Μοντέλα στην επίδειξη Chanel
© Courtesy of Chanel
Fashion

Chanel Resort 2024: Η επίδειξη στο Λος Άντζελες και η νέα μπουτίκ των 2.800 τ.μ.

Μπαρμπαρέλες, γκέτες και φουσκωτά μαλλιά. «Όλοι θέλουν να είναι Hollywood» το επόμενο καλοκαίρι
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Παπαδόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επίδειξη Chanel Resort 2024 στο Λος Άντζελες. Δες όλα τα looks.

Από την ανατολική στη δυτική ακτή των ΗΠΑ: μερικές ημέρες μετά το MET Gala στη Νέα Υόρκη, όπου πρωταγωνίστησε η Chanel διαμέσου της γιορτής στον Karl Lagerfeld, άνοιξε στο Λος Άντζελες η μεγαλύτερη μπουτίκ Chanel στις ΗΠΑ, εμβαδού 2800 τ.μ. Το 2015 αγοράστηκε το νέο κτήριο, έναντι 152 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ενώθηκε με το προηγούμενο που στέγαζε τη μπουτίκ κι έτσι διπλασιάστηκε. Έπειτα από αρκετά χρόνια αναμονής και τρία χρόνια κατασκευών, υπό το όραμα του αιρετικού αρχιτέκτονα Peter Marino, άνοιξε και περιμένει το κοινό της στον αριθμό 400 της Rodeo Drive, έναν από τους πιο exclusive δρόμους του κόσμου και την καρδιά του κινηματογράφου.

Το αγαπούσε το σελιλόιντ η Coco. To 1931, έπειτα από πρόσκληση του παραγωγού Samuel Goldwyn, ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να σχεδιάσει κοστούμια για ταινίες. Ήταν μετά το κραχ, όλοι είχαν ανάγκη από έναν αέρα ανανέωσης και η Coco θα ψέκαζε με No5. Όταν σε press conference στη Νέα Υόρκη, όπου έφτασε αρχικά η σχεδιάστρια, ρωτήθηκε από τους Times τι να περιμένουν από εκείνη, απάντησε: «τίποτα και τα πάντα. Περιμένετε και θα δείτε. Μιλώ με πράξεις, όχι με λόγια και πηγαίνω για δουλειά. Δημιούργησε ρούχα για τις ταινίες όπως το «Tonight or Never» με τη Gloria Swanson που στα γυρίσματα ήταν και έγκυος και το «The Greeks Had a Word for Them». Η δουλειά της δεν ενθουσίασε τους κριτικούς όμως ο μεγαλοπαραγωγός που την προσκάλεσε ήξερε καλύτερα: «οι γυναίκες πηγαίνουν στο σινεμά για να δουν τι φορούν οι άλλες γυναίκες».

Μοντέλα στην επίδειξη Chanel
© Courtesy of Chanel

© Courtesy of Chanel

Ποιος χρειάζεται πια τον κινηματογράφο για να δει τι να φορέσει; Ούτε καν τα περιοδικά χωράνε να αποτυπώσουν το «τώρα». Στα social media παρακολουθώ την επίδειξη Chanel Resort 2024. Και ο Καρλ το αγαπούσε το Hollywood, όχι ως τόπο δημιουργίας per se αλλά ως τόπο λατρείας. Παρουσίασε μια resort συλλογή το 2007 στη Σάντα Μόνικα, τροφοδοτούσε σταθερά τα κόκκινα χαλιά με ρούχα του. Γέμιζε τις πρώτες σειρές με τις Χολυγουντιανές του μούσες. Είναι εξάλλου η Μέκκα των μεγάλων σταρ, του μεγάλου δράματος, του μεγάλου γκλάμουρ. Με αυτά στον νου και απολύτως πιστή στον δικό της βηματισμό, η Virginie Viard ταξίδεψε στην πόλη των αστεριών και παρουσίασε την cruise συλλογή του οίκου στα Paramount Pictures Studios στο Melrose. Κάτω από το περίφημο υδραγωγείο, προσφέρθηκε μια ενδελεχής κατάδυση στα υπερβολικά 80ς και τα σέξι 70ς, όπως τα έζησε το Λος Άντζελες.

Μπαρμπαρέλες, γκέτες και φουσκωτά μαλλιά. «Όλοι θέλουν να είναι Hollywood», ακούγεται από τα ηχεία η φωνή της Miss Kittin στο Madame Hollywood του Felix Da Housecat. «Μια μέρα θα γίνω σταρ και θα επισκεφτώ το condo μου σ΄έναν μεγάλο λόφο, όπως το 90210». Από την πασαρέλα- γήπεδο του football παρελαύνει απαλό το ροζ, το ροδί αλλά και ένα πιο σκοτωμένο, πιο σκούρο. Ψηλόμεσα πένσιλ παντελόνια αλλά και ψηλόμεσες φούστες. Χρώματα που ντεγκραντάρουν. Μια αισθητική σέρφερ και σκέιτερ με ένα σανίδι να απιθώνεται στην αγκαλιά ενός μοντέλου. Από το γυμναστήριο, στην παραλία κι από κει στο κλαμπ. Μια χρυσή κουκούλα για το Grace Jones εφέ αλλά και bodysuits με παρτό στους λαγονοψοΐτες μύες για εκείνη την ωφέλιμη ελευθερία του αερόμπικ στα τέλη των 70ς. Είδα prints που δεν είχα ξαναδεί στη Chanel, είχα ξαναδεί όμως στα παιδικά μου 80s, ενώ τα αξεσουάρ για μια ακόμη φορά κέρδισαν τις εντυπώσεις: πούλιες, φοίνικες και ηλιοβασιλέματα σε μια πόλη που τα αστέρια της δεν σβήνουν ποτέ.

Μοντέλα στην επίδειξη Chanel
© Courtesy of Chanel

Μια χρυσή κουκούλα για το Grace Jones εφέ

Μοντέλα στην επίδειξη Chanel
© Courtesy of Chanel

Μια χρυσή κουκούλα για το Grace Jones εφέ

Η Μάργκοτ Ρόμπι πιο σέξι από ποτέ, η Kristen Stewart, η Marion Cotillard, η Chloë Sevigny, Riley Keough, η Riley Keough, η Elle Fanning, η Camilla Morrone, η Σοφία Κόπολα, η Caroline de Maigret, ο Lil Nas X και ο Snoop Dog, ο οποίος τραγούδησε κιόλας, ήταν παρόντες στη μεγάλη επιστροφή της Chanel στην Καλιφόρνια. Ήταν και η Πάρις Χίλτον, η Κρις Τζένερ και η Λίσα Ρίνα, εξαγώγιμα είδη του Hollywood. «Εγώ είμαι η ιστορία, είμαι το αστέρι, ξέρεις, σαν τη Μεγάλη Άρκτο. Όλοι θέλουν να γίνουν Hollywood».

Δειτε περισσοτερα