Eπικαλείται παραβίαση εμπορικού σήματος
Adidas: Έχασε στα δικαστήρια από τον σχεδιαστή Thom Browne
Η Adidas έχασε τη δικαστική διαμάχη με τον σχεδιαστή μόδας που χρησιμοποιεί το σχέδιο με τις τέσσερις οριζόντιες ρίγες, οι οποίες έχουν γίνει σήμα κατατεθέν κυρίως από τις κάλτσες του brand.
Η Adidas χρησιμοποιεί τρεις ρίγες από το 1949, όταν ο Γερμανός ιδρυτής Adolf Dassler τις παρουσίασε σε ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών με καρφιά.
Από την πλευρά του, ο σχεδιαστής Τομ Μπράουν υποστήριξε ότι οι αγοραστές ήταν απίθανο να μπερδέψουν τις δύο μάρκες, κυρίως λόγω του διαφορετικού αριθμού στις λωρίδες.
Σύμφωνα με το BBC πάντως, η νομική ομάδα του σχεδιαστή πίστευε πως ο ίδιος θα χάσει στη δικαστική διαμάχη, καθώς «τα βάζει» με μία εταιρεία-γίγαντα. Ωστόσο, τα αθλητικά ρούχα δεν κυριαρχούν στις δημιουργίες της Thom Browne Inc. και η παραγωγή της απευθύνεται σε εύπορους πελάτες καθώς, για παράδειγμα, ένα γυναικείο κολάν συμπίεσης κοστίζει 680 λίρες, ενώ ένα πουκάμισο πόλο κοστίζει 270 λίρες.
Η αγωγή ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μία ομοιότητα μεταξύ του διάσημου σήματος της αθλητικής επωνυμίας –τις χαρακτηριστικές 3 λωρίδες– και των παράλληλων λωρίδων που συχνά εμφανίζονται στα ενδύματα του σχεδιαστή Thom Browne.
Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Thom Browne υποστήριξαν, εν τω μεταξύ, ότι η Adidas άσκησε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διεκδίκηση των αξιώσεών της. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι τα προϊόντα με την «Four-Bar Signature» πωλήθηκαν για πρώτη φορά το 2009 και εμφανίστηκαν στο εμβληματικό κατάστημα της μάρκας μόδας στη Νέα Υόρκη από το 2010.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα πιο διαβασμένα άρθρα του Look μια φορά την εβδομάδα στο mail σου! Εγγράψου εδώ >>>