Pharrell Williams takes over at Louis Vuitton menswear
© Jemal Countess/Getty Images for Mighty Dream Forum/Ideal Image
Fashion

Louis Vuitton: Ο Φαρέλ Γουίλιαμς νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής

Στη θέση του εκλιπόντος Bιρτζίλ Αμπλόχ

62224-137655.jpg
Newsroom |

 Louis Vuitton: Ο Φαρέλ Γουίλιαμς νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής

Η Louis Vuitton διόρισε τον καλλιτέχνη Φαρέλ Γουίλιαμς για να αναλάβει τον σχεδιασμό ανδρικών ρούχων μετά τον θάνατο του Βιρτζίλ Αμπλόχ.

Ο κολοσσός των ειδών πολυτελείας η ναυαρχίδα του ομίλου retail LVMH έχει σημειώσει ένα σερί ανάπτυξης που βγήκε από την πανδημία και θέλει να εδραιώσει τη θέση του στην κορυφή της αγοράς.

Ο διορισμός του πολυβραβευμένου με Grammy καλλιτέχνη στο τιμόνι του ανδρικού σχεδιασμού είναι η πρώτη σημαντική κίνηση του Πιέτρο Μπεκάρι του πρόσφατα διορισμένου διευθύνοντος συμβούλου της Louis Vuitton, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Dior. Ο Γουίλιαμς θα παρουσιάσει την πρώτη του συλλογή στο Παρίσι τον Ιούνιο.

«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Pharrell πίσω στο σπίτι μου, μετά τις συνεργασίες μας το 2004 και το 2006 για τη Louis Vuitton ... Το δημιουργικό του όραμα πέρα από τη μόδα θα οδηγήσει αναμφίβολα τη Louis Vuitton προς ένα νέο και πολύ συναρπαστικό κεφάλαιο», δήλωσε ο Μπεκάρι στη σελίδα της εταιρείας στο Instagram. Πριν λίγο καιρό ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Μπερνάρ Αρνό ανακοίνωσε ότι ο Μπεκάρι, ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της Dior θα διευθύνει τη Louis Vuitton, το μεγαλύτερο brand εντός του LVMH, την οποία διηύθυνε μέχρι τώρα ο Μάικλ Μπερκ o οποίος θα αναλάβει με τη σειρά του νέες ευθύνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LVMH (@lvmh)

Ο Φαρέλ αναλαμβάνει τη θέση που άφησε κενή ο Αμπλόχ, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2021. Πρωτοπόρος σχεδιαστής, ο Αμπλόχ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε επικεφαλής μεγάλης ετικέτας σε ευρωπαϊκό οίκο πολυτελείας.

Ο Γουίλιαμς βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό κοντά στον Mπεκάρι καθώς παρακολούθησε κομβικές επιδείξεις στον Dior και συνεργάστηκε μαζί του σε μια συλλογή κοσμημάτων τη δεκαετία του 2010.

Έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως μέλος του συγκροτήματος Neptunes τη δεκαετία του 1990, προτού γίνει hitmaker γνωστός για τρανταχτά singles όπως το «Happy» και παραγωγός για καλλιτέχνες από την Μπιγιονσέ μέχρι τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice