Vassilis Zoulias: Γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με όλη του την «οικογένεια»
© Panoulis Photography
Fashion

Vassilis Zoulias: Γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με όλη του την «οικογένεια»

Ο Έλληνας σχεδιαστής γιόρτασε τα 20 χρόνια του Οίκου του ντύνοντας με τα ρούχα της νέας καλοκαιρινής του συλλογής 2023 γνωστές Αθηναίες που θεωρεί «οικογένειά» του

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τώρα μπαίνει ο χειμώνας αλλά για τον Βασίλη Ζούλια είναι ήδη καλοκαίρι. Φέτος μάλιστα που κλείνει τα 20 χρόνια του Οίκου του, ο αγαπημένος σχεδιαστής αποφάσισε να τα γιορτάσει με μια επίδειξη άκρως τρυφερή. Τα ρούχα της συλλογής prêt a porter για την Άνοιξη - Καλοκαίρι ‘23 είχαν έμπνευση από τα μαξιμαλιστικά 90s και παρουσιάστηκε στον χώρο του Ωδείου Αθηνών. Η συλλογή έδωσε έμφαση σε έντονα χρώματα από φλούο πορτοκαλί σε πράσινο έως και φούξια – neon σε εκρηκτικούς συνδυασμούς μεταξύ τους και με υπερμεγέθη pied de poule σε ασπρόμαυρο. Ανδρικά σακάκια, πιτζάμες για όλη την ημέρα, σορτς, κομψά καφτάνια και ελαφριά φορέματα ιδανικά για διακοπές σε μοτίβα εμπριμέ, πουά και λεοπάρ. Φυσικά δεν έλειψαν τα φορέματα cocktail (το σήμα κατατεθέν του Οίκου) με καινούργιο μήκος μίνι.

Ο Περικλής Κονδυλάτος, μόνιμος συνεργάτης του σχεδιαστή, συμπλήρωσε τα looks με κοσμήματα από plexiglass σε διάφορα χρώματα.

Κι επειδή τα γενέθλια συνήθως τα γιορτάζεις με φίλους, ο Ζούλιας μάζεψε όλες και όλους τους φίλους του από τα μυθικά 80s μέχρι σήμερα για να τα γιορτάσουν όλοι μαζί. Αυτή τη φορά όμως ζήτησε ειδικά από τις φίλες του να έρθουν με τα αγαπημένα συγγενικά τους πρόσωπα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε, ίσως για μοναδική φορά, μια σειρά από γνωστές Αθηναίες συντροφιά με τις μητέρες τους, τις αδελφές τους, τα παιδιά τους. Βγήκαν στην πασαρέλα δίπλα δίπλα φορώντας τα ρούχα που είχε σχεδιάσει ειδικά για την περίσταση ο Ζούλιας. Είδαμε την Βίκυ Καγιά με την μητέρα της, Αλεξάνδρα, την κοσμικογράφο Χριστίνα Πολίτη με την μητέρα της Υακίνθη, παλιό μυθικό μοντέλο στα 60s και 70s, την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη με την κόρη της Κλειώ, την Ζενεβιέβ Μαζαρί (πρώην κριτή του GNTM)με την κόρη της Ροζαλία Καρύδη, την Τίτσα Λαβδά με την κόρη της Κέλλυ, την Τζένη Οικονόμου με την κόρη της Ναταλία, την Φαίη Μπέη με την κόρη της Ελμίνα, τις εντυπωσιακές Ελληνο-ιταλίδες αδερφές Δωροθέα και Αλεξάνδρα Μερκούρη, την Ίντια και Άννα Καρβούνη (δίδυμες κόρες της φωτογράφου Calliope), τις αδελφές Τέα και Άννα Πρέλεβιτς και τέλος το πρώην μοντέλο και φωτογράφο Σπύρο Πώρο με την κόρη του Ήρα.

Στις πρώτες σειρές ξεχωρίσαμε και τους φίλους του (μοντέλα, στυλίστες, φωτογράφους, μακιγιέρ) από την χρυσή εποχή των περιοδικών μόδας στην Ελλάδα, τότε που και ο ίδιος εργαζόταν κάνοντας σημαντική καριέρα σαν fashion editor και χαρίζοντας στις σελίδες τους μερικά από τα πιο ωραία editorials.

Λίγες ημέρες αργότερα ο ίδιος ο σχεδιαστής μέσα από το instagram του θέλησε να θυμίσει στο κοινό του με μικρές ιστορίες τις σχέσεις φιλίας που τον δένουν με μερικές από τις Αθηναίες που εμφανίστηκαν στην επίδειξη. Αξίζει να θυμηθούμε τι έγραψε:

Για τη Βίκυ Καγιά:
«Την Βίκυ την ξέρω 30 χρόνια τώρα. Τέτοια εποχή περίπου το 1992 ήταν όταν την είδα πρώτη φορά στο στούντιο του Βαγγέλη Τσαγκάρη όπου έκανε ένα διαφημιστικό. Ανέβαινε τις σκάλες φορώντας ένα φουστάνι κόκκινο της φωτιάς και έκθαμβος ρώτησα τον Βαγγέλη, ποιο είναι αυτό το κορίτσι; Η πανέμορφη μητέρα της την είχε φέρει στην πρώτη μας φωτογράφιση… Τα υπόλοιπα είναι ιστορία (της μόδας)… Στα 20 χρόνια ως fashion editor έχουμε δουλέψει μαζί σε εκατοντάδες εντιτόριαλ και εξώφυλλα, έχουμε ταξιδέψει μαζί σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο, όπως εκείνο το αξέχαστο ταξίδι μας στη Βουδαπέστη για το περιοδικό "Beaute" που πόζαρε για μένα σε μια γέφυρα… με ψηλοτάκουνα… μια επίδειξη αφοσίωσης και αγάπης για τον κόσμο της μόδας, κάποτε πολύ πιο επικίνδυνος από αυτόν του σημερινού GNTM, του σόου που η Βίκυ παρουσιάζει με τόση επιτυχία, και δικαιωματικά. Εκείνη ήταν η πρώτη πελάτισσά μου που αγόρασε ένα παλτό από την πρώτη μου κολεξιόν το ’08 και έκτοτε είναι το γούρι μου, γιατί αυτό το παλτό κατέληξε στους ώμους της "Emily in Paris" στη δεύτερη σεζόν και έγινε το απόλυτο best seller! Το 2012 γιόρτασε μαζί μου τα 10 μας χρόνια και χθες, παρά το κρυολόγημα που τη βασάνιζε ήρθε να γιορτάσουμε και τα 20 μας χρόνια στην πασαρέλα μαζί με τη μητέρα της! Σε ευχαριστώ υπέροχη Βίκυ μου που ήσουν πάντα εκεί για μένα… και αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τον χαρακτήρα σου, αυτός είμαι εγώ και άνθρωποι σαν εμένα που γνωρίζουν ποια πραγματικά είσαι για μας όλα αυτά τα χρόνια… το μόνο που άλλαξε αυτά τα 10 χρόνια που μεσολάβησαν είναι… το στρίφωμα της φούστας σου… καταλαβαίνεις τι εννοώ… είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ εμείς!»

Για τη Δωροθέα Μερκούρη:
«Με τις αγαπημένες μου αδερφές Μερκούρη γνωριζόμαστε από παλιά… τουλάχιστον 30 χρόνια. Είχα κάνει το πρώτο editorial μόδας της Δωροθέας Μερκούρη το ’90, τη φωτογράφισα στο μπαλκόνι μου στην οδό Δεινοκράτους 37. Εκείνη στην εφηβεία της τότε, είχε κάτι από Σοφία Λόρεν στα νιάτα της… με είχε συνεπάρει η ομορφιά της και από τότε ήμουν παθιασμένος μαζί της. Το ίδιο και με την Αλεξάνδρα Μερκούρη, τη στιγμή που τα μάτια μου έπεσαν πάνω της όταν την έκλεισα για ένα εντιτόριαλ στα μέσα περίπου του ’90… τόσα πολλά άλλαξαν τα χρόνια που πέρασαν για τους τρεις μας… γάμοι… υπέροχα παιδιά… διαζύγια… αλλαγές καριέρας… αλλά η φιλία μας παρέμεινε και δυνάμωνε ολοένα και περισσότερο. Αυτή η μίξη τους… μισές ιταλίδες μισές ελληνίδες, με συγκλόνιζε πάντα και παραμένω αθεράπευτα παθιασμένος και με τις δυο τους! Σας ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ αγαπημένες μου φίλες που ήρθατε στο σόου μου και γιορτάσατε μαζί μου τα 20 χρόνια της δεύτερης καριέρας μου σαν σχεδιαστής. Είστε τα πάντα για μένα, αλήθεια».

Για τη Χριστίνα Πολίτη:
«Αυτά μας ενώνουν… Με την λατρεμένη Χριστίνα Πολίτη έχουμε μεγάλο παρελθόν, αμέτρητες ιστορίες να διηγηθούμε. Η φωτογράφιση με τον Καλημέρη στο θρυλικό πια στούντιο του Τάκη Διαμαντόπουλου στο Παγκράτι. Τα ξενύχτια στο «Bora Bora», στο «9x9», στις «9 Μούσες», στην «Αυτοκίνηση»… τα αξέχαστα πάρτι στο περιβόητο διαμέρισμά μου στην Αμαλίας τη χρυσή εποχή των περιοδικών και πόσα ακόμα. Και μετά αυτή η εξωπραγματικά όμορφη μαμά Υακίνθη. Βασίλισσα ομορφιάς στα καλλιστεία του 1965, ένα αληθινό top model στα 60s και 70s και το εντυπωσιακό της comeback στο σόου μου το 2014. Από τότε έχει περπατήσει σε πολλές από τις πασαρέλες μου σαν πραγματική επαγγελματίας, που είναι! Και οι δυο αυτές υπέροχες γυναίκες, μαμά και κόρη δίνουν μαθήματα για το πώς να ζει κανείς τη ζωή του με στυλ, αλλά και ουσία, με ομορφιά, φινέτσα και επίπεδο. Σας ευχαριστώ που ήρθατε να γιορτάσουμε μαζί, σας αγαπώ, σας λατρεύω και, όπως είναι φανερό, είμαι παθιασμένος μαζί σας».

Για τη φωτογράφο Calliope:
«Με τη θεά φίλη μου Calliope γνωριζόμαστε χρόνια… πολλά χρόνια. Γνωριστήκαμε στη Μύκονο το 1980. Ήταν στυλίστρια στην Ιταλική Vogue τότε και εγώ δούλευα στον Billy Bo, ούτε 17 χρονών δεν ήμουν ακόμα. Εκείνη μια καλόψυχη και δίκαιη Αιγόκερως, εγώ ένας ευαίσθητος Καρκίνος, τα δυο αντίθετα. Παρόλα αυτά κολλήσαμε αμέσως, μοιραζόμασταν το ίδιο πάθος για τη μόδα. Και εκείνη βρίσκεται στην σχετικά περιορισμένη λίστα των πολύ καλών μου φίλων, που ήταν πάντα δίπλα μου ακόμη και στις πιο σκοτεινές στιγμές μου αλλά και στις μεγαλύτερες ευτυχίες μου. Σ’ αυτά τα 42 χρόνια της φιλίας μας, την είδα να παντρεύεται, να χωρίζει και να παντρεύεται ξανά τον έρωτα της ζωής της τον Χρήστο Καρβούνη και να φέρνει στον κόσμο δυο πανέμορφα δίδυμα, την Άννα και την Ίντια που περπάτησαν στο σόου μας για πρώτη φορά, αν και είμαι σίγουρος πως δεν θα είναι η τελευταία! Εγώ και ο Περικλής Κονδυλάτος λατρεύουμε την υπέροχη οικογένεια Καρβούνη και τους ευχαριστούμε και οι δυο που μας εμπιστευτήκατε τα πανέμορφα κοριτσάκια σας».

Για την Κέλλυ Λάβδα:
«Με την πολυαγαπημένη μου Κέλλυ Λάβδα είμαστε μαζί από παλιά σχεδόν από τα σχολικά μας χρόνια… Η Κέλλυ ήταν στην πολύ μικρή λίστα των πιο όμορφων γυναικών των 80s. Βγαίναμε στα κλαμπ με εντυπωσιακά ντυσίματα κάθε βράδυ και ήμασταν το απόλυτο χορευτικό δίδυμο. Θεέ μου, πως χορεύαμε τότε… επίσης ανταλλάζαμε τα φθαρμένα μας levi’s… Ναι, φορούσαμε το ίδιο νούμερο τότε! Η Κέλλυ φοράει ακόμα το ίδιο νούμερο, εγώ πάλι… ας μην το συζητήσουμε! Η επίσης υπέροχη και αγαπημένη μαμά της Τίτσα Λάβδα ήταν και εξακολουθεί να είναι μια οπτασία! Άφησε το δικό της ανεξίτηλο σημάδι με την εμφάνισή της στο φετινό GNTM και δεν το βάζει ποτέ μα ποτέ κάτω! Σε ευχαριστώ πολύ που περπάτησες στο σόου μας!»

 

Η Βίκυ Καγιά με την μητέρα της, Αλεξάνδρα
Η Βίκυ Καγιά με την μητέρα της, Αλεξάνδρα
Η Χριστίνα Πολίτη με την μητέρα της, Υακίνθη
Η Χριστίνα Πολίτη με την μητέρα της, Υακίνθη
H Nαταλία Δραγούμη με την κόρη της, Κλειώ
H Nαταλία Δραγούμη με την κόρη της, Κλειώ
Η Ζενεβιέβ Μαζαρί με την κόρη της, Ροζαλία Καρύδη
Η Ζενεβιέβ Μαζαρί με την κόρη της, Ροζαλία Καρύδη
Η Τίτσα Λαβδά με την κόρη της, Κέλλυ
Η Τίτσα Λαβδά με την κόρη της, Κέλλυ
Η Τζένη Οικονόμου-Ρίζου με την κόρη της, Ναταλία
Η Τζένη Οικονόμου-Ρίζου με την κόρη της, Ναταλία
Η Φαίη Μπέη με την κόρη της, Ελμίνα
Η Φαίη Μπέη με την κόρη της, Ελμίνα
Η Δωροθέα Μερκούρη με την αδελφή της, Αλεξάνδρα
Η Δωροθέα Μερκούρη με την αδελφή της, Αλεξάνδρα
Οι κόρες της φωτογράφου Calliope, Ίντια και Άννα Καρβούνη
Οι κόρες της φωτογράφου Calliope, Ίντια και Άννα Καρβούνη
Η Άννα με την αδελφή της Τέα Πρέλεβιτς
Η Άννα με την αδελφή της Τέα Πρέλεβιτς
Ο Σπύρος Πώρος με την κόρη του, Ήρα
Ο Σπύρος Πώρος με την κόρη του, Ήρα
Από αριστερά: Η Λάουρα Ντε Νίγκρις, η Ορσαλία Παρθένη, ο Γιώργος Ντάβλας, η Αpollonia B, η Καλλιόπη Καρβούνη, η Μαίρη Φιξ και η διευθύντρια του Beaute, Μαρία Καλιμασιά
Από αριστερά: Η Λάουρα Ντε Νίγκρις, η Ορσαλία Παρθένη, ο Γιώργος Ντάβλας, η Αpollonia B, η Καλλιόπη Καρβούνη, η Μαίρη Φιξ και η διευθύντρια του Beaute, Μαρία Καλιμασιά © Studio Panoulis
H Εβελίνα Παπαντωνίου δίπλα στον Λάκη Γαβαλά
H Εβελίνα Παπαντωνίου δίπλα στον Λάκη Γαβαλά © Studio Panoulis
O Γιώργος Μέρλος
O Γιώργος Μέρλος © Studio Panoulis
Ο Μιχάλης Πάντος με την Λάουρα ντε Νίγκρις
Ο Μιχάλης Πάντος με την Λάουρα ντε Νίγκρις © Studio Panoulis
Η βουλευτής και πρώην Υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη
Η βουλευτής και πρώην Υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη © Studio Panoulis
H Ορσαλία Παρθένη
H Ορσαλία Παρθένη © Studio Panoulis
Η Ραμόνα Βλαντή με τον Λάκη Γαβαλά και την Σούλα Λιάκου
Η Ραμόνα Βλαντή με τον Λάκη Γαβαλά και την Σούλα Λιάκου © Studio Panoulis
Ο Τάκης Τσαντίλης
Ο Τάκης Τσαντίλης © Studio Panoulis
Ο Βασίλης Ζούλιας, η Μένια Κουκουγιάννη, ο Περικλής Κονδυλάτος και η Τόνια Φουσέκη
Ο Βασίλης Ζούλιας, η Μένια Κουκουγιάννη, ο Περικλής Κονδυλάτος και η Τόνια Φουσέκη © Studio Panoulis
Vassilis Zoulias: Γιόρτασε τα γενέθλιά του μαζί με όλη του την «οικογένεια»
© Studio Panoulis

Δειτε περισσοτερα