Ζώνες: Η φετινή μόδα λέει να φορέσουμε όσες περισσότερες μπορούμε

«You can leave your belt on», είναι το μότο της Άνοιξης

Belting: Η τάση που πρωταγωνιστεί την Άνοιξη του 2023

Το είδαμε για πρώτη φορά στην Άννα Βίσση όταν συνδύασε τα χαρακτηριστικά της λαμπερά παντελόνια με δύο ζώνες. Λίγο αργότερα, βρέθηκε στις πασαρέλες και έγινε trend! Ζώνες, ζώνες, ζώνες...παντού ζώνες. Φορέματα φτιαγμένα από ζώνες, ρούχα διακοσμημένα με ζώνες, τοπ που θυμίζουν ζώνες. Χρειάζεται να συνεχίσω; 

Double-belting

Στο double-belting τα ετερώνυμα έλκονται. Χρυσές με ασημί, γλίτερ με δερμάτινες και ό,τι άλλο σκεφτείς εκείνη την στιγμή. Δεν μας ενδιαφέρει αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Ακριβώς το αντίθετο. Η συγκεκριμένη τάση δεν ακολουθεί κανόνες, ακολουθεί το ένστικτο. Την επόμενη φορά που βρεθείς σε δίλημμα και αναρωτηθείς ποια από τις δύο ζώνες να φορέσω; Η απάντηση είναι: και τις δύο.

Το double-belting είναι ένας έξυπνος τρόπος να αναβαθμίσουμε τα σύνολά μας. Ανάλογα με το συνδυασμό τους ένα σύνολο μπορεί να γίνει πιο extra και λαμπερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη τάση δεν ταιριάζει και με πιο καθημερινά σύνολα. Δύο μονόχρωμες ζώνες αρκούν για να προσθέσουν μια σύγχρονη πινελιά, κάνοντάς ξεχωριστό και το πιο απλό ντύσιμο.

X-treme sports

Πλαστικά κουμπώματα που θυμίζουν τα σωσίβια που φοράμε στα water sports, βαριές αγκράφες και ιμάντες από τον κόσμο της αναρρίχησης. Φέτος την άνοιξη θα στραφούμε στον αθλητισμό! Όχι για να χτίσουμε σώμα για την παραλία, αλλά για να χτίσουμε το πιο hot σύνολο. Η Miu Miu μας έδωσε έμπνευση για δημιουργία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα τοπ σε στυλ μπαντό και ένα πλαστικό κούμπωμα, το οποίο μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα με είδη ραπτικής. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει είναι η επίσκεψή μας στο τοπικό ραφτάδικο. Voilà, το πιο cool τοπ μόλις έγινε δικό σας. Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να στολίσουμε όποιο άλλο ρούχο εμείς θέλουμε. Ας εμπνευστούμε!

Η ζώνη γίνεται ρούχο, αξεσουάρ και ό,τι άλλο γουστάρει

"You can leave your belt on" είναι το μότο για την Άνοιξη. Φέτος οι ζώνες είναι ό,τι χρειαζόμαστε για τις πιο fresh εμφανίσεις. Ο Hodakova, ένα brand μεταποίησης ρούχων και αξεσουάρ, το πήγε σε άλλο επίπεδο. Έφτιαξε φορέματα, φούστες και τοπ αποκλειστικά με ζώνες. Μας έδειξε μια ανανεωμένη τεχνική κατασκευής ενός ρούχου, που θυμίζει patchwork. Το συγκεκριμένο brand συνεργάστηκε με το Gucci Vault, concept store του οίκου, για τη δημιουργία μιας τσάντας φτιαγμένης από ζώνες με τη χαρακτηριστική του αγκράφα, το διπλό G. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό.

Σχέδια και τάσεις σαν αυτή αποδεικνύουν την αέναη δύναμη της μόδας ως τέχνη, η οποία φτάνει πέρα από τον εμπορικό κόσμο. Μας θυμίζουν την πραγματική της υπόσταση, την ονειρική. Αυτήν που εκφράζει την φαντασία και μας κάνει μικρούς δημιουργούς.