Birkenstock Boston: το ζευγάρι σαμπό που έριξε το ίντερνετ και έσπασε τα ταμεία
©Instagram /@shanvictoriak, @dominikauznanska, @martynakarolak
Fashion

Birkenstock Boston: Το ζευγάρι σαμπό που έριξε το ίντερνετ και έσπασε τα ταμεία

Βγάλτε τις πυτζάμες αλλά κρατήστε τις παντόφλες

Η σειρά Boston των Birkenstock είχε μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο και οδήγησε σε ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας παγκοσμίως

Πριν οκτώ περίπου χρόνια, τα σανδάλια της Birkenstock Arizona άρχισαν να γίνονται πολύ δημοφιλή. Η άνετη παντόφλα άρχισε να εξυπηρετεί γυναίκες και άνδρες σε πάρα πολλές περιστάσεις. Στον πυρετό του trend, η μητέρα μου εμφανίστηκε μια μέρα στο σπίτι με μια νέα εκδοχή των Birkenstock, τις Boston. Όταν την είδα να τις φοράει, απόρησα πραγματικά και την ρώτησα για ποιον λόγο αποφάσισε να δώσει τόσα χρήματα για ένα ζευγάρι παντόφλες που πρόκειται να φοράει μέσα στο σπίτι.

Λίγες μέρες πριν όμως, σκρόλλαρα στα reels του Instagram και έπεσα πάνω σε ένα fashion video. Η δημιουργός του video φορούσε ένα πολύ stylish σύνολο. Όταν προσπάθησα να διακρίνω τα παπούτσια που κρυβόταν κάτω από την παντελόνα της, ανακάλυψα ότι φορούσε ένα ζευγάρι Birkenstock Boston. Προφανώς η επιλογή της κοπέλας μου φάνηκε παράξενη, οπότε πάτησα το #birkenstock για να δω αν υπήρχαν και άλλοι που το είχαν τολμήσει. Έκπληκτη ανακάλυψα ότι, όχι μόνο υπήρχαν πολλά άτομα που φορούσαν τις Boston στους δρόμους της Νέας Υόρκης, του Παρισιού και του Λονδίνου, αλλά και ότι αυτό ανήκει στις τοπ τάσεις της χρονιάς.

Οι Birkenstock Boston είναι ένα άνετο slip-on σαμπό, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Σήμερα, η γκρι suede εκδοχή του έχει τόση απήχηση, ώστε είναι αδύνατο να την βρεις διαθέσιμη στην αγορά. Το χρώμα αυτό, που στην Αμερική κοστίζει 155 δολάρια, δεν υπάρχει πλέον στον ιστότοπο της Birkenstock, ενώ παρόμοια ουδέτερα χρώματα, όπως το μπεζ και το γκρι, είτε έχουν εξαντληθεί πλήρως, είτε διατίθενται μόνο σε πάρα πολύ μεγάλα μεγέθη. Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Times, έχουν εμφανιστεί μέχρι και μεταπωλητές στο διαδίκτυο, οι οποίοι χρεώνουνν, όσους επιθυμούν να τις αγοράσουν, τεράστια ποσά.

Συνεχίζοντας την έρευνά μου στο ίντερνετ, εντόπισα ότι και στο TikTok οι Birkenstock Boston έχουν κάνει σάλο. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα βίντεο “How to style Boston Birks” βρίσκονται στην κορυφή του “For you page” των χρηστών. Ανάμεσα σε αυτές τις στιλιστικές ιδέες ανήκει φυσικά ο συνδυασμός της εν λόγω παντόφλας με άσπρη ψηλή κάλτσα. Θα γίνουμε, δηλαδή, όλοι Γερμανοί!

@lucyksmith #fallootd approved. 🍂🤎 Sandals are out, Boston Clog by @BIRKENSTOCK is IN! Got mine @DSW #falltok #birkenstocks #fallfit #ootd #falloutfit #autumnvibes #fallvibes #dsw #HausLabsFoundation ♬ original sound - Lucy Smith
@omgessin Replying to @jxhden bottoms i wear with my boston clogs, as requested 🍂 #fall #sneakers #pickup #birkenstocks #bostonclogs #haul #tryon #fashion #birkenstockboston #fallshoes ♬ NOSTYLIST - Destroy Lonely

Παράλληλα, μεγάλες επωνυμίες μόδας έχουν κυκλοφορήσει παπούτσια που παραπέμπουν στο στυλ των Boston Birks, όπως o JW Anderson, ο οίκος Hermès και ο Khaite. Αν καταφέρετε να αποκτήσετε ένα ζευγάρι στυλ Birkenstock Boston, φροντίστε  να το συνδυάσετε με ρούχα που διαθέτουν όγκο, όπως ένα φαρδύ παντελόνι ή ένα oversized σακάκι. Από την άλλη, αν  ανήκετε σε αυτούς που προβληματίζονται με το trend, να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice