουάρ και μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες σε ηλικία.

Δεν το καταλαβαίνουμε, αλλά κάποιες στιλιστικές μας επιλογές μας προσθέτουν είτε χρόνια είτε κιλά. Επειδή δεν θέλουμε επ’ ουδενί κάτι τέτοιο, ας αποφύγουμε τα παρακάτω στιλιστικά λάθη-γκάφες.

Όχι μαύρα από την κορυφή έως τα νύχια
Μπορεί το μαύρο να είναι σοφιστικέ και εκλεπτυσμένο χρώμα, όμως έχει το εξής πρόβλημα: έρχεται σε αντίθεση με το δέρμα μας και τονίζει τα προβλήματά του, λέγε με ρυτίδες ή μαύροι κύκλοι. Η λύση ακούει στο όνομα «αξεσουάρ». Συμπληρώνουμε επομένως ένα μαύρο σύνολο με φωτεινά χρωματιστά αξεσουάρ, ώστε τα βλέμματα να πέσουν πάνω τους.

Όχι φουστάρες
Όσο κι αν μας αρέσουν οι μακριές φαρδιές φούστες, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι προσθέτουν όγκο στο κάτω μισό του σώματός μας και κρύβουν τα καλλίγραμμα πόδια μας. Οι μίνι φούστες δεν είναι μόνο για πιτσιρίκια, ξέρετε. Και τέλος πάντων, αν δεν μας βολεύει το μίνι, υπάρχουν και οι φούστες μέχρι το γόνατο. 

Όχι στους μεταλλικούς σκελετούς γυαλιών 
Ξεχάστε τον μεταλλικό μικρό σκελετό του Τζον Λένον. Είναι πασέ και είναι για μεγάλους σε ηλικία ή καλλιτέχνες. Επί του παρόντος, στη μόδα είναι οι τολμηροί, έντονοι και μεγάλοι σκελετοί που αναδεικνύουν τα μάτια και δεν τα κρύβουν.

Όχι παλιμπαιδισμοί στο ντύσιμο
Το ότι όλοι θέλουμε να δείχνουμε νεότεροι από όσο είμαστε είναι γεγονός. Αυτό δε σημαίνει ότι αγοράζουμε και φοράμε ρούχα για εφήβους. Όταν καταφεύγουμε σε στιλιστικούς παλιμπαιδισμούς, πετυχαίνουμε τα αντίθετα αποτελέσματα, φαινόμαστε μεγαλύτεροι από όσο είμαστε. Ψωνίζουμε επομένως ρούχα και αξεσουάρ που είναι κατάλληλα για την ηλικία μας.

Όχι σε άκυρα παπούτσια
Το παπούτσι μπορεί να χαλάσει εύκολα ένα ωραίο σύνολο. Καλό είναι να μην επιλέγουμε με βάση τις τάσεις της εποχής, αλλά διαχρονικά σχέδια που ταιριάζουν με την ηλικία, το βάρος και την ντουλάπα μας. Για παράδειγμα, οι αρβύλες δεν κολακεύουν τα plus-size σώματα. Αντιθέτως ένα φλατ ζευγάρι μπορεί να συμπληρώσει εύκολα ένα σοφιστικέ σύνολο. 

Όχι στα φουλάρια
Τα φουλάρια είναι σχεδόν vintage. Αν δεν πρόκειται να πάμε σε ρετρό πάρτι-ριγιούνιον με τους συμμαθητές από το δημοτικό, δεν τυλίγουμε φουλάρι στον λαιμό. Αν πάλι το αγαπάμε και το θέλουμε, το φοράμε στα μαλλιά ή το περνάμε σαν αξεσουάρ στην τσάντα μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice