Από αριστερά: Bianca Jagger, Paloma Faith και Helena Bonham Carter.
Από αριστερά: Bianca Jagger, Paloma Faith και Helena Bonham Carter. © Getty Images
Fashion

Οι εκκεντρικές εμφανίσεις των celebrities στην τελετή μνήμης της Vivienne Westwood

Το μνημόσυνο που μετατράπηκε σε fashion τελετή

Vivienne Westwood: Οι εμφανίσεις των διάσημων καλεσμένων στην τελετή μνήμης της θρυλικής σχεδιάστριας 

Η τελετή στη μνήμη της θρυλικής σχεδιάστριας Vivienne Westwood, που πέθανε στα 81 της, πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Southwark στο Λονδίνο και οι διάσημοι καλεσμένοι εντυπωσίασαν με το ανάλογο εκκεντρικό dress code για να τιμήσουν την "μαμά" του punk style. Διασημότητες, μοντέλα και συντάκτες μόδας εμφανίστηκαν φορώντας θρυλικές δημιουργίες της σχεδιάστριας και κομμάτια που αποπνέουν τη φιλοσοφία της. Και που καθόλου δεν έχουμε συνηθίσει σε ανάλογες τελετές. 

Η Westwood υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής μόδας, έγινε διάσημη ντύνοντας τους Sex Pistols, το όνομά της έγινε συνώνυμο της πανκ της δεκαετίας του 1970 και ήταν γνωστή για τα επαναστατικά της σχέδια. Η φετινή Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη σχεδιάστρια. «Αντιπροσώπευε όλα όσα βρίσκονταν στην τομή της βρετανικότητας και της μόδας. Ήταν ακτιβίστρια. Χρησιμοποίησε τις πασαρέλες για να μιλήσει για την κλιματική αλλαγή, τα πολιτικά δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου. Είναι η ενσάρκωση της εξαιρετικής βιομηχανίας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας David Pemsel. «Είναι σωστό και πρέπον να της αφιερώσουμε ολόκληρη την εβδομάδα. Πρέπει να γιορτάσουμε τη συμβολή της, καθώς ήταν εξαιρετική και μοναδική».

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Helena Bonham Carter, η Kate Moss, ηVictoria Beckhamη Vanessa Redgrave και η κόρη της Joely Richardson, η Gwendoline Christie και η Elle Fanning, ο Simon Le Bon και ο Nick Cave με την σύζυγο του Susie Cave. Αρκετοί καλεσμένοι φορούσαν κονκάρδες με τις λέξεις «κλίμα» και «επανάσταση», ένας άλλος καλεσμένος φορούσε μια φούστα με την φράση «Ελευθερώστε τον Ασάνζ», ενώ κάποιος άλλος ένα φουλάρι που απεικόνιζε τη Westwood και την «Queen Vivienne».

Η Helena Bonham Carter φοράει το signature καρό της Vivienne Westwood

Η Helena Bonham Carter.
© Karwai Tang /WireImage via Getty Images

Marc Jacobs και η Victoria Beckham επέλεξαν πιο κλασικές εμφανίσεις, φορώντας total black outfits. 

Victoria Beckham και Marc Jacobs.
© Karwai Tang /WireImage via Getty Images
Η Kate Moss με japanese floral φόρεμα και platformed γόβες, που συνδύασε με ένα μπερέ από παλαιότερη συλλογή της σχεδιάστρια μαζί με την κόρη της Lila Moss, που φόρεσε τα pirate μποτάκια της Westwood
Lila Moss και Kate Moss.
© Karwai Tang /WireImage via Getty Images
Η σικ εμφάνιση της Bianca Jagger
Η Bianca Jagger.
© Karwai Tang /WireImage via Getty Images

Η χαρακτηριστική mix & match εμφάνιση της Paloma Faith

H Paloma Faith.
© MEGA /GC Images via Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice