Ασημένια παντελόνια: Η τάση που χαρακτηρίζει το στιλ της άνοιξης του 2023.
©instagram / @lucygrassso, @gap, @lulstouch
Fashion

Silver is the new black ή, αλλιώς, τα ασημένια παντελόνια είναι in fashion

Πώς να ενσωματώσεις το trend των 36 εκατομμυρίων views στο στιλ σου

Ασημένια παντελόνια: Η τάση που χαρακτηρίζει το στιλ της άνοιξης του 2023.

Εντάσσεται στο Spacecore, όπως λένε σήμερα οι νέες γενιές τον φουτουρισμό, και προωθεί το στιλ αλουμινόχαρτο. Ήδη από τα σόου του Ιουλίου του 2022 μεγάλοι Οίκοι μόδας, όπως οι Balenciaga, Marc Jacobs, Moschino, Versace, Loewe παρουσίασαν φορέματα, τσάντες και παπούτσια σε αστραφτερό ασημί. 

Η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023 θέλουν το ασημί παντελόνι κυρίαρχο κομμάτι της γκαρνταρόμπας, ώστε κάθε μέρα να μοιάζει με γιορτή και πάρτι. Όλα ξεκίνησαν από το TikTok, που γέμισε από εκατοντάδες βίντεο με πρωταγωνιστή ένα παντελόνι της Gap, που συγκέντρωσαν 36 εκατομμύρια views.

Το συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει στην αγορά για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια: φτηνό ή ακριβό, ψηλόμεσο ή κανονικό, φαρδύ ή στενό. 

Αν και δείχνει «δύσκολο» και περιορισμένων εμφανίσεων ρούχο που απευθύνεται σε dancing queens, εντούτοις οι στιλίστες επιμένουν πως είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να φορεθεί παντού, από το πρωί στο γραφείο μέχρι στον γάμο της κολλητής. 

Με ένα πλεκτό πουλοβεράκι ή ένα κάζουαλ πουκάμισο και με φλατ παπούτσια, είναι κατάλληλο για τη δουλειά. Με τακουνάκι και μαύρο δερμάτινο μπουφάν, φοριέται άνετα σε βραδινές εξόδους. Με t-shirt και λευκά αθλητικά, είναι ταμάμ για μια εκδρομή του σαββατοκύριακου. Με γόβα στιλέτο, ένα κυριλέ τοπ και μια couture τσάντα, θα κερδίσετε τα βλέμματα στους γάμους. 

Οι μεταλλικές εμφανίσεις ήταν μεγάλο σουξέ τη δεκαετία του ’60. Ήταν η εποχή που οι άνθρωποι είχαν φάει κόλλημα με το διάστημα και την επιστημονική φαντασία και εναπόθεταν τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν εξωγήινο κόσμο και κυρίως στις μηχανές προηγμένης τεχνολογίας, βλέπε διαστημόπλοια. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια ανάλογη φάση ελπίζοντας πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί και να λύσει τα προβλήματά μας. Ίσως επομένως δεν είναι τυχαία η επιστροφή αυτής της καλτ τάσης. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice