Άνδρες μοντέλα στην πασαρέλα με ρούχα των Prada, Dolce & Gabbana, Dolce & Gabbana
© Courtesy of Prada, Dolce & Gabbana, Dolce & Gabbana
Fashion

Ανδρική μόδα: 6 fashion trends που θα δεις παντού αυτό τον χειμώνα

Κλασικές, νοσταλγικές, υπερβολικές, τα πάντα έχουν οι φετινές τάσεις

Ανδρική μόδα: Τα fashion trends που έδειξαν οι πασαρέλες για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022-2023.

Για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2022-2023, οι σχεδιαστές μόδας ανταγωνίζονται μεταξύ τους ως προς τη δημιουργικότητα και βασίζονται στα κλασικά για να δημιουργήσουν κομμάτια που είναι ήδη εμβληματικά. Από τα διπλοσταυροκούμπωτα σακάκια και παλτό και τις γούνινες λεπτομέρειες, μέχρι τα υπερβολικά πουλόβερ, τις κυριλέ γραβάτες και το έντονο ροζ χρώμα που πρωταγωνιστεί αυτή τη σεζόν, οι εβδομάδες μόδας σε Μιλάνο και Παρίσι και οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας έδειξαν ότι επιτέλους το ανδρικό ντύσιμο γίνεται πιο διασκεδαστικό.

Το σακάκι μου το διπλοσταυροκουμπωτό
Τα tailored κοστούμια έχουν «υποστεί» πολλές αλλαγές τις τελευταίες σεζόν, με τους σχεδιαστές να πειραματίζονται με τους όγκους και τα μήκη. Φέτος, το θέμα είναι η εφαρμογή και ο Αχιλλέας Τσιγάρας το τραγουδούσε πολύ πριν εμφανιστεί στις πασαρέλες μόδας και του το αναγνωρίζουμε. Αν υπάρχει ένα trend στο οποίο πρέπει να επενδύσεις αυτή τη σεζόν είναι αυτό που επιτέλους φτάνει στο απόγειό του με τις τέλειες αναλογίες. Από τα υψηλής ραπτικής σακάκια των Dior, Prada, Versace και Dolce & Gabbana, στα σακάκια με κόψιμο κλεψύδρας του Dunhill και εκείνα των Etro, Louis Vuitton και Brioni που θυμίζουν οριγκάμι, όλα αγκαλιάζουν κομψά το σώμα και δίνουν ένα σοφιστικέ vibe δεκαετίας ’70.

Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Dior
© Courtesy of Dior
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Louis Vuitton
© Courtesy of Louis Vuitton
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Dolce & Gabbana και Prada
© Courtesy of Dolce & Gabbana, Prada
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Dunhill και Versace
© Courtesy of Dunhill, Versace

Καίγεται η γούνα μου
Αν και η συντριπτική πλειονότητα των πιο σημαντικών luxury brands του κόσμου έχουν καταργήσει τις γούνες (πρόσφατα οι Dolce & Gabbana και Ermenegildo Zegna ενώθηκαν με τους Prada, Gucci και Versace στον αποκλεισμό γούνινων ειδών), υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές οικολογικής γούνας που εμφανίστηκαν στις επιδείξεις AW 22-23. Από τα εμπνευσμένα από την Belle Epoque γούνινα πανωφόρια της Prada, στα «χνουδωτά» παλτό της Loewe και τις κομψές καπαρντίνες του Jil Sander, αυτός ο χειμώνας θα είναι και ζεστός και stylish.

Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Loewe, Prada
© Courtesy of Loewe, Prada
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Ami και Dries Van Noten
© Courtesy of Ami, Dries Van Noten

Ο κοντός (ή ο ψηλός) με τη γραβάτα
Οι γραβάτες δεν έφυγαν ποτέ πραγματικά από τη μόδα, αλλά σίγουρα πέρασαν από μια φάση που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Την τελευταία πενταετία, κάθε επίσημη εμφάνιση σε κοινωνικό event συνοδευόταν από κοστούμι χωρίς γραβάτα (κάτι που έκανε έξαλλους τους boomers γονείς μας). Όμως, όπως όλα τα κλασικά κομμάτια, η γραβάτα κατάφερε να κάνει μια δυναμική επιστροφή και μάλιστα χωρίς να είναι δεσμευτική για εμφανίσεις στο γραφείο ή κοινωνικές περιστάσεις. Σχεδιαστές όπως ο Dries Van Norten και ο John Elliot απέδειξαν ότι μια κυριλέ γραβάτα μπορεί άνετα να συνδυαστεί με ένα πιο casual ντύσιμο, για παράδειγμα τζιν και δερμάτινο μπουφάν — ώστε να μπορείς να υποστηρίξεις το trend, ακόμα κι αν εργάζεσαι από το σπίτι πλέον.

Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Celine, Dries Van Noten, Louis Vuitton
© Courtesy of Celine, Dries Van Noten, Louis Vuitton

Φουλ του ροζ
Χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και πολύ πιο εύκολο να συνδυαστεί απ’ όσο φαντάζεσαι, το ροζ ανήκει σε κάθε αντρική ντουλάπα και ευτυχώς φέτος το είδαμε και το χορτάσαμε σε δεκάδες επιδείξεις μόδας. Από το απαλό ροζ παλτό των Casablanca και Rick Owens, μέχρι τις σατέν φόρμες της Prada, και από τα φωσφοριζέ πανωφόρια της Ami και της Vetements μέχρι τα ξεθωριασμένα μπουφάν του Paul Smith, παίζουν όλες οι αποχρώσεις του ροζ και σίγουρα θα βρεις εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σου στιλ. Διακριτικό, statement ή φουλ outfit, εσύ διαλέγεις.

Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Dolce & Gabbana
© Courtesy of Dolce & Gabbana
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Versace
© Courtesy of Versace
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Ami και Dries Van Noten
© Courtesy of Ami, Dries Van Noten
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Loewe, Prada
© Courtesy of Loewe, Prada

Πουλόβερ, αγάπη μου
Θυμάσαι όταν ήσουν μικρός, που σου έφερναν κάτι απαράδεκτα, κακόγουστα πουλόβερ για δώρο Xριστουγέννων; Αυτή η παράδοση έχει εμπνεύσει πολλές σκηνές χολιγουντιανών ταινιών και τώρα φαίνεται ότι ενέπνευσε και τους μεγαλύτερους σχεδιαστές του κόσμου. Πουλόβερ με έντονους όγκους και περίεργα σχέδια έρχονται να τρυπώσουν στην ντουλάπα σου. Η Prada και η Etro τους πρόσθεσαν ζιβάγκο λαιμό, φαρδιούς ώμους και ξηλώματα στις ραφές, οι Dunhill και Paul Smith τα έκαναν oversized. Βέβαια, o JW Anderson πέρασε σε άλλο επίπεδο δίνοντάς τους αλυσίδες και ο Dior τα γέμισε υφασμάτινα λουλούδια. Όπως και να έχει, όσο πιο extravagant, τόσο περισσότερο στη μόδα.

Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Prada, Dior
© Courtesy of Prada, Dior
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα JW Anderson, Loewe, Paul Smith
© Courtesy of JW Anderson, Loewe, Paul Smith

Φαρδιά παντελόνια, σαν τράπερ
Ο Justin Bieber τα φοράει και η Hedi Slimane τα πουλάει, το φαρδύ (baggy) τζιν επέστρεψε και είτε σου αρέσει είτε όχι θα το βλέπεις συχνά – είναι και η τραπ μουσική σε άνοδο, βλέπεις. Και σε ποια πασαρέλα δεν το είδαμε; Louis Vuitton, Balenciaga, Υ/Project, Vetements, Kenzo, Bianca Saunders και δεν συμμαζεύεται… Με λογότυπα, με τσέπες, με σατέν ύφασμα, με φαντασία, με τρέλα, με το ζόρι, δεν έχει σημασία, φοριέται πολύ και –μεταξύ μας– δείχνει πολύ άνετο. Δοκίμασέ το.

Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Dior, Balenciaga
© Courtesy of Dior, Balenciaga
Άντρες μοντέλα σε πασαρέλα με ρούχα Dolce & Gabbana, Loewe, Louis Vuitton
© Courtesy of Dolce & Gabbana, Loewe, Louis Vuitton

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice