Η Tina Lueng στο ντεφιλέ του Jason Wu στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης
Η Tina Lueng στο ντεφιλέ του Jason Wu στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ©Instagram/ @tinalueng
Fashion

Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (φέτος)

Ρούχα και αξεσουάρ αστράφτουν από την κορφή έως τα νύχια

Ο χρυσός, και σε χρώμα και σε υλικό, πρωταγωνιστεί στις φετινές εικόνες μόδας. Χρυσό φόρεσε και η Tina Lueng στο ντεφιλέ του Jason Wu στο NY fashion week. 

Μια σχεδόν ρετρό διαφήμιση, σουξέ της εποχής, υποστήριζε ότι ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά. Αφορούσε (τι άλλο;) κοσμήματα, κυρίως χειροποίητες καδένες που πιθανόν ως δώρο και μάλιστα ακριβό να συνέβαλλε στη σύσφιξη των σχέσεων. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Φέτος είναι. Ο χρυσός αστράφτει και απλώνεται αν όχι στους πόρους ενός ολόκληρου κορμιού όπως στον τζεϊμσμποντικό «Χρυσοδάχτυλο» αλλά σε ένα ολόκληρο outfit. Στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης φορέθηκαν πολύ οι χρυσές μπότες, τα χρυσά δερμάτινα κοστούμια και τα χρυσαφένια φορέματα. Ως τάση μπορεί να φαίνεται υπερβολική, αλλά αν συνδυαστεί σωστά ο χρυσός είναι η έκπληξη της σεζόν – και ως πολύτιμο μέταλλο και ως απόχρωση. Ο κίτρινος χρυσός με τη ζεστασιά και τη λάμψη του συνδυάστηκε και με το λεοπάρ που έχει γίνει το νέο nude.

Με μαλλί στο χρώμα της μέντας, η «πριγκίπισσα» είναι η influencer μόδας, στιλίστρια και blogger Tina Lueng. Η επιδραστική Tina ανέβηκε στο χρυσαφένιο βάθρο από κοινό και κριτικούς. Τα σκούρα μονότονα χρώματα εκτοπίστηκαν αμέσως, μόλις η Lueng εμφανίστηκε στο ντεφιλέ του Jason Wu, στα μέσα Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο «μεγάλο μήλο». Λάμψη περισσότερη λάμψη και αμέτρητα «κλικ». Ο χρυσός παραπέμπει σε πολυτέλεια, επιτυχία, επίτευγμα, θρίαμβο, βασιλική τιμή και τύχη. Η σημασία του χρυσού χρώματος είναι πολύπλευρη, καθώς συχνά υποδηλώνει τη γενναιοδωρία και τη συμπόνια. Ο χρυσός έχει φως, είναι «ιερός», ανθεκτικός είναι πολύτιμος. Σχεδόν καθολικά, λένε οι γνώστες, συνδέεται με τον ήλιο ή το υψηλότερο στάδιο της πνευματικής ανάπτυξης. «Χρυσούλι μου» λέμε κάποιον που αγαπάμε, κάποιον πολύτιμο για εμάς, my precious. Και «χρυσά αγόρια» (golden boys) τους καλοπληρωμένους εκλεκτούς. Όσο για τα «χρυσά κορίτσια», ήταν επιτυχημένο σίριαλ στο οποίο έπαιζαν δυναμικές γιαγιάδες. Οι πρωταγωνίστριες, με τελευταία την Μπέτι Γουάιτ, έχουν όλες φύγει από τη ζωή.

Το χρυσό χρώμα έδωσε στα φορέματα, τις μπότες και τα ολόσωμα κοστούμια μια λάμψη που ήταν δύσκολο ακόμη και αδύνατο να αγνοηθεί. Τα δε κοσμήματα πιο χρυσά παρά ποτέ. Η Tina Leung σέταρε το χρυσό κοντό φόρεμα με τα χρυσά κρόσσια, με διαμαντένια σκουλαρίκια (είπε να το «σπάσει» λίγο), ένα χρυσό βραχιόλι με χοντρή αλυσίδα και ολόχρυσα πέδιλα. Δεν ήταν ένα όποιο κι όποιο φόρεμα ήταν από τη συλλογή Άνοιξη - Καλοκαίρι του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Jason Wu. Χρυσό σακάκι λανσάρει, μεταξύ άλλων, και το μπραντ Zadig et Voltaire, χρυσά υπέροχα φορέματα ο Gucci, παντελόνια η Chanel. O χρυσός ξεπηδάει σαν ματσάκι από ηλιαχτίδες ανάμεσα στα κάργκο, στα τζιν και σε διαφάνειες – τις μεγαλύτερες τάσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι, κάνοντας την εκτυφλωτική διαφορά.

ZADIG ET VOLTAIRE σακάκι
© zadigetvoltaireofficialsite
Χρυσό παντελόνι Chanel
© Chanelofficialsite


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice