Loafers
Ⓒ Instagram / emmachamberlain, gemmachan, haileybieber
Fashion

5 τρόποι για να φορέσουμε σωστά τα loafers, ιδανικά παπούτσια για την Άνοιξη

Πώς συνδύασαν οι πιο στιλάτοι celebrities το must-have παπούτσι μιας γκαρνταρόμπας;

Loafers: 5 στιλιστικοί συνδυασμοί για να τα αναδείξετε 

Από την Grace Kelly μέχρι την Gigi Hadid, τα loafers είναι ένα βασικό παπούτσι για την γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας. Αν και αρχικά σχεδιάστηκαν για άνδρες, έχουν αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες. Τη χρονιά που πέρασε ανήκαν στις τάσεις της σεζόν, ενώ έχουν διεκδικήσει μια θέση και στα trends του 2023. Τα loafers είναι ότι πρέπει για μια μέρα στο γραφείο, επειδή εκπέμπουν μια σοβαρότητα. Συγχρόνως όμως, μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με ένα πιο street ή βραδινό ντύσιμο, δίνοντας μια αντίθεση στο σύνολο. Αν μάλιστα συνηθίζεις να πηγαίνεις απευθείας από το γραφείο για ποτό, δεν θα χρειααστεί να αλλάξεις παπούτσια.  

Μπορεί πρώτοι από όλους να φόρεσαν το παπούτσι οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αγαπημένοι μας celebrities, οι οποίοι επέλεξαν τα loafers σε διάφορες περιστάσεις, ήταν αυτοί που μας έπεισαν να τα κατεβάσουμε από το πατάρι ή να τα αγοράσουμε ξανά.

Κάλτσες σε όλα τα μήκη

Η Rihanna, μια από τις πιο αντισυμβατικές διασημότητες της εποχής μας είχε αναρτήσει, ήδη από το 2021, μια φωτογραφία της με τα άσπρα της loafers. Τα συνδύασε με κίτρινη κάλτσα και ένα ζευγάρι μωβ εσώρουχα.

Είναι γεγονός ότι τα loafers ταιριάζουν με κάλτσες όσο το φυστικοβούτυρο με την μαρμελάδα. Ο συνδυασμός θυμίζει την αισθητική των babydoll, αλλά αν αυτό παραείναι παιχνιδιάρικο για εσάς, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κάλτσες ως τον αστράγαλο με αυτές που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Τελειοποιήστε το σύνολο με μια καρό φούστα ή ένα καπιτονέ παλτό. 

Μidi φούστα

H Gwyneth Paltrow προσφάτως μας παρουσίασε έναν κλασικό αλλά σικ συνδυασμό των loafers, αυτόν με την midi φούστα σε γραμμή Α. Τα παπούτσια ήταν σε μια λουστρίν εκδοχή τους. Η πόζα της ηθοποιού έκανε και αυτή μια έμμεση δήλωση. 

Casual ντύσιμο

H Hailey Bieber, το κορίτσι που συγκεντρώνει την προσοχή με κάθε στιλιστική επιλογή της, απέδειξε ότι τα loafers πηγαίνουν τέλεια και με το oversized μπουφάν μας. Παρότι το ντύσιμο της θύμιζε αυτό που συνήθως κάνουμε για να πεταχτούμε μέχρι το περίπτερο, χαρακτηρίστηκε στα σχόλια ως  “the coolest” και μάλλον δε μπορεί να πει κάποιος το αντίθετο. Σε καλοκαιρινή της εμφάνιση, είχε συνδυάσει τα μαύρα loafers με total white look, δημιουργώντας αντιθέσεις σε υφές και χρώματα.

Φαρδύ ρούχα

Φαίνεται ότι, εκτός από όλα τα ωραία αγόρια της showbiz, η Kendal Jenner έχει και όλα τα ωραία παπούτσια της αγοράς. Παρόλα αυτά, τα loafers είναι ένα παπούτσι που φοράει συνέχεια. «Strike again» γράφει η Gildakoral Flora στην ανάρτησή της. Αυτή τη φορά τα συνδύασε με ένα φαρδύ λαδί παντελόνι κουστουμιού.

Cigarette-style παντελόνι

Η Lilly Collins, το κορίτσι που αυτή την περίοδο έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με το Παρίσι, δεν θα μπορούσε να μην φοράει ένα ζευγάρι loafers. Οι αναρτήσεις της μαρτυρούν ότι δεν έχει μια εκδοχή τους, αλλά πολλές. Σε πρόσφατο βιντεό της από τα γυρίσματα της σειράς φοράει ένα ζευγάρι μπεζ κλασσικά μοκασίνια με cigarette-style παντελόνι. Αύτη η γραμμή παντελονιού, είτε είναι κοτλέ είτε δερμάτινο είτε τζιν, είναι ένα σίγουρο στοίχημα για τα loafers, ενώ καταφέρνει να κάνει όλα τα πόδια να μοιάζουν εκπληκτικά μακριά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice