6 στιλιστικά hacks για να ξαναφορέσετε τα χειμερινά σας ρούχα την άνοιξη

Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το στιλ σας στην άνοιξη, χωρίς να ξοδέψετε πολλά

Spring styling tips: Μάθετε πώς να μεταφέρετε τα κομμάτια που φορέσαμε τον χειμώνα στα πιο hot ανοιξιάτικα looks

Η αγορά έχει πλημμυρίσει από όλα τα φρέσκα trends της άνοιξης και το ένστικτό μας μάς προκαλεί να ενδώσουμε σε νέες, συναρπαστικές αγορές. Πρακτικά βέβαια δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο να βάλουμε από τώρα στην άκρη ολόκληρη τη χειμερινή μας γκαρνταρόμπα. Όπως αποδεικνύεται κάθε φορά, η άνοιξη είναι μια μεταβατική εποχή με απρόβλεπτο καιρό, ενώ κάποια βασικά κομμάτια του χειμώνα μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο υπέροχα ανοιξιάτικα outfits. Επιπλέον, επιλέγοντας να φορέσετε ξανά τα κομμάτια που ήδη έχετε, κάνετε μια βιώσιμη επιλογή που θα σας αποτρέψει και από πολλά περιττά έξοδα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια διαφορετική αντιμετώπιση στο σετάρισμα και κάποια styling hacks που μπορούν να ανανεώσουν ολοκληρωτικά το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς φοράμε την άνοιξη: Τα ζιβάγκο

Οι μπλούζες ζιβάγκο τον χειμώνα φορέθηκαν ως βάση κάτω από πλεκτά, vests και φορέματα. Ο καιρός όμως αρχίζει να ζεσταίνει και το layering να λιγοστεύει. Πλέον τα λεπτά ζιβάγκο φοριούνται μόνα τους καθώς στέκονται ιδανικά σε ένα ανοιξιάτικο μεταβατικό σύνολο. Μια ακόμα πιο έξυπνη επιλογή είναι τα αμάνικα πλεκτά, καθώς αφήνουνε τα χέρια γυμνά. Με μια καμπαρντίνα από επάνω έχουμε το απόλυτο outfit για οτιδήποτε μας φέρει ο καιρός.

Πώς φοράμε την άνοιξη: Τις ψηλές μπότες

Σίγουρα τα loafers και οι μπαλαρίνες είναι ιδανικές επιλογές για όταν ανοίγει ο καιρός. Υπάρχει όμως κάτι το μαγικό σε μια ψιλοτάκουνη high-knee μπότα που κάνει κάθε outfit να δείχνει πιο σικ, ακόμα και την άνοιξη. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να αντικαταστήσετε τα μάλλινα ή βαριά υφάσματα των ρούχων σας με τζιν ή βαμβάκι. Για παράδειγμα, φορέστε τις ψηλές σας μπότες με mini φούστες ή με ανάλαφρα μεταξωτά φορέματα. Απαραίτητη προϋπόθεση τα γυμνά πόδια.

Πώς φοράμε την άνοιξη: Την cardigan ζακέτα 

Μια πλεκτή ζακέτα τύπου cardigan είναι ένα κλασικό κομμάτι το οποίο έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε εποχή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ζεστό χειμωνιάτικο layering ή να την ρίξουμε χαλαρά στους ώμους σε μια δροσερή καλοκαιρινή βραδιά. Την άνοιξη, συνδυάζεται υπέροχα πάνω από τα πιο ανάλαφρα κομμάτια της εποχής και αν υπάρχει ακόμα ψύχρα, φοριέται κάτω από καμπαρντίνες ή δερμάτινα jackets.

Πώς φοράμε την άνοιξη: Τα blue jeans

Τα τζιν μας αυτόν τον χειμώνα τα φορέσαμε σε baggy γραμμή, κάτω από μάλλινα παλτό ή puffer μπουφάν και έδειχναν υπέροχα. Την άνοιξη του ‘23 θα τα φορέσουμε ξανά συνδυάζοντάς τα με μπόλικο χρώμα ή χρησιμοποιώντας τα στο απόλυτο trend του «total denim look». Επίσης, για εσάς που η τάση των baggy jeans δεν σας συγκίνησε ποτέ, ψάξτε στην ντουλάπα σας τα πιο στενά, ή καμπάνα jeans που φορούσαμε αρκετές σεζόν πριν, καθώς αυτή την άνοιξη ξαναγυρνάνε δυναμικά στη μόδα.

Πώς φοράμε την άνοιξη: Τα σακάκια

Υπάρχει άραγε κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένα σακάκι; Μπορεί να σεταριστεί και να αναδείξει οτιδήποτε, ενώ στέκεται χωρίς προσπάθεια πάντα και παντού. Οι γραμμές που φορέθηκαν τρελά τον χειμώνα που μας πέρασε ήταν αρκετά oversized ή cropped. Τα ίδια σακάκια θα φορεθούν και την άνοιξη, πάνω από τις maxi denim φούστες που βλέπουμε παντού ή σεταρισμένα με υφασμάτινες βερμούδες του ίδιου υφάσματος.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice