Η επιστροφή των body chains έγινε η απόλυτη καλοκαιρινή τάση
©Chanel/ ©Instagram @stellamccartney/ versace
Fashion

Body chain: Βάζουμε κοσμήματα σε όλο μας το σώμα

Εμπνευσμένα από το Y2K trend, τα κοσμήματα για το σώμα είναι ό,τι πιο hot

Body Chains: Τα κοσμήματα για το σώμα έκαναν comeback στις πασαρέλες και οι τρόποι για να τα φορέσουμε 

Η Y2K δεκαετία έχει χαρακτηριστεί κακόγουστη και κιτς, με αμφιλεγόμενες εμφανίσεις και τάσεις. Παρόλα αυτά, τίποτα δε μπορεί να αναιρέσει το στιλιστικό αντίκτυπο που άφησε στη μόδα. Η περίεργη αυτή δεκαετία άφησε πίσω της τάσεις, οι οποίες σήμερα επέστρεψαν. Τα body chains είναι μια από αυτές.  

Πέρα από κολιέ, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, προσθέτουμε κοσμήματα και στο υπόλοιπο σώμα. Ο πολυμορφικός τους χαρακτήρας μας επιτρέπει να τα φορέσουμε με ποικίλους τρόπους, αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη. Ένα κόσμημα αυτού του τύπου αρκεί για να κάνει ένα σύνολο από βασικό statement. Aπο τις δερμάτινες ζώνες γα το σώμα, με αναφορές από μια πιο dark και sexy αισθητική, στις χαριτωμένες και λεπτεπίλεπτες αλυσίδες μέσης, τα body chains κάνουν take over. 

The Belly Chain 
Ο Chanel απογείωσε τον ορισμό των body chain στην Cruise κολεξιόν του για το καλοκαίρι του 2023/ 24. Την επίδειξη άνοιξε ένα total black σύνολο με χρυσά και ασημί κοσμήματα που στόλιζαν το μοντέλο από το κεφάλι έως τη μέση. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό, καθώς συνδύασαν τη διαχρονικότητα του οίκου και μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα προσέγγιση. Η αλησίδα του belly chain ήταν εμπνευσμένη από το κλασικό λουράκι των τσαντών Chanel, χρυσή με μαύρες δερμάτινες λεπτομέρειες. Το αστραφτερό λογότυπο του οίκου έκανε το σύνολο να ξεχωρίζει, πορσθέτοντας λάμψη και ένα πιο παιχνιδιάρικο ύφος. 

Η επιστροφή των body chains έγινε η απόλυτη καλοκαιρινή τάση
©Chanel

The Shinning Top 
Η Stella McCartney understood the assignment. Στην καλοκαιρινή κολεξιόν της για το 2023 τα body chains πρωταγωνιστούν. Η σχεδιάστρια τα παρουσίασε σε μορφή μπλούζας και τοπ. Χρυσά ή ασυμί, τα συνδύασε με basic φανελάκια και κάτω από oversized σακάκια σε μερικά μονόχρωμα runway looks. Πέτυχε μια ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο ανδρόγυνο χαρακτήρα των ρούχων και το sexiness που εκφράζουν τα συγκεκριμένα κοσμήματα. 

Η επιστροφή των body chains έγινε η απόλυτη καλοκαιρινή τάση
©StellaMccartney

The Body Armor 
Με αναφορές από τη ρωμαική εποχή, τα σύγχρονα body chain παραπέμπουν και σε πανοπλίες. Είναι bold αξεσουάρ, τα οποία με το δερμάτινο χαρακτήρα τους, ολοκληρώνουν μια εμφάνιση και την κάνουν ξεχωριστή. Παρόλο που το δερμάτινο στοιχείο και το μαύρο τους χρώμα μόνο στο καλοκαίρι δεν παραπέμπει, ο Paco Rabanne τα απογείωσε. Απέδειξε ότι body chain αυτού του στιλ φοράμε και τους καλοκαιρνούς μήνες. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνεις τη διαφορά! 

Η επιστροφή των body chains έγινε η απόλυτη καλοκαιρινή τάση
©PacoRabanne

Σε μια εποχή που τα χαμηλόμεσα παντελόνια, φούστες και σορτς πρωταγωνιστούν, τα body chain ήρθαν για να μας σώσουν. Η ιδανική ευκαιρία να πειραματιστούμε στιλιστικά και να δημιουργήσουμε τις πιο fresh καλοκαιρινές εμφανίσεις. Σε μια εποχή, που το κλίμα δεν μας επιτρέπει να παίξουμε με layering, αποτελούν το δικό μας κομμάτι- κλειδί. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice