puffer pants, quilted pants
© Instagram/ @freyaarchive
Fashion

Puffer pants: μία τάση απευθείας από τα 80s

Μετά τα καπιτονέ μπουφάν, κατέφτασαν τα καπιτονέ παντελόνια

Τα puffer pants είναι τα καπιτονέ «φουσκωτά» παντελόνια που δίνουν άνεση και 80s στιλ

Μετά το 2020 και τις ανάγκες που έφερε στην επιφάνεια η καραντίνα, η μόδα άρχισε να «φοράει» άνετα ρούχα. Τα βραδινά φορέματα και τα τακούνια παραχώρησαν τη θέση τους σε φόρμες, φούτερ, joggers και τα αγαπημένα loungewear-λέξη που γνώρισε τη δόξα της μετά τον κορονοϊό. Κατά τη γνώμη μου η πιο τολμηρή εκδοχή άνετου ρούχου-μέχρι στιγμής-, που ταυτόχρονα μπορεί να φορεθεί και δεν αποτελεί μόνο εικόνα πασαρέλας, είναι τα puffer pants. Μάλιστα, σύμφωνα με τα fashion shows του Φθινοπώρου 2021 –τότε είχαν πρωτοεμφανιστεί- αυτό το ιδιόμορφο παντελόνι φοριέται σχεδόν παντού, σε μια βόλτα στην πόλη ή στο δρόμο για το σαλέ του σκι. Γνωρίζετε τα puffer jackets, αυτά τα καπιτονέ πουπουλένια μπουφάν; Αν ναι, φανταστείτε το ίδιο μοτίβο σε παντελόνι.

puffer pants, quilted pants
© Instagram/ @freyaarchive

Συνδυάζει την bulky και comfy φιλοσοφία, κάτι που φαίνεται να αρέσει πολύ και να γίνεται κομμάτι της φετινής χειμερινής γκαρνταρόμπας πολλών. Τα puffer pants ή αλλιώς quilted pants δίνουν πραγματικά την αίσθηση του sleeping bag.Πρόκειται για κομμάτι με επιρροές από τα 80s, που αποτυπώνει την κουλτούρα του σκι αλλά και του après ski- champagne et montagne! Άλλωστε τα πάντα γύρω από το σκι, από τα γυαλιά ηλίου υψηλής πόλωσης με τους χρωματιστούς καθρέφτες και το Dancing with the Mountains του Τζον Ντένβερ, είναι χαρακτηριστική ανάμνηση αυτής της πολυποίκιλης δεκαετίας.  
Η Julia Hobbs, αρχισυντάκτρια μόδας του Vogue Club, αγόρασε ένα ζευγάρι Miu Miu για τις βόλτες της στο κρύο Λονδίνο- και ανέφερε ότι ένιωσε λες και είναι μέσα σε μια «φορητή σάουνα». Και άλλα luxury brands, όπως Telfar, Eckhaus Latta και Jil Sander έχουν λανσάρει τα puffer pants, τα οποία πιθανότατα εμπνεύστηκαν από μάρκες που κατασκευάζουν εξοπλισμό για δραστηριότητες στο βουνό και γενικότερα τη φύση, όπως τη North Face, Holden και Moncler, καθώς και μάρκες που βασίζουν τις συλλογές τους σε πανωφόρια, όπως οι The Arrivals και η Ienki Ienki.

Είναι αλήθεια. Τα puffer pants μας κάνoυν να νοσταλγούμε το χιονοδρομικό καταφύγιο του παρελθόντος (που αν και δε ζήσαμε, ονειρευτήκαμε) και υπόσχονται όλη την άνεση ενός υπνόσακου με την ανθεκτικότητα ενός αδιάβροχου παντελονιού. Είτε είστε παιδί της πόλης ή τη εξοχής, μπορούν να γίνουν μία από τις επιλογές της φετινής σας γκαρνταρόμπας, αρκεί να το τολμήσετε.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice