Είναι το nerd-trend το νέο it-girl trend?
©ΑΠΕ
Fashion

Είναι το Nerd-trend το νέο It-girl trend;

Oτιδήποτε «άσχημο» κρύβει πάντοτε κάτι ελκυστικό και ενδιαφέρον

Nerd-trend: Ένα νέο κύμα πρωταγωνιστεί από τις πασαρέλες έως τον δρόμο 

Η Κιμ Καρντάσιαν έδωσε το σύνθημα όταν εμφανίστηκε σε αγώνα NBA με ένα απλό λευκό t-shirt με στάμπα «I LOVE NERDS». Η ίδια είχε δηλώσει ότι μετά την απόφαση διαζυγίου με τον Kanye West, η στιλιστική της πορεία άλλαξε. Διανύει μια περίoδο πειραματισμού και αναθεώρησης: στιλιστικής, πνευματικής και όπως πάντα, επαγγελματικής.  

Παρόμοια σύγχυση επικρατεί στον κόσμο της μόδας και των τάσεων. Η αποχώρηση του Jeremy Scott από τον Moschino, η μεταγραφή του Daniel Lee από την Bottega Veneta στην Burberry και τέλος τα σκάνδαλα του Balenciaga, είναι μερικά γεγονότα που ανέτρεψαν τα δεδομένα. Παρατηρούμε τη μετάβαση από το Y2K trend στο ήσυχο, εναλλακτικό και αντισυμβατικό Nerd trend. Η τάση στην οποία τα «παλιομοδίτικα» πλεκτά, οι φαρδιές φούστες και τα εκκεντρικά καλσόν πρωταγωνιστούν.  

Από τα ατημέλητα χτενίσματα των μοντέλων στην πασαρέλα του Miu Miu, στα over-sized πανωφόρια του Loewe και τα παλιομοδίτικα βελούδινα φορέματα του Molly Goddard, το Nerd trend βρίσκεται παντού! Ο Maison Margiela απογείωσε την τάση με τα πιο αλλόκοτα ντραπέ μπλουζάκια. O Marc Jacobs, ροκ σταρ της μόδας, ανέδειξε την grunge προσέγγιση της κλασικής εικόνας των nerd, με το faux fur και τις χαρακτηριστικές πλατφόρμες του οίκου να πρωταγωνιστούν στην κολεξιόν του. 

Οι παραπάνω οίκοι, εμπνευσμένοι από αναφορές του ορισμού ενός nerd, τον ανέτρεψαν. Τον ανανέωσαν, τον έκαναν σύγχρονο, εκφράζοντας ο καθένας την ταυτότητά του. Η εξέλιξη του schoolgirl ντυσίματος, μέσα από μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση. Οι micro φούστες έγιναν μίντι, τα χρωματιστά cropped ζακετάκια έγιναν μακριά και μονόχρωμα και τα χοντροκομμένα αθλητικά έγιναν ρομαντικές μπαλαρίνες και μοκασίνια.  

Πέρα από τον κόσμο της μόδας, η στροφή του κοινού προς πιο «αληθινές» προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος είναι πραγματικότητα. Το λαμπερό αστέρι του YouTube, Emma Chamberlain, μοιράστηκε την καθημερινότητά της με έναν ελεύθερο τρόπο, κάνοντας αναφορά σε προβλήματα, σκέψεις και ανησυχίες της ίδιας. Αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα, ανατρέποντας την κυριαρχία της τέλειας εικόνας των social media. Οι συνδρομητές της το λάτρεψαν και η επιτυχία ήταν μονόδρομος! Κοινή πορεία ακολούθησε και η Βρετανίδα Madeline Argy, μια από τις διασημότερες ΤikTokers με τεράστια απήχηση στον κόσμο του διαδικτύου. 

Είναι το nerd-trend το νέο it-girl trend?
©Instagram/ @maisonmargiela

Είναι το nerd το νέο cool; Ο ρομαντισμός μιας παλιομοδίτικης φούστας, τα γιαγιαδίστικα πλεκτά και οι πουά μπλούζες έδωσαν την απάντηση στο super sexy και αποκαλυπτικό Y2K trend. Μπορεί να πρόκειται για μια ακόμη τάση που κάνει τον κύκλο της στη μόδα. Μπορεί και όχι. Όπως και να έχει, η επιθυμία μας να τη δοκιμάσουμε και να πειραματιστούμε στιλιστικά είναι πραγματική, είτε είμαστε οι ίδιες nerd, είτε όχι. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οτιδήποτε «άσχημο» κρύβει πάντοτε κάτι ελκυστικό και ενδιαφέρον. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice