Δάφνη Βαλέντε: Είδαμε το fashion show της στο Ωδείο Αθηνών

Ρούχα με κίνηση, αποχρώσεις της φύσης, πρωτοποριακά αξεσουάρ

Η σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε παρουσίασε τη νέα της συλλογή A/W 22-23 “Τα πάντα ρεί”  στις 14 Νοεμβρίου στο Ωδείο Αθηνών

Ποιο είναι το concept στο οποίο συνδυάζονται οι γήινοι τόνοι και τα υφάσματα με πτυχώσεις; Πρόκειται ασφαλώς για μια επίδειξη μόδας της Δάφνης Βαλέντε.

Η σχεδιάστρια, της οποίας το όνομα είναι συνώνυμο του πλισέ, παρουσίασε τη συλλογή της A/W 22-23 “Τα πάντα ρεί” στο Ωδείο Αθηνών μετά το άνοιγμα του νέου της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας. Στο σόου παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της μόδας, σχεδιαστές, μοντέλα, fashion editors, και άλλοι θαυμαστές της σχεδιάστριας. Ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Βασίλης Ζούλιας, ο Λάκης Γαβαλάς και η Άντζελα Γκερέκου.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο χώρος ήταν φωτισμένος σε αποχρώσεις του μπλε και του μωβ. Η ατμοσφαιρική αυτή διάθεση συνδυάστηκε με μια χαλαρωτική μουσική, την οποία απολάμβαναν οι καλεσμένοι, ενόσω κομψά ντυμένοι ταξιθέτες τους τοποθετούσαν στις θέσεις τους. 

Η επίδειξη άνοιξε με ένα μοντέλο με κατακόκκινο φόρεμα και αυστηρό καρέ. Ένα σύγχρονο και κομψό κορίτσι για ένα δυναμικό ξεκίνημα. Όσο τα μοντέλα διαδέχονταν το ένα το άλλο, τα ρούχα κινούνταν γύρω από τα σώματά τους σαν ελατήρια, τα οποία ήταν απόλυτα εναρμονισμένα με τον βηματισμό τους. Όλα είχαν μια φυσική ροή. Τα χρώματα παρέπεμπαν στα στοιχεία της φύσης. Τα μοντέλα “πατούσαν” στην μουσική σαν να γνώριζαν κάποια μυστική χορογραφία, ενώ η μουσική έδινε την εντύπωση πως συγχρονιζόταν με την πασαρέλα τους. 

Σε όλες τις δημιουργίες της Δάφνης Βαλέντε υπήρχαν ουρές που είτε ήταν κομμάτι του ρούχου είτε είχαν προστεθεί με φουλάρια και οι οποίες ακολουθούσαν τα μοντέλα, προσδίδοντας παλμό και ζωντάνια στην πασαρέλα τους. Τα μοντέλα θύμιζαν αρχαίους κούρους και κόρες, οι οποίες μαγνήτιζαν το βλέμμα των θεατών με τη χαριτωμένη και κομψή απλότητά τους. Πρόσωπα διαφορετικά και συνάμα ιδιαίτερα, πρόσωπα που προσιδιάζουν στον χαρακτήρα των δημιουργιών της σχεδιάστριας.

Για κάθε κομμάτι της συλλογής επιλέχθηκαν πρωτοποριακά κοσμήματα και πλισέ τσάντες από την συλλογή. Τα οπάκ καλσόν και τα μποτάκια, με τα οποία συνδύασε τα ρούχα η σχεδιάστρια, έκαναν τα σύνολα επίκαιρα και καθημερινά. Δεν υπήρχε καμία υπερβολή και καμία φλυαρία, ούτε στα χτενίσματα και το μακιγιάζ.  

Την έκπληξη έκανε η πασαρέλα της Σοφίας Νομικού που περπάτησε, κρατώντας το χέρι της μικρής της κόρης. Η διάσημη hair expert και η κόρη της φορούσαν ένα πανομοιότυπο λευκό πλισέ φόρεμα με μια μωβ κορδέλα δεμένη περίτεχνα στη μέση τους. Περπάτησαν μαζί όλο χάρη στην πασαρέλα και το χειροκρότημα του κοινού ήταν κάτι περισσότερο από εμψυχωτικό. Η μικρή Νίκολα δεν ήθελε να αφήσει τη σκηνή και η μαμά της με μια γλυκιά αγκαλιά τη βοήθησε να συνεχίσει την αποστολή της στο σόου.

Η επίδειξη έκλεισε φυσικά με την εμφάνιση της σχεδιάστριας των δημιουργιών, Δάφνης Βαλέντε, που φορούσε μια από τις δημιουργίες της σε μαύρο χρώμα. Η διεθνούς φήμης designer διέσχισε την πασαρέλα με στυλ, αλλά και ενθουσιασμό. Μαζί με τη σχεδιάστρια περπάτησε η αγαπημένη της Tiffany, ο character σκύλος της. 

Η εντυπωσιακή επίδειξη της Δάφνης Βαλέντε ήταν ένα από τα πρώτα fashion shows της φετινής Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας και σηματοδότησε την έναρξη μιας όμορφης γιορτής της μόδας στην πόλη.