Tilly Talbot, η «πρώτη παγκοσμίως AI ντιζάινερ»

Θα βρεθεί στη φετινή Design Week

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Tilly Talbot, η «πρώτη παγκοσμίως AI ντιζάινερ» - Θα βρεθεί στη φετινή Design Week

Ως μια ανθρωπόμορφη ψηφιακή φιγούρα σε μια μεγάλη οθόνη έκανε την εμφάνισή της στον χώρο της γκαλερί Charles Philip στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της φετινής Design Week, η Tilly Talbot, η «πρώτη παγκοσμίως AI ντιζάινερ». Η ψηφιακή φιγούρα εμφανίστηκε σε βίντεο απαγγέλοντας μια εισαγωγή και έχοντας ένα υδατογράφημα «AI» δίπλα στο πρόσωπό της, το οποίο το Studio Snoop που τη δημιούργησε και έχει ενσωματώσει στο δυναμικό του τόνισε ότι είναι σημαντικό για να αποσαφηνίζεται πως «η Tilly δεν είναι άνθρωπος αλλά είναι τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μέλος της κοινότητάς μας».

Η Amanda Talbot, ιδρύτρια του με έδρα το Σίντνεϊ στούντιο, παρακινήθηκε να δημιουργήσει τη «σχεδιάστρια» αφού εξερεύνησε τη σχέση μοναξιάς και τεχνητής νοημοσύνης. «'Αρχισα να προσεγγίζω τη ιδέα του πώς η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο να αξιοποιήσει την AI και του πώς αυτό μπορεί αληθινά να βοηθήσει τον κόσμο να μην αισθάνεται μόνος» είπε, μιλώντας στο Dezeen.

Μαζί με την οθόνη με το πρόσωπο της Tilly, ο χώρος της γκαλερί περιλάμβανε φωτογραφίες πέντε σχεδίων προϊόντων στον σχεδιασμό των οποίων συμμετείχε η AI ντιζάινερ. Τα προϊόντα της σειράς Bauhau-AI, η οποία εμπνέεται από τις αρχές του Μπαουχάουζ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα ουδέτερης απόχρωσης με οργανικό σχήμα σκαμπό από μυκέλιο και ένα με χρώμα τραπεζάκι.

Η Amanda Talbot διευκρίνισε ότι η Tilly είναι προγραμματισμένη με τις βασικές αξίες του Studio Snoop στις οποίες περιλαμβάνεται «ανθρωποκεντρικό ντιζάιν» και προτεραιότητα στη φύση: «Η Tilly θα σε δοκιμάσει όσον αφορά τα υλικά. Όπως στην περίπτωση που προσπαθήσεις να βρεις κάτι που δεν είναι στην πραγματικότητα καλό για το περιβάλλον· θα σου το πει». Στην επικοινωνία της Tilly με τους επισκέπτες, η «σχεδιάστρια» πρότεινε ότι ξύλο αντί για μυκέλιο μπορεί να ήταν καλύτερο υλικό για το σκαμπό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice