«Ενεργειακά εθιστικά» κοσμήματα που παίρνουν ενέργεια από το σώμα

«Ενεργειακά εθιστικά» κοσμήματα που παίρνουν ενέργεια από το σώμα

Τρία νέα κοσμήματα που μετατρέπουν την ενέργεια του σώματος σε ηλεκτρική
  • A-
  • A+

Blinker, E-pulse conductor, Blood Bridge

Όταν χαζεύεις τη μόδα στο διαδίκτυο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Ακόμα και για τη Naomi Kizhner. Επάγγελμα: βιομηχανική σχεδιάστρια. Για να αποφοιτήσει από το Hadassah College της Ιερουσαλήμ, έπρεπε να οργανώσει ένα διπλωματικό project. Αυτό που σκέφτηκε ήταν κοσμήματα, τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του σώματος, που μετατρέπουν την κινητική ενέργεια, που προκαλείται από ακούσιες κινήσεις των σωμάτων, σε ηλεκτρική. Τα κοσμήματα αυτά αποτελούνται από αιχμές, που ενσωματώνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και αιχμαλωτίζουν την ενέργεια των υποσυνείδητων κινήσεων, όπως είναι η ροή του αίματος ή το άνοιγμα-κλείσιμο των βλεφάρων, μετατρέποντάς την σε μια πιο χρησιμοποιήσιμη πηγή ενέργειας. Το project ονομάζεται «energy addicts» και περιλαμβάνει 3 κομμάτια κοσμημάτων. Αυτά είναι το Blinker, το Ε-pulse conductor και το Βlood bridge.

* Το Blood Bridge τοποθετείται σε δύο σημεία στον κάτω βραχίονα. Οι αιχμές του εισάγονται στη φλέβα και αναπροσανατολίζουν το πέρασμα του αίματος μέσα από ένα τροχό, που βρίσκεται στο περίβλημα του κοσμήματος. Ταρατατάν ταν ταν… Μαγικό! Η ροή του αίματος θα γυρίσει τον τροχό και η κινητική ενέργεια που δημιουργείται θα μετατραπεί σε ηλεκτρική.

image

image

* Το E- Pulse Conductor συλλέγει απευθείας την ενέργεια του νευρολογικού συστήματος του κάθε φορέα του κοσμήματος, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρικούς παλμούς.

image

image

* Το Blinker είναι τοποθετημένο μεταξύ της μύτης και των βλεφάρων και μετατρέπει την ενέργεια που δημιουργείται κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο των ματιών σε ηλεκτρική.

image

image

Η Naomi Kizhner σχεδίασε τους «ενεργειακούς εθισμούς» σε απάντηση της λεγόμενης ενεργειακής κρίσης στον κόσμο, ψάχνοντας για μία υπαρκτή πηγή ενέργειας που ίσως είναι παγιδευμένη μέσα μας. Όλο το concept αποδεικνύει πως το ανθρώπινο σώμα είναι μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Τεχνολογικά είμαστε πολύ κοντά σε αυτήν την ιδέα. Αυτό που μένει τώρα είναι η προθυμία να θυσιάσουμε το σώμα μας για χάρη της ηλεκτρικής ενέργειας. Τι λέτε; Είμαστε έτοιμοι;

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο έλληνας σχεδιαστής Minas
Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος σχεδιαστής Minas
Back to top