Τριαντάφυλλα: Η τάση που ανθίζει αυτήν την άνοιξη
© EPA, Instagram/@maisonvalentino, EPA
Fashion

Τριαντάφυλλα: Η τάση που ανθίζει αυτήν την άνοιξη

Roses are red, violets are blue, τα τριαντάφυλλα φέτος θα είναι παντού

Rose Trend: Η μεγαλύτερη τάση για τη φετινή σεζόν και οι τρόποι που θα φορεθεί 

Η άνοιξη μπαίνει σιγά-σιγά και μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει που και που, όμως τα ανοιξιάτικα fashion trends έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις πασαρέλες, στα events και φυσικά στους δρόμους. Φέτος, μεταξύ άλλων, αυτό που πρόκειται να δούμε παντού είναι τα τριαντάφυλλα.

Η τάση των τριαντάφυλλων ή αλλιώς «Rose Trend» άνθισε μέσα σε μια νύχτα. Το φθινόπωρο του 2022, διασημότητες και influencers, όπως η Bella Hadid και η Dua Lipa άρχισαν να διακοσμούν με κορσάζ τα σακάκια τους, τα φορέματα ακόμη και το λαιμό τους, σαν εκείνα της θρυλικής Carrie Bradshaw.

Στη συνέχεια, τα τριαντάφυλλα τιμήθηκαν στα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας 2023 με πολλούς stars, όπως ο Eddie Redmayne και η Emma D'Arcy, να προσθέτουν μια λουλουδάτη πινελιά στις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί.

Η Lizzo έφερε την άνοιξη στα βραβεία Grammy 2023, γεμίζοντας τριαντάφυλλα το χαλί: μανταρινί κάπα, κορσές με ντεκολτέ, ασορτί λουλουδικό πίσω από το αυτί της και τρισδιάστατο floral μανικιούρ.

Ο πάντα πρωτοπόρος Harry Styles στάθηκε επίσης στο ύψος των περιστάσεων και  εμφανίστηκε στα BRIT Awards με ένα μαύρο κοστούμι Nina Ricci, συνδυασμένο με ένα τεράστιο μαύρο floral τσόκερ γύρω από το λαιμό του.

O Harry Styles στα BRIT Awards 2023
© EPA / ANDY RAIN

Τελικά, η Zendaya ήταν εκείνη που σφράγισε την επικράτηση της τάσης με την άκρως εντυπωσιακή εμφάνισή της στα βραβεία Screen Actors Guild Awards 2023. Η 25χρόνη ηθοποιός πάτησε το κόκκινο χαλί φορώντας ένα γοργονέ στράπλες φόρεμα του οίκου Valentino, το οποίο ήταν σχεδόν ολόκληρο καλυμμένο με μεταξωτά τριαντάφυλλα.

Ακολούθησαν τα βραβεία Oscar και το after party τους. Και στις δυο διοργανώσεις πολλοί σταρ επέλεξαν να φορέσουν λουλουδάτα σύνολα. Ανάμεσα τους ήταν η Nicole Kidman και η Halle Berry.

Tα τριαντάφυλλα ανάμεσα στα beauty trends του 2023

Φυσικά, τα τριαντάφυλλα «χτύπησαν» και τα beauty trends. Στις Χρυσές Σφαίρες 2023, η Meg Stalter σχημάτισε στα μαλλιά της μια updo ροζέτα, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '60. Το χτένισμα βρισκόταν σε τέλεια αρμονία με το Y2K Versace φόρεμά της. Με τη σειρά τους, Jason Wu και Cristian Siriano εμφάνισαν τα μοντέλα τους στην πασαρέλα με όμορφους, περίτεχνους κότσους, που θύμιζαν το σχήμα του τριαντάφυλλου.

Μέχρι και το μανικιούρ φέτος θα είναι φουλ στο floral. Εκτός από τη Lizzo, η μουσικός Shygirl πόζαρε με κατακόκκινα τριανταφυλλένια νύχια για τον οίκο Burberry. Ο διάσημος μανικιουρίστας Tom Bachik δημιούργησε ένα γλυπτό λευκών τριαντάφυλλων στα νύχια της Camila Cabello. Φυσικά, οι χρήστες του TikTok -που τίποτα δεν αφήνουν να πέσει κάτω- δοκίμασαν στα χέρια τους τα πιο περίπλοκα και πρωτότυπα σχέδια της ανερχόμενης τάσης. Μήπως όλα αυτά έπεισαν και εσάς να βάλετε φέτος τα τριαντάφυλλα στα look σας;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice