Mini bags
ⓒ Coperni / Jacquemus / Prada
Fashion

Mini bags: Το must της γυναικείας γκαρνταρόμπας

Δεν έχουν χώρο αλλά έχουν στυλ

Mini bags: Η ιστορία της τάσης των mini bags και ο λόγος της μεγάλης τους απήχησης 

To 2019 o σχεδιαστής του οίκου Jacquemus, Simon Porte Jacquemus, παρουσίασε τη "Le Petit Chiquito", μια μικροσκοπική τσάντα με διαστάσεις 8,5 cm επί 5 cm. Τρία χρόνια μετά οι mini bags υπάρχουν σε πάρα πολλές εκδοχές και είναι must μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας. Συμβιβαστήκαμε με την ιδέα πως χρειάζεται συχνά να αφήσουμε τα προϊόντα μακιγιάζ μας ή ακόμη και τα κλειδιά μας στο σπίτι και υιοθετήσαμε την τάση.

Μπορεί οι mini bags να μην είναι τόσο εύχρηστες, καθώς στερούνται χώρου. Κερδίζουν, όμως, σε στυλ. Η τάση ήταν παρούσα σε όλες τις πασαρέλες της νέας σεζόν. Ακόμη, οι mini bags είναι αγαπημένη στιλιστική επιλογή πολλών celebrities, όπως η Dua Lipa, η Emily Ratajkowski και η Selena Gomez.

Στην πραγματικότητα, ο Jacquemus δεν εφηύρε τη mini τσάντα. O Karl Lagerfeld ήταν ο πρώτος που μας μύησε στο trend. Η δική του εκδοχή συνοδευόταν από χνουδωτά υπερμεγέθη μπρελόκ. Ωστόσο, οι γυναίκες κουβαλούσαν μίνι τσάντες και πιο πριν. Από τις αρχές έως τα μέσα του 1900 ήταν στην μόδα τα μικρά πορτοφόλια και τα πουγκιά, τα οποία ήταν σύμβολο πλούτου. Γι’ αυτό άλλωστε μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η Kate Middleton και η Meghan Markle, πολύ συχνά δεν κρατούν τσάντα.

Είναι φαινομενικά παράδοξο ότι, ενώ τα iPhone μεγαλώνουν και τα sneakers γίνονται πιο ογκώδη, οι τσάντες όλο και μικραίνουν. Εντούτοις, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που οι δύσχρηστες μικροσκοπικές τσάντες είναι τόσο αγαπητές: όσοι φορούν mini τσάντες δίνουν μια αίσθηση ξεγνοιασιάς. Ασφαλώς είναι δύσκολο να επιλέξεις τι θα βάλεις μέσα σε μια mini bag, αλλά μην ξεχνάς ότι ο διάσημος αρχιτέκτονας Mies van der Rohe είπε κάποτε: "Less is more".

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice