Η εγγονή της Vivienne Westwood περπάτησε στην πασαρέλα και τίμησε τη θρυλική γιαγιά της
© Antonio de Moraes Barros Filho/WireImage/Ideal Image
Fashion

Η εγγονή της Βίβιαν Γουέστγουντ περπάτησε στην πασαρέλα και τίμησε την γιαγιά της

H Kόρα Κορέ θέλει να συνεχίσει την κληρονομιά της

62224-137655.jpg
Newsroom |

Βίβιαν Γουέστγουντ: Η εγγονή της περπάτησε στην πασαρέλα και τίμησε τη θρυλική γιαγιά της

Το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση στο show για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023, ήταν Κόρα Κορέ - εγγονή της σχεδιάστριας Βίβιαν Γουέστγουντ- η οποία έκλεισε την επίδειξη ντυμένη νύφη και συνοδεύτηκε από τον Αντρέας Κρονθχάλερ τον επί 30 χρόνια σύντροφό της και creative director του Οίκου. 

Η Κορέ είχε στενή σχέση με την γιαγιά της η οποία πέθανε προ μηνών σε ηλικία 81 ετών.

Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου της Γουέστγουντ στον καθεδρικό ναό Southwark τον Φεβρουάριο, όπου παρευρέθηκαν οι διάσημοι φίλοι και συνεργάτες της, η Κορέ απέτινε φόρο τιμής στη γιαγιά της, εξηγώντας ότι ήταν δύσκολο να βρεθούν οι λέξεις για να περιγράψει τον πραγματικό αντίκτυπο που είχε η αείμνηστη σχεδιάστρια. «Μπορούμε μόνο να αγγίξουμε πραγματικά τα χαρακτηριστικά του φαινομένου που είναι η Βίβιεν Γουέστγουντ», είπε. «Μια γιαγιά, μια μητέρα, μια αδερφή, μια φίλη, μια δασκάλα, μια καλλιτέχνιδα, μια σχεδιάστρια – δεν θα είναι ποτέ αρκετό».

Ο σύζυγος, συνάδελφος και κάποτε μαθητής της Γουέστγουντ, Αντρέας Κρονθχάλερ, αφηγήθηκε ιστορίες από την εποχή που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά και τριγυρνούσαν κρυφά στη Βιέννη, ενώ εκείνος ήταν φοιτητής της στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της πόλης. Μίλησε για εκείνον και την «αγαπημένη του» που προσπαθούσαν να επιδιορθώσουν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ποιητικά βιβλία της Γουέστγουντ. Οι ευχαριστίες του προς τους παρευρισκόμενους ήταν πολλές, με τις μεγαλύτερες να αποδίδονται στους συνεργάτες τους, πολλοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με τα καλύτερα σύνολα της Γουέστγουντ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice