μοντέλα με μωβ ρούχα
© Instagram/ gianvitorossi, haileybieber, versace
Fashion

Μωβ: To χρώμα που θα σκίσει φέτος τον χειμώνα

Διαδέχθηκε το ροζ Barbie Core και το Bottega Green. Ποιο θα είναι το επόμενο χρώμα;

Μωβ: Fashion εικόνες του 2022 που πρωταγωνίστησε το πιο hot χρώμα της χρονιάς

Αποχαιρετώντας σιγά σιγά το 2022 κάναμε μία «χρωματική αποτίμηση» και βρήκαμε τον πρωταγωνιστή όλων των χρωμάτων. Σου λένε κάτι οι λέξεις Very Peri; Πρόκειται για το χρώμα του έτους 2022 σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία Pantone. Ήταν μια αναφορά στο "Periwinkle" και προέρχεται από τη μυρτιά που φέρει άνθη σε αυτό το χρώμα. Θεωρείται μια απαλή απόχρωση, παστέλ μωβ, και είναι ένα χρώμα που συνδυάζει την ήρεμη σταθερότητα του μπλε με την ενέργεια του κόκκινου. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λουλακί με περισσότερες ροζ πινελιές. Η απόχρωση ήταν επίσης εμπνευσμένη από τον φυσικό κόσμο και την ευεξία και τα φυτά (λεβάντα) που προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας σε περιόδους χάους. Το Very Peri θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει τους «μετασχηματιστικούς καιρούς» που ζούμε ύστερα από την πανδημία και ενθαρρύνει την προσωπική εφευρετικότητα και δημιουργικότητα σε έναν κόσμο πρωτοφανών αλλαγών. Το χρώμα δημιουργεί μία «τολμηρή περιέργεια που αναζωογονεί το δημιουργικό μας πνεύμα» και τονίζει τις δυνατότητες μας, εισάγοντάς μας σε ένα νέο κόσμο-αυτόν του 2022.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος της μόδας «αγκάλιασε» το Very Peri, με πολλές αποχρώσεις αυτού (από ανοιχτό λιλά έως σκούρο μωβ) να κάνουν την εμφάνισης τους στα πιο fashionable catwalks -φαίνεται πως το ροζ barbie core και το Bottega green έκαναν χώρο για το πιο hot χρώμα της χρονιάς. Τώρα που οδεύουμε στο τέλος του έτους, συλλέξαμε μερικές μωβ-από casual έως glam, ανοιχτόχρωμο ή σκούρο - fashion εικόνες (outfits και items) από την πασαρέλα, το δρόμο και τη γκαρνταρόμπα.  

Το μωβ εκτός από χρώμα ρουχισμού, διάλεξαν σε φωτογραφίσεις και πασαρέλες διάφοροι οίκοι όπως Valentino, Versace, Balmain και Alexis Mabille. Μάλιστα, το logo του Valentino έχει μωβ φόντο (βλ. φώτο προφίλ στο instagram). 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice