Γαλλική μόδα
© Liana Mikah / Unsplash
Fashion

Πώς να μιμηθείτε το γαλλικό ανοιξιάτικο στιλ με σίγουρη επιτυχία

Πώς να είσαι μια γαλλίδα όπου και αν βρίσκεσαι

Γαλλικό στιλ: 10 αξεσουάρ που πρέπει να συμπεριλάβετε στην ντουλάπα σας για το απόλυτο ανοιξιάτικο look.

Όπως έχει πει αλάνθαστα η αείμνηστη Billie Holiday, «April in Paris», καθώς οι μήνες της άνοιξης είναι η πιο όμορφη εποχή για να επισκεφτείτε την γαλλική πρωτεύουσα με την εκπληκτική κουζίνα, τη μοναδική αισθητική και τον αθεράπευτο ρομαντισμό. Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά, η Γαλλία είναι μια χώρα συνυφασμένη με την μόδα, η οποία σίγουρα αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους εαρινούς μήνες και κάθε κίνηση, από τους οίκους μόδας μέχρι τις κομψότατες influencers της πόλης του φωτός, γίνεται άμεσα παγκόσμια τάση. Η επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση, το ελαφρύ μακιγιάζ με έντονα χείλη, ο ερωτισμός και η ανεπιτήδευτη γοητεία είναι από τα πιο ευδιάκριτα στοιχεία μιας κλασικής Γαλλίδας, που στοχεύει πάντα σε σικάτες αλλά και εκκεντρικές εμφανίσεις που θα συζητηθούν. Σε αυτό τον οδηγό θα βρείτε λοιπόν 10 αξεσουάρ που δεν λείπουν ποτέ απο την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα μιας Γαλλίδας και μπορείτε να ταξιδέψετε φυσικά ή νοερά στην πόλη του φωτός, χέρι χέρι με την Jeanne Damas, με μια μπαγκέτα και ένα μπουκέτο λουλούδια, αλλά προπαντός κατάλληλα ντυμένες.

Φλοράλ φορέματα
Αν και το καλοκαιράκι είναι ταυτόσημο με το φλοράλ πατρόν, με το σωστό layering, δηλαδή μια χρωματιστή ζακέτα σε παρόμοιες αποχρώσεις και ένα οπάκ καλσόν, ψηλές μπότες ή αρβυλάκια, τα λουλούδια δίνουν λίγο χρώμα και μια γοητευτική παιδικότητα στην γκαρνταρόμπα μας.

Μπαλαρίνες
Ένα πολύ παρεξηγημένο είδος παπουτσιού αλλά σίγουρα feminine και άνετο, που οι Γαλλίδες τιμούν υπέρ του δέοντος, ακόμα και σε έντονα χρώματα όπως κόκκινο ή μπλε ρουά.

Jeans
Στην πραγματικότητα η επιλογή του τέλειου pair of jeans για τις Γαλλίδες αποτελεί ιεροτελεστία. Ψάχνουν το απόλυτο χρώμα, με την τέλεια εφαρμογή και το σωστό κόψιμο για να κολακεύει το σώμα. Δεν τις ενδιαφέρει τόσο η άνεση, γιατί όπως λένε και εκεί: “tes souffrir pour être belle”, κοινώς μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος!

Σατέν φορέματα
Κομψά, ανάλαφρα και κατάλληλα για εκδηλώσεις και πάρτυ, αλλά ταιριαστά και με κάποιο ζακετάκι σε περίπτωση πτώσης της θερμοκρασίας, είναι key piece για πρωινές αλλά και βραδινές εμφανίσεις, καθώς μπορείτε να τα συνδυάσετε από sneaker μέχρι πέδιλο.

Ζακέτες με κουμπάκια
Μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια, που ειδικότερα σε έντονα χρώματα και με λίγα κουμπάκια ανοιχτά, είναι ταυτόχρονα απόλυτα μια απόλυτα θηλυκή και σέξι επιλογή.

Ψάθινες τσάντες
Το σύνθημα έδωσε πριν πολλές δεκαετίες η ακαταμάχητη Τζέιν Μπίρκιν με το ψάθινο καλαθάκι της. Σήμερα καλαθάκια μικρά ή μεγάλα, είναι ασύγκριτα ο μεγαλύτερος έρωτας της Jeanne Damas που δεν τα αποχωρίζεται ποτέ, χωράνε τα πάντα και ταιριάζουν με κάθε σας στυλιστική επιλογή, δίνοντας αέρα εξοχής.

Μαρινιέρα
Κάτι ήξερε η Σανέλ που την πρωτολανσάρισε. Σίγουρα όχι πρωτότυπη πρόταση αλλά συνυφασμένη με την εικόνα μιας γαλλιδας. Ακόμα και σε πλεκτό, είναι μια σικάτη επιλογή που ποτέ δεν μπορεί να πάει λάθος.

Kitten heel
Ή σε απλή ελεύθερη μετάφραση τσόκαρα, είναι ένα απόλυτα κομψό παπούτσι που φοριέται όλη την ημέρα, με χαμηλό ξεκούραστο τακούνι προσδίδοντας έντονη θηλυκότητα.

Mary Janes
Τεράστιο trend από το φετινό φθινόπωρο παραμένει και το καλοκαίρι. Τα παπούτσια Mary Janes ταιριάζουν με jeans για ένα πρωινό casual outfit, αλλά και με φορέματα φέρνοντας έναν νοσταλγικό αέρα από τα ‘60s.

Blazer
Μια all year επιλογή που σίγουρα δεν λείπει από την ντουλάπα σας, το πιο βασικό στοιχείο του layering όταν πέφτει η θερμοκρασία, που συμπληρώνει κάθε outfit ακόμα και φορέματα. Δώστε προσοχή στο μήκος ώστε να κολακεύει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice