Ριάνα φοράει για πανωφόρι μια καρδιά
© Robert Kamau/ GC images
Fashion

Μα φοριέται η καρδιά;

Η καρδιά μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80. Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix σχεδίασαν επιβλητικά κοσμήματα. Η καρδιά υποχώρησε μόνο στο μέγεθος και επανήλθε πιο λιτή και στιλάτη, όπως η καρδιά του Tiffany’s and Co.

Η καρδιά ως διαχρονικό σύμβολο στα luxury fashion brands 

Aπό όλες τις καρδιές, ξεχωρίζω μία. Τη γούνα, ναι την κατακόκκινη γούνα Yves Saint Laurent σε σχήμα καρδιάς που φόρεσε η Ριάνα το 2016. Μα φοριέται η καρδιά; Και φοριέται και κρεμιέται από τον ώμο σαν την εμβληματική Le Coeur bag με σφραγίδα Alaia. Και φυσικά τρώγεται. Καρδιά ανθεκτική στον χρόνο. Ροζ, διαμαντένια, κρυστάλλινη, ζιργκονάτη, ασημένια, χρυσή, σοκολατένια, βελούδινη, γούνινη, αληθινή, ψεύτικη. Αν ο Βαλεντίνος είχε λογότυπο, αυτό θα ήταν καρδιά. Βασικά έχει λόγκο και όντως είναι η καρδιά, είτε μικρή είτε μεγάλη, μπορεί να κυκλοφορεί σε εκδοχή αγκινάρας, να είναι λαβωμένη ή «πέτρα» για τους άκαρδους. Ροζ τσιχλόφουσκες που σκάνε, ερωτευμενάκια που κάνουν μπουρμπουλήθρες και ένας τόνος χάρτινα κουτιά σε σχήμα καρδιάς, τούρτες-καρδιές, παντατίφ, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, βραχιολάκια, μπλουζάκια με στάμπα, μεταξωτά μαντίλια και πολλά αρκουδάκια.

Ριάνα φοράει για πανωφόρι μια καρδιά
© Getty Images/ Robert Kamau
Le Coeur bag με σφραγίδα Alaia
Le Coeur bag ©Alaia

Η καρδιά, είτε σκληρή και αναίσθητη είτε πολύ χνουδωτή και ευαίσθητη, θέλει το αρκουδάκι της. Ιδίως η σοκολατένια. Let the love games begin! Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα-δεκαπέντε μέρες τουλάχιστον. Στις σοκολατοβιτρίνες της κεντρικής Ευρώπης οι σοκολάτες για ερωτευμένους υψώνονται πύργοι και οι δημιουργίες των ζαχαροπλαστών υμνούν τους Βαλεντίνους καθώς ο κρύος αέρας και το χιόνι κοκκινίζουν τα μάγουλα. Δεν αρέσουν σε όλους τα ζουζουνιάρικα και αρκετοί τα βρίσκουν σαχλά, εμπορικά και καταναλωτικά.

Η καρδιά μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80. Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix σχεδίασαν επιβλητικά κοσμήματα, η καρδιά υποχώρησε μόνο στο μέγεθος και επανήλθε πιο λιτή και στιλάτη, όπως η καρδιά του Tiffany’s and Co. Tα γυαλιά της Loewe, η ζώνη Blumarine ή το μπλουζάκι που φόρεσε ο Τιμοτέ Σαλαμέ σε μια βραδινή τηλεοπτική εμφάνιση.

Γυαλιά Ηλίου Loewe
Γυαλιά ηλίου με μεταλλικούς βραχίονες, Paula's Ibiza €350
Ζώνη Blumarine
Λεπτή ζώνη από δέρμα λουστρίνι και μεταλλική αγκράφα καρδιά σε χρυσό τόνο €350
Μπλούζα Supreme
Πουκάμισο με καρδιές που φόρεσε ο Τιμοτέ Σαλαμέ σε τηλεοπτική του εμφάνιση €254

Αν είστε ρομαντική ψυχή, που ωστόσο προτιμά να εξαφανιστεί από προσώπου γης παρά να δωρίσει ζαχαρωτές καρδιές και γλαστράκια «Αϊ λοβ γιου» υπάρχουν και οι κρεμαστές καρδιές, τα μπιζού, τα κομψά, τα σωστά, τα αληθινά (σετάρονται με τριαντάφυλλα). Ωραιότατες δημιουργίες, άλλες κομψές και διαχρονικές –ναι η καρδιά  κόσμημα είναι διαχρονική– άλλες τόσο πομπώδεις και υπερβολικές σαν αυτή που θα πετούσε από το μπαλκόνι, σπάζοντας την καδένα, μια προδομένη ηρωίδα του Bridgerton.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice