Κοπέλα σε πανεπιστημιακή ορκομωσία
© Unsplash/ Christine von Raesfeld
Fashion

Τι να φορέσω στην ορκωμοσία; Τέσσερις προτάσεις για το αιώνιο ερώτημα

Και καλή μας σταδιοδρομία!

Ορκωμοσία: τι να φορέσεις σε μια από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής σου.

Βρίσκεσαι στην τελική ευθεία, ένα βήμα πριν το πτυχίο. Ορκίζεσαι και μία μέρα με πολλά συγχαρητήρια, φωτογραφίες και λουλούδια καταφτάνει. Τέσσερα χρόνια στην πανεπιστημιούπολη, υπεραρκετά για να καταλάβεις τι συνεπάγεται στυλιστικά με την ορκωμοσία. Χειμώνα ή καλοκαίρι, υπήρξαν μέρες που θύμιζε περισσότερο γλέντι γάμου, με σύνολα βαρετά ή, όπως θα χαρακτήριζε ένας fashion expert, ξεπερασμένα.  
Εσύ μπορείς να δημιουργήσεις το σύνολο που αρμόζει σε μια πρωταγωνίστρια. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι η συγκεκριμένη ημέρα είναι δική σου. Σημειώσαμε τις νέες τάσεις, εμπνευστήκαμε από αυτές και ξεχωρίσαμε όσες θα φορούσαμε στην ορκωμοσία. 

Blazer 
Χειμώνα ή καλοκαίρι το σακάκι είναι ένα από τα πιο cool κομμάτια για ορκωμοσία. Στην περίπτωση που το επιλέξουμε μια από τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου, το συνδυάζουμε με ένα παντελόνι γραφείου σε ίσια ή φαρδιά γραμμή. Όσον αφορά τα παπούτσια, ένα ζευγάρι statement πλατφόρμες αρκεί για να απογειώσει το look.  

Τι να φορέσω στην ορκωμοσία; Τέσσερις προτάσεις απαντάνε στο αιώνιο ερώτημα
©Instagram/ @ellenvonunwerth

Ορκιζόμαστε άνοιξη ή καλοκαίρι; Φοράμε σακάκι με υφασμάτινη βερμούδα και χρωματιστά πέδιλα. Ιδανική λεπτομέρεια θα ήταν τα λουράκια να δένουν πάνω από τον αστράγαλο, προσθέτοντας μια χαριτωμένη πινελιά. Το σακάκι αποτελεί κομμάτι- κλειδί για μια σύγχρονη εμφάνιση ορκωμοσίας, αν θέλεις να ξεφύγεις από τις φούστες και τα φορέματα με λουλουδάκια και εμπριμέ που επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια. 

Τι να φορέσω στην ορκωμοσία; Τέσσερις προτάσεις απαντάνε στο αιώνιο ερώτημα
©Instagram/ @givenchy

Maxi Dress 
Επιλέγουμε μάξι φόρεμα σε κλασική μορφή ή πειραματιζόμαστε με έντονα χρώματα, υφάσματα και σχέδια. Το χειμώνα, προσθέτουμε πιο «βαριά» αξεσουάρ, όπως γάντια ή ογκώδη μπιζού. Τα μακριά φορέματα συνδυάζονται τέλεια με ψηλές μπότες, οι οποίες μας επιτρέπουν να «παίξουμε» στυλιστικά με ένα πιο ιδιαίτερο print.  

Το καλοκαίρι, το ντραπέ μάξι φόρεμα σε απαλές και γήινες αποχρώσεις είναι ιδανικό. Επενδύουμε σε κοσμήματα, συνδυάζοντας χρυσά με ασημί. Όσες αναζητούν το κάτι παραπάνω, δοκιμάζουν το νέο τρεντ της κουκούλας, η οποία πρωταγωνιστεί σε φορέματα φέτος, όπως στην ανοιξιάτικη κολεξιόν του Saint Laurent, αφήνοντάς μας άφωνες. 

The blueprint 
Στην ορκωμοσία μπορούμε να ροκάρουμε, φορώντας τζιν παντελόνι. Ναι, σωστά διαβάσατε! Εκ πρώτης όψεως φαίνεται εύκολη επιλογή, όμως σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για το πιο iconic τζιν που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά το 2023. Ένα ιδιαίτερο patchwork, μια εκκεντρική διακόσμηση ή λεπτομέρειες με μοναδικό χαρακτήρα, στόχος είναι κάτι έξτρα και διαφορετικό. Στην ίδια φιλοσοφία, βρίσκονται και τα παπούτσια. Πηγή έμπνεσής αποτελούν οι πλατφόρμες της Vivienne Westwood ή του Marc Jacobs. 

Πάντα υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσουμε το δικό μας ξεχωριστό τζιν για την ορκωμοσία. Μπορούμε να προσθέσουμε βολάν στα μπατζάκια του αγαπημένου μας καμπάνα τζιν! Προσοχή, όμως, διότι οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να είναι υπερβολικό, να φαίνεται γεμάτο και πλούσιο. Με λίγα λόγια, να κλέβει την παράσταση. 

Τι να φορέσω στην ορκωμοσία; Τέσσερις προτάσεις απαντάνε στο αιώνιο ερώτημα
©Instagram/ @fordmodelsparis

Time to accessorize 
Αν είσαι «μάγκας», βγες με το καπέλο. Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε καπέλο, αλλά γι’ αυτό που θα ζήλευε η Βρετανική βασιλική οικογένεια. Ένα chic καπέλο, για το οποίο θα μιλάνε όλοι για καιρό. Όσον αφορά τα κοσμήματα, άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Στόλισε τα άκρα των χεριών σου με ξεχωριστά βραχιόλια ή δαχτυλίδια, τα οποία σε συνδυασμό με την ανθοδέσμη, θα δημιουργούν μια όμορφη εικόνα. 

Τι να φορέσω στην ορκωμοσία; Τέσσερις προτάσεις απαντάνε στο αιώνιο ερώτημα
©Instagram/ @voguefrance

Τέλος, σημασία έχει ό,τι επιλέξεις να σε εκφράζει, να αισθάνεσαι άνετα μέσα σε αυτό και να μην είναι ένα ακόμη σύνολο ορκωμοσίας. Να είναι εσύ. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice