Ποια είναι η Ντελφίν Αρνό, νέα CEO του Dior και κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Έχει πολλές πιθανότητες να κληρονομήσει την LVMH, την αυτοκρατορία ειδών πολυτελείας αξίας 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Delphine Arnault: Οι σπουδές, η εργασιακή εμπειρία, η προσωπική ζωή της κόρης του Μπερνάρ Αρνό που έγινε CEO του Dior.

Αφού δοκιμάστηκε ως αντιπρόεδρος στη Louis Vuitton από το 2013 αυξάνοντας τις πωλήσεις του brand, η κόρη του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο Μπερνάρ Αρνό, Ντελφίν, στις 11 Ιανουαρίου του 2023 ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει τη διοίκηση της δεύτερης μεγάλης εταιρείας της LVMH, του οίκου Dior. Η θητεία της ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου και οι άνθρωποι της μόδας περιμένουν θαύματα. Ποια είναι η Ντελφίν, που αφού από το 2000 πέρασε από πολλά πόστα της πατρικής επιχείρησης και ξεχώρισε για το «ήρεμο» στιλ διοίκησης, αναλαμβάνει στα 47 της έναν κολοσσό της μόδας;

Η Ντελφίν γεννήθηκε κοντά στο Παρίσι στις 4 Απριλίου του 1975. Μητέρα της είναι η πρώτη γυναίκα του Αρνό, Αν Ντουεβράν. Είναι η πρωτότοκη και έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κληρονομήσει την αυτοκρατορία ειδών πολυτελείας αξίας 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με το που τελείωσε το δημοτικό, οι γονείς της την έστειλαν στην Αμερική, σε γαλλοαμερικανικό σχολείο, όπου έμαθε άπταιστα αγγλικά. Στη συνέχεια φοίτησε στο London School of Economics και, όταν ξεμπέρδεψε με τις σπουδές το 1997, έπιασε αμέσως δουλειά στην παγκοσμίου εμβέλειας συμβουλευτική εταιρεία McKinsey με έδρα το Σικάγο. «Μάθαινα στρατηγικές» εξομολογήθηκε στους Financial Times. «Σε μια παρουσίαση στην Αμερική ξεκινούσαν με το συμπέρασμα και εξηγούσαν πώς κατέληξαν σε αυτό. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Ήταν τελείως μέσα στο θέμα». 

Μετά από δύο χρόνια στο Σικάγο και το marketing, αποφάσισε να αποκτήσει εμπειρία και στη μόδα. Μετακόμισε στην Ευρώπη και εντάχτηκε στο team του Τζον Γκαλιάνο, που εκτός από ψυχή της δικής του φίρμας, τότε ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior. Σήμερα είναι μέλος των διοικητικών συμβουλιών των γκαλερί Gagosian, 20th Century Fox, Céline, Pucci, Loewe, Ferrari. Επίσης εμπνεύστηκε και τρέχει τον διαγωνισμό της LVMH, που δίνει την ευκαιρία σε ταλέντα της μόδας να διακριθούν και να λάβουν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα. 

Παντρεύτηκε το 2005 με τον Ιταλό Αλεσάνδρο Βαλαρίνο Γκάντσα, κληρονόμο της μάρκας κρασιών Gancia. Το Forbes χαρακτήρισε το γεγονός «Γάμο της χρονιάς για τη Γαλλία», όμως το ζευγάρι χώρισε το 2010. Στη συνέχεια ερωτεύτηκε τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο των τηλεπικοινωνιών Ζαβιέ Νιέλ, με τον οποίο σήμερα έχει δύο παιδιά. 

Της πιστώνεται η επιτυχία της διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης. Το 2011, όταν κυκλοφόρησε βίντεο με τον Γκαλιάνο να προβαίνει σε αντισημιτικά σχόλια, η Ντελφίν κινήθηκε αστραπιαία: απομάκρυνε άμεσα τον σχεδιαστή από το πόστο του, τον αντικατέστησε με τον Raf Simons και κατάφερε να προστατεύσει τον οίκο Dior από τις συνέπειες και το cancel.

Από το 2013, υπήρξε υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες του Louis Vuitton. Όσοι ήταν στη δούλεψή της την περιγράφουν ως ήρεμη δύναμη. Ωστόσο φροντίζει να έχει τους υπαλλήλους της στην τσίτα, κάνοντας αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε καταστήματα κάποια απογεύματα Σαββάτου, τότε που γίνεται ο κακός χαμός.