Adidas vs Puma: Μια διαμάχη δεκαετιών
Adidas © Unsplash
Fashion

Adidas: Στα δικαστήρια με τον σχεδιαστή Thom Browne για τις «τρεις ρίγες»

Eπικαλείται παραβίαση εμπορικού σήματος

62224-137655.jpg
Newsroom |

Adidas: Στα δικαστήρια με τον Thom Browne για τις «τρεις ρίγες»

Το 2021 η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas υπέβαλε αγωγή στον Αμερικάνο σχεδιαστή Τhom Browne, για παραβίαση εμπορικού σήματος.

Η αγωγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μία ομοιότητα μεταξύ του διάσημου σήματος της αθλητικής επωνυμίας, με τις χαρακτηριστικές 3 λωρίδες και των παράλληλων λωρίδων που συχνά εμφανίζονται στα ενδύματα του σχεδιαστή Thom Browne. 

Τα αθλητικά ρούχα και υποδήματα του Thom Browne έχουν τρεις και τέσσερις ρίγες με τρόπους που η Αdidas ισχυρίζεται ότι είναι πιθανό να εξαπατήσουν, να μπερδέψουν και να παραπλανήσουν πραγματικούς και υποψήφιους αγοραστές των εμπορευμάτων της.

Η Adidas αμφισβητεί επίσης τη χρήση του «Grosgrain Signature» του Thom Browne, ένα κόκκινο, λευκό και μπλε σχέδιο που η μάρκα αθλητικών ειδών λέει ότι αποτελείται από τρεις ρίγες, ενώ ο Thom Browne λέει ότι περιέχει πέντε, περιγράφοντάς το ως «λευκό-κόκκινο-λευκό-μπλε-λευκό», στα δικαστικά έγγραφα.

Η Adidas χρησιμοποιεί τρεις ρίγες από το 1949, όταν ο Γερμανός ιδρυτής Adolf Dassler τις παρουσίασε σε ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών με καρφιά.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Thom Browne υποστήριξαν εν τω μεταξύ ότι η Adidas άσκησε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκδίκηση των αξιώσεών της. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι τα προϊόντα με την «Four-Bar Signature» πωλήθηκαν για πρώτη φορά το 2009 και εμφανίστηκαν στο εμβληματικό κατάστημα της μάρκας μόδας στη Νέα Υόρκη από το 2010. 

Οι δικηγόροι της Adidas υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι η εταιρεία δεν είχε υποχρέωση να παρακολουθεί την παραγωγή της Thom Browne και δεν θεώρησε αρχικά ότι το brand ήταν άμεσος ανταγωνιστής.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice