Η Zendaya φτάνει στα 74α Ετήσια Primetime Emmy Awards
© Getty Images
Fashion

Στέκα: Οι τοπ εκδοχές της τάσης για το 2023

Γιατί έχουν τόση απήχηση τα τελευταία χρόνια και πώς μπορούν να συνδυαστούν;

Στέκα: Το αξεσούαρ μαλλιών και ο τρόπος που φορέθηκε από τα πιο στιλάτα διάσημα πρόσωπα 

Είναι γνωστό ότι όσο styling και να κάνεις, αν δεν προσθέσεις μερικά αξεσουάρ στο τελικό σου look θα μοιάζει σαν να λείπει κάτι. Τις τελευταίες σεζόν οι στέκες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πολυφορεμένων αξεσουάρ με πολλές εκδοχές τους να συμπεριλαμβάνονται στις κολεξιόν πολλών οίκων μόδας. Από τις απλές βελουτέ μέχρι τις διακοσμημένες με διαμάντια, όλες τους καταφέρνουν να αναδείξουν με μοναδικό τρόπο το ντύσιμό μας και να τραβήξουν τα βλέμματα.  

Υπάρχει μια άποψη ότι η απήχηση της στέκας συνδέεται με τον εγκλεισμό της πανδημίας και την συνήθεια των ανθρώπων να παραμένουν casual, διατηρώντας τα μαλλιά τους συχνά μαζεμένα ψηλά μέσα στο σπίτι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, σήμερα το αξεσουάρ της στέκας έχει κυριαρχήσει ανάμεσα στα fashion trends. Αν όμως και εσάς σας ανησυχεί ότι αν φορέσετε μια στέκα θα δείχνετε σαν 5χρονο, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις κορυφαίες εκδοχές του trend βασισμένες στον τρόπο που το λάνσαραν μερικοί από τους πιο στιλάτους celebrities.

Shine bright like a diamond

Είτε είναι διακοσμημένη με κάθε λογής στρας και διαμαντάκια, είτε είναι ολόκληρη σαν κόσμημα, ο τύπος αυτής της στέκας είναι ιδανικός για να τον συνδυάσετε με πολύ σοβαρά ή πολύ βαρετά outfit. Βέβαια, μη σοκαριστείτε αν δείτε ότι στην αγορά κάποιες από αυτές  είναι πραγματικά ακριβές. Οι στέκες που είναι διακοσμημένες μπορεί να έχουν πάνω από φο κοσμήματα, μέχρι αληθινά διαμάντια.

Το στιλ της πριγκίπισσας 

Εάν οι χάντρες και η λάμψη δεν είναι του στυλ σας, ακολουθήστε την εξαιρετικά γλυκιά και θηλυκή εκδοχή του trend, επιλέγοντας κάποια στέκα με ένα μεγάλο (ή μικρό) φιόγκο, όπως κάνει συχνά η Kate Middleton.

Color therapy

“Color therapy” γράφει στην περιγραφή της φωτογραφίας της η Γερμανίδα fashion influencer Leonie Hanne και δεν έχει και άδικο. Σε όποιες αποχρώσεις και αν κινείται το look σας μια χρωματιστή στέκα θα δημιουργήσει αντιθέσεις, που θα σας κάνουν εύκολα να ξεχωρίσετε στιλιστικά και να νιώσετε αυτοπεποίθηση.

Επιστροφή στα '00s

Ναι, το αγαπημένο headband της δεκαετίας του '00 επέστρεψε και, φυσικά, η Bella Hadid το κάνει να φαίνεται κομψό. Αν θέλετε και εσείς να το τολμήσετε βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι αρκετά ίσια και λεία για να μπορούν να δείχνουν αντίστοιχα λαμπέρα όπως της Bella’s.

Η επιλογή για τους λάτρεις του μίνιμαλ

Αν όλα αυτά σας τρόμαξαν λίγο επειδή δεν είστε φαν της τόσης πληροφορία στην εμφάνισή σας, τότε περιμένετε. Κάθε «μινιμαλίστρια» της μόδας πρέπει να γνωρίζει ότι οι στέκες μπορούν να είναι ένα κομψό αλλά και διακριτικό αξεσουάρ. Μπορείτε να επιλέξετε μια κλασική μαύρη, όπως έκαν η Zendaya και η Bella Hadid, μέχρι και μια φινετσάτη χρυσή εκδοχή.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice