Η Naomi Campbell, αγκαλιά με την κόρη της στο εξώφυλλο της Vogue UK, μιλά για τη μητρότητα, το modeling και τη ζωή της που άλλαξε ριζικά
Η Naomi Campbell © Getty Images/Ideal Image
Fashion

H Nάομι Κάμπελ αποκαλύπτει με αφορμή το masterclass της: Δεν είχα ιδέα πώς έπρεπε να ποζάρω

Τι άλλο είπε το supermodel

62224-137655.jpg
Newsroom |

Nάομι Κάμπελ: Μasterclass για τη μόδα

Μπορεί η Ναόμι Κάμπελ να ξεκίνησε την αξιοζήλευτη καριέρα της στον κόσμο της μόδας σε ηλικία 15 χρόνων και να έγραψε ιστορία ως το πρώτο μαύρο μοντέλο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Vogue ωστόσο δεν ήταν όλα ρόδινα στην αρχή της καριέρα της.

«Στην αρχή της καριέρας μου, δεν είχα ιδέα πώς να ποζάρω. Πήρα το χορευτικό μου υπόβαθρο και το ενσωμάτωσα στο ποζάρισμα. Έτσι προσπάθησα να προσποιηθώ για να τα καταφέρω, ώστε να μιλήσω» είπε με αφορμή την παρουσίαση του masterclass της για το μόντελινγκ. Και πρόσθεσε: «Ελάτε μαζί μου καθώς μοιράζομαι μαθήματα ζωής, ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ και συμβουλές για το πώς να έχετε αυτοπεποίθηση σε κάθε χώρο».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τη μόδα ως μια ανέγγιχτη, γοητευτική φαντασίωση, αλλά το μόντελινγκ στα καλύτερά του είναι μια πηγή έμπνευσης που σου δείχνει ποιος μπορείς να είσαι στην καλύτερή σου φόρμα», δήλωσε η Κάμπελ γι' αυτό το τελευταίο εγχείρημα, προσθέτοντας ότι το ταξίδι της στο MasterClass επικεντρώνεται στην «προσωπική ενδυνάμωση και την αυθεντικότητα, τον πολιτισμό και την κοινότητα και τη δύναμη της προσφοράς που ανοίγει τις πόρτες για εκείνους που έρχονται μετά από εμάς».

Ξεκίνησε το μόντελινγκ το 1986, μόλις 15 χρονών. Στα 16 φωτογραφίζεται για το εξώφυλλο του βρετανικού Elle και δύο χρόνια αργότερα γίνεται το πρώτο «έγχρωμο» μοντέλο στο εξώφυλλο της γαλλικής Vogue και του TIME magazine, διαλύοντας στερεότυπα δεκαετιών. Δύο ακόμη εξώφυλλα, το 1989, στη βρετανική Vogue και στο θρυλικό τεύχος Σεπτεμβρίου της αμερικανικής Vogue προμηνύουν πως ο «μετεωρίτης» Ναόμι Κάμπελ που έπεσε απροειδοποίητα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κεντρική σκηνή της μόδας θα άλλαζε ριζικά το «προστατευμένο» τοπίο της. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice