Μοντέλο, Μπέλα Χαντίντ, Αλέξα Τσανγκ
S.S. Daley, Μπέλα Χαντίντ, Αλέξα Τσανγκ
Fashion

Bonnet: Το σκουφάκι της γιαγιάς είναι το νέο trend που δεν περίμενες

Ναι θυμίζει λίγο «μικρό σπίτι στο λιβάδι» αλλά η Bella Hadid και πολλές ακόμη το τίμησαν ήδη

Τα bonnet είναι το νέο trend της σεζόν και ήδη το φορούν πολλές celebrities. Πού το είδαμε, πώς το φοράς και γιατί.

Θυμίζει λίγο Handmaid’s Tale (δεν το έχεις δει; Κακώς!), λίγο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι και λίγο τη γιαγιά σου από το χωριό. Το σκουφάκι είναι πια πασέ και η μπαλακλάβα έχει αρχίσει ήδη να περνάει στα αζήτητα. Επομένως αν θες να κρατήσεις το κεφάλι σου ζεστό τους χειμερινούς μήνες και να είσαι παράλληλα in fashion, ήρθε η στιγμή να επενδύσεις σε ένα bonnet. Τι είναι αυτό; Εκείνο το σκουφάκι που φοράνε στα παιδιά όταν βαφτίζονται και δένει κάτω από το πηγούνι; Απλά σε σχέδια, χρώματα και μεγέθη για ενήλικες που ακολουθούν τα trends της μόδας και τους influencers του Instagram.

Μοντέλο με αξεσουάρ Irina Pinsker
Irina Pinsker
Μοντέλο με αξεσουάρ Shrimps
Shrimps

Η γέννηση του bonnet χάνεται στα βάθη του χρόνου και σίγουρα υπήρξαν πολλές αναβιώσεις του τον περασμένο αιώνα, αλλά μόνο δύο φαίνεται να είναι επίκαιρες αυτή τη στιγμή: το στενό, μοναστηριακό καπέλο παρόμοιο με αυτό που φορούσαν οι γυναίκες Tudor και το φαρδύ μπονέ, κατάλοιπο του 19ου αιώνα, το οποίο φορούσαν οι γυναίκες που περνούσαν μεγάλο μέρος της ημέρας τους δουλεύοντας έξω. Γιατί επέστρεψε το 2022 στη μόδα; Πιθανόν να ευθύνονται οι ταινίες και η τηλεόραση με τις σειρές εποχής, η δημοτικότητα των vintage πωλητών στο Instagram ή ακόμη και το cottagecore που εξακολουθεί να βρίσκει το δρόμο του στον κόσμο της μόδας.

Μοντέλο στην πασαρέλα Elena Velez
Elena Velez
Μοντέλο στην πασαρέλα Paco Rabanne
Paco Rabanne © Getty Images/ Peter White

Οι σχεδιαστές από την πλευρά τους μίλησαν και οι fashion influencers άκουσαν. Η Maria Grazia Chiuri τα παρουσίασε στην πασαρέλα της cruise collection του Dior, η Miu Miu φλέρταρε με την εικόνα τους ήδη από το 2021 στις συλλογές της και οι πασαρέλες της Άνοιξης γέμισαν από εκδοχές τους, βλέπε Yuhan Wang, Elena Velez, Paco Rabanne, S.S. Daley, Saint Laurent. Τα bonnets είναι το νέο accessory trend για τους επόμενους μήνες και δεν είναι λίγες οι διάσημες που έσπευσαν να το τιμήσουν –από την Μπέλα Χαντίντ και την Αλέξα Τσανγκ μέχρι την Ρόζαμουντ Πάικ στο κόκκινο χαλί.

Μπέλα Χαντίντ
Μπέλα Χαντίντ © Getty Images/ Gotham
Μοντέλο στην πασαρέλα S.S. Daley
S.S. Daley

Όπως τα περισσότερα trends, δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλες. Ωστόσο, όταν κάνει πραγματικά κρύο, είναι ένας stylish τρόπος να κρατήσεις το κεφάλι –αλλά και τα αυτιά- σου ζεστό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice