Dazzy Taco Dressing: 5 tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου από την fashion stylist Xριστίνα Λεοντιάδου

Από personal styling υπηρεσίες μέχρι fashion editorials, visual merchandising, βιτρίνες φυσικών καταστημάτων και ενδυματολογικά τηλεοπτικά projects

Dazzy Taco Dressing: H Xριστίνα Λεοντιάδου, fashion stylist μιλάει για τις υπηρεσίες του fashion site, το styling διάσημων και τα μελλοντικά της σχέδια

Σoυ αρέσουν τα πάντα stylish ρούχα που διαλέγει η Τζένη Μελιτά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο «Πρωΐαν σε εἶδον, τήν μεσημβρίαν»; Σου άρεσε το ντύσιμο του Γιώργου Καπουτζίδη και των άλλων ηθοποιών στην σειρά «Σέρρες», το μαγειρικό στυλ ντυσίματος του Δημήτρη Σκαρμούτσου στην εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο». H 29χρονη fashion stylist Xριστίνα Λεοντιάδου, δημιουργός του brand «Dazzy Taco Dressing» είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την επιμέλεια του styling τους. Η Xριστίνα με το ιδιαίτερο androgynous style, βρέθηκε στο χώρο της μόδας από παιδί -η μητέρα της διατηρούσε κατάστημα ρούχων. Ήξερε από νωρίς τους συνδυασμούς αλλά και τι ταιριάζει σε κάθε γυναίκα. Άρχισε να πειραματίζεται με υλικά, χρώματα, υφές, γεύσεις, αρώματα και σπούδάσε styling, δημοσιογραφία μόδας και visual merchandising. Σήμερα, λατρεύει τα μαγαζιά και τα παζάρια, πιστεύοντας ότι από εκεί ξεκινούν όλα. 

Χριστίνα Λεοντιάδου

H σκέψη πίσω από το εγχείρημα της ήταν απλή. Γιατί πρέπει να έχουν έναν σύμβουλο στυλ μόνο οι άνθρωποι που εργάζονται στα media και όχι όλοι όσοι το επιθυμούν; Με αυτή τη σκέψη, δημιούργησε ένα fashion site στο οποίο βρίσκεις υπηρεσίες personal styling, μαθαίνεις πώς να οργανώνεις σωστά την ντουλάπα, να κάνεις έξυπνους συνδυασμούς, να πας για ψώνια με κάποιον σύμβουλο που θα σε βοηθήσει να κάνεις τις σωστές αγορές -σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και το budget που διαθέτεις-, να κάνεις online express session 60 λεπτών για ό,τι θέλεις να μάθεις για το στιλ σου ακόμη και να οργανώσεις τον γάμο των ονείρων σου εξοικονομώντας χρήματα και γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο.

Για εκείνη η μόδα συνδέεται άμεσα με το φαγητό. Διαφορετικές χώρες προέλευσης, χρώματα, ξεχωριστές υφές, αταίριαστα υλικά που αν τα ενώσεις έχεις μια ιστορία ή έναν νέο γευστικό πειρασμό. Μια τέτοια ιστορία που «μπλέκει» την μόδα με το φαγητό, τα tacos και το dressing είναι η δική της. Κατά την διάρκεια της δεύτερης καραντίνας ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα της. Σήμερα στο site της βρίσκεις υπηρεσίες που αφορούν την επιχείρησή σου, σε βοηθά να οργανώσεις fashion events, δημιουργεί fashion editorials και εικόνες για social media content, φωτογραφικές παραγωγές, βίντεο, αναλαμβάνει ενδυματολογικά τηλεοπτικά και θεατρικά projects, visual merchandising και e-shops ακόμα και τη διακόσμηση βιτρινών φυσικών καταστημάτων. «H υπηρεσία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μέσο έκφρασης, εξέλιξης και επικοινωνίας με τους γύρω σου" μου λέει».

Η fashion stylist μπορεί να βρει ένα μικρό αντικείμενο και να αντλήσει μια καινούρια ιδέα για ένα look. «Σκέφτομαι διαρκώς στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, όταν περπατάω, λίγο πριν κοιμηθώ, στο καμαρίνι πριν βγει μια εκπομπή στον αέρα, στο location του γυρίσματος ή στο φωτογραφικό studio. Κάθε λεπτό της ημέρας αποτελεί από μόνο του στιγμή δημιουργικότητας για να ολοκληρώσεις ένα στυλ ή έναν χαρακτήρα. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να αντιληφθείς τις πραγματικές ανάγκες που έχει ο άνθρωπος απέναντί σου για να επιμεληθείς την εικόνα του, να καταλάβεις τι χρειάζεται και τι θέλει να πετύχει μέσα από αυτήν. Για μένα δεν υπάρχει η έννοια του σωστού και του λάθους, του ωραίου ή όχι. Πιστεύω πώς πρέπει να φοράς ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά και να εκφράζεσαι μέσα από το στυλ σου αρκεί να γνωρίζεις ποιο πραγματικά είναι αυτό. Το κάθε ντύσιμο πρέπει να το κάνεις δικό σου αναδεικνύοντας στοιχεία του χαρακτήρα σου. Δεν υπάρχουν πρόχειρα, απλά ρούχα για τις δουλειές του σπιτιού παρά μόνο ρούχα που φοράς και σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά».

Εμπρός καλή μου ντουλάπα

Η οργάνωση της ντουλάπας κατά την Χριστίνα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. «Είναι μια διαδικασία που παίρνει αρκετές ώρες. Ξεκινάει με ένα ερωτηματολόγιο και μια συζήτηση για το ποιος είσαι, με τι ασχολείσαι και τι θα ήθελες να καταφέρεις μέσα από το στυλ σου. Μετά αναλύουμε τα ρούχα που ήδη έχεις και σύμφωνα με τις ανάγκες σου ξεκινάμε να αφαιρούμε και να προσθέτουμε πράγματα που χρειάζεσαι, δημιουργώντας συνδυασμούς που σου ταιριάζουν και κολακεύουν το σωματότυπό σου.

Για το τι θα βάλεις σε μια περίσταση τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Συζητάμε μαζί το μέρος, την ημέρα και την ώρα που θέλεις να βρίσκεσαι εκεί και το σκοπό της εμφάνισής σου. Τι σου ταιριάζει και τι όχι, ενώ αν χρειαστεί να αγοράσουμε κάτι για το συγκεκριμένο γεγονός συζητάμε μαζί πως μπορείς να το αξιοποιήσεις και μετά το event. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε τι υπάρχει ήδη στην γκαρνταρόμπα σου και πώς μπορείς να το φορέσεις σε συγκεκριμένη  περίσταση προσθέτοντας μικρές λεπτομέρειες που θα το αναδείξουν».

5 απλά βήματα για να οργανώσεις την ντουλάπα σου

  1. Ξεκίνα με ένα καλό ξεκαθάρισμα. Κράτα μόνο αυτά που πραγματικά φοράς.
  2. Χώρισε τα ρούχα σου ανά είδος και χρώμα για να τα βρίσκεις πιο εύκολα.
  3. Φτιάξε μερικούς έτοιμους συνδυασμούς για τις στιγμές που δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να φορέσεις.
  4. Χρησιμοποίησε διαχωριστικά και κουτιά αποθήκευσης για να βλέπεις όλα σου τα πράγματα.
  5. Πάρε λεπτές ή πολυμορφικές κρεμάστρες για να δημιουργήσεις χώρο για περισσότερα ρούχα.
Χριστίνα Λεοντιάδου

Από την Μαρία Καβογιάννη στον Ζερόμ Καλουτά

Η κοκκινομάλλα fashion stylist των διάσημών θαυμάζει την δουλειά της Patricia Field για το αστείρευτο ταλέντο και τις ενδυματολογικές προτάσεις της. «Πρόσφατα ολοκλήρωσα τα γυρίσματα της σειράς “Ζωή”. Επειδή τα επεισόδια ήταν αυτοτελή είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με αρκετούς ανθρώπους που δεν γνώριζα πριν. Λάτρεψα την ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη, αγάπησα το προσωπικό στυλ της Ευδοκίας Ρουμελιώτη και γέλασα πολύ με τον Κώστα Φιλίπογλου και το Γιάννη Σοφολόγη. Ο Πάνος Μουζουράκης θα έλεγα πως είναι η χαρά της ζωής. Μια συνεργασία που ξεχωρίζω είναι με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον πιο ευγενικό άνθρωπο που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα. Όταν είχα συμμετάσχει στην σειρά του “Σέρρες” είχα την τιμή να συνεργαστώ και με τον πρωταγωνιστή της Πανό Νάτση. Ο Πάνος ήταν ένα ταλαντούχο παιδί, ευγενικό με καλή ενέργεια και όρεξη για ζωή. Η απώλεια του είναι και θα παραμείνει μεγάλη.

Χριστίνα Λεοντιάδου και Τζένη Μελιτά

Αφού φάγαμε όλα τα tacos με κοτόπουλο, αβοκάντο και sour cream -ως γνήσιες taco lovers και οι δυο- ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά. «Στόχος και μελλοντικά σχέδια του Dazzy Tacο; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να είμαι εφευρετική και παθιασμένη με την προσωπική ανάπτυξη του στιλ».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice