Η τάση της μάξι φούστας
© Instagram / hoskelsa, dualipa / EPA
Fashion

Μάξι φούστα: 3 ιδανικοί τρόποι να τη συνδυάσετε

Θα καταφέρουν οι μακριές φούστες να εκτοπίσουν την τάση των Micro-Minis;

Μάξι φούστες: 3 στιλιστικοί συνδυασμοί της τάσης εμπνευσμένοι από τις εμφανίσεις των celebrities 

Τις πρωτοείδαμε με επιφύλαξη ως μια ακόμη y2k φθινοπωρινή τάση. Στη συνέχεια όμως, οι μάξι φούστες κυριάρχησαν και την άνοιξη στις πασαρέλες και έτσι κατατάχθηκαν επίσημα στα trends του 2023. Τζιν, υφασμάτινες, cargo ή parachute, οι μάξι φούστες αποτελούν πια βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Είναι κομψές και ανάλογα με το συνδυασμό τους μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. H Bella Hadid, η Εlsa Ηοsk και η Dua Lipa είναι μόνο μερικά από  τα γνωστά fashion icons, τα οποία τις ανέδειξαν.

Η μακριά ντένιμ φούστα

Για να χτίσουμε το απόλυτο βραδινό σύνολο πανώ σε μια μάξι φούστα, χρειάζεται απλώς να τη συνδυάσουμε με ένα κροπ τοπ σε στυλ κορσέ. Με βάση αυτήν τη λογική, οι μακριές τζιν φούστες πρωταγωνίστησαν και στην επίδειξη του οίκου Fendi σε συνεργασία με τον Marc Jacobs.

Βέβαια, η Dua Lipa ήδη από το καλοκαίρι του 2022 είχε λανσάρει τη μάξι ντένιμ φούστα στη γιορτή των γενεθλίων της. Ο συνδυασμός της λευκής φούστας με ένα αστραφτερό bralette και πλατφόρμες δημιούργησε ένα εκκεντρικό look, στο οποίο όμως υπήρξε μια ιδανική ισορροπία.

Αν επιδιώκουμε ένα πιο καθημερινό σύνολο, η ντένιμ μάξι φούστα μπορεί να φορεθεί με ένα απλό halter neck τοπ ή με το αγαπημένο μας πουλόβερ για ένα πιο ζεστό ντύσιμο.        

Cargo φούστες 

Η cargo φούστα μπορεί να αναβαθμίσει την έννοια του street style, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με φούτερ. Η Bella Hadid αποτέλεσε την τέλεια έμπνευση για αυτόν τον συνδυασμό και απέδειξε ότι το στυλ και η άνεση μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Μια πιο σκανδιναβική προσέγγιση της τάσης

Για τους λάτρεις της μίνιμαλ αισθητικής η μάξι φούστα αποτελεί το κομμάτι κλειδί για μια μοναδική εμφάνιση. Ο συνδυασμός της με ένα δερμάτινο τζάκετ μπορεί να προσθέσει μια ροκ και μοντέρνα πινελιά στο ντύσιμο. Με βάση αυτή την αισθητική, η Elsa Hosk αξιοποίησε μια σατέν μακριά φούστα για να δημιουργήσει ένα ρομαντικό ανοιξιάτικο σύνολο.

Στα παπούτσια δεν χρειάζεται πολλή σκέψη 

Όσον αφορά τα παπούτσια, μη διστάσετε να πειραματιστείτε, καθώς οι συγκεκριμένες φούστες φαίνεται να ταιριάζουν σχεδόν με τα  πάντα: από αθλητικά παπούτσια ή clogs για μια πρωινή εμφάνιση, έως τακούνια για το γραφείο και πλατφόρμες για ένα πιο βραδινό σύνολο.

Οι μάξι φούστες είναι η απόλυτη τάση για τη φετινή ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή σεζόν. Μετά τα φαρδιά τζιν και τα cargo παντελόνια, ήρθε η στιγμή να παίξετε με το μήκος της φούστας. Είτε το πρωί με ένα φούτερ ή bomber jacket, είτε το βράδυ με cropped τοπ ή έναν κορσέ, οι μάξι φούστες μας δίνουν πολλές επιλογές styling. Καιρός λοιπόν να αναβαθμίσουμε την γκαρνταρόμπα μας και να ανανεώσουμε το στυλ μας δοκιμάζοντας το trend. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice