Bρετανία: Τα sneakers βγάζουν εκτός αγοράς το βερνίκι παπουτσιών
© Unsplash
Fashion

Η Sneakermania στη Βρετανία βγάζει εκτός αγοράς βερνίκι παπουτσιών

H Kiwi αποχώρησε από τη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom |

Bρετανία: Οι κάτοικοι της δεν γυαλίζουν πια τα παπούτσια τους 

Ένας κορυφαίος παραγωγός βερνικιών παπουτσιών αποσύρει τα προϊόντα του από τα ράφια του Ηνωμένου Βασιλείου, σε κάτι που χαρακτηρίζεται «σημάδι των καιρών». Η Kiwi, που ιδρύθηκε αρχικά το 1906, πωλείται σε περισσότερες από 180 χώρες και παράγει πάνω από το 50% των παγκόσμιων προϊόντων βερνικιού παπουτσιών.

Οι αλλαγές στα πρότυπα εργασίας που προκλήθηκαν από την Covid-19, καθώς και η αύξηση της προτίμησης για πιο casual υποδήματα, όπως τα αθλητικά παπούτσια, έχουν προταθεί ως αιτία για την απομάκρυνση της εταιρείας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκπρόσωπος της Kiwi δήλωσε ότι «η χρήση των υποδημάτων που δεν απαιτούν επίσημο γυάλισμα και η συνολική μείωση των καταναλωτών που γυαλίζουν τα παπούτσια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο» τους ώθησε να αποσυρθούν από τη βρετανική αγορά.

Η μάρκα ιδρύθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1906 και έγινε βασικός προμηθευτής των βρετανικών σπιτιών, με την επιχείρηση να πουλάει 250 εκατομμύρια τεμάχια καθαρισμού κάθε χρόνο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Ο επικεφαλής μιας οικογενειακής εταιρείας καθαρισμού παπουτσιών δήλωσε στη Mail on Sunday ότι η απόσυρση της Kiwi ήταν «σημάδι των καιρών». Ο 62χρονος, του οποίου η οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Λονδίνο άρχισε να λειτουργεί για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια, συνέχισε να εξηγεί: «Εν μέρει αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι φορούν κοστούμια και sneakers. Η Covid το επιτάχυνε αυτό με την αύξηση της εργασίας από το σπίτι, αλλά μια τάση υπήρχε και πριν από αυτό. Τα αθλητικά παπούτσια φοριούνται όλο και περισσότερο – ακόμη και στη δουλειά. Ενώ τα παπούτσια πεθαίνουν, τα αθλητικά παπούτσια είναι ζωντανά». 

Η μητρική εταιρεία της Kiwi, SC Johnson, δήλωσε: «Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, [η SC Johnson] αποφάσισε να αποχωρήσει από την επιχείρηση φροντίδας παπουτσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να ανακατευθύνουμε τις επενδύσεις και τους πόρους μας στις στρατηγικές επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες της εταιρείας».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice