Μermaidcore: Πώς να βουτήξετε με στυλ στη νέα τάση του  καλοκαιριού
© Courtesy of Versace (SS21)
Fashion

Μermaidcore: Πώς να βουτήξετε με στιλ στη νέα τάση του καλοκαιριού

Σε έναν ωκεανό γεμάτο ψάρια, εσύ φέτος θα είσαι γοργόνα

Μermaidcore: Η αισθητική που κυριαρχεί αυτό το καλοκαίρι και οι τρόποι να τη φορέσετε παντού

Από την ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και την πρώτη μας γνωριμία με τις γοργόνες, μέχρι τον iconic χαρακτήρα της Άριελ στην ταινία «Little Mermaid» της Disney, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γοργόνες εδώ και χρόνια μας γοητεύουν. Ξέρετε όμως ότι τώρα τα θρυλικά πλάσματα της θάλασσας αναδύθηκαν και μέσα στον χώρο της μόδας;

Μια πρώτη γεύση από mermaidcore δόθηκε στη συλλογή του Versace για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Ευτυχώς, είναι απίστευτα εύκολο να δημιουργήσουμε το στιλ της γοργόνας χάρη στα 180 εκατομμύρια TikTok videοs που έχουν κυκλοφορήσει με το #mermaidcore. Μαργαριτάρια, βολάν, φιόγκοι, κοχύλια και φυσικά παγιέτα βγαλμένη κατευθείαν από 70s συνθέτουν αυτήν την αισθητική. Χαμηλοκάβαλες φούστες, φορέματα και κλιπ μαλλιών κυριαρχούν στα mermaidcorelook και μας κάνουν να νιώθουμε πιο στιλάτες από ποτέ. Βέβαια, ο Balmain απέδειξε ότι το mermaidcore ταιριάζει και στους λάτρεις του πιο ουδέτερου στιλ. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε εκδοχή του θα μας διασκεδάσει αυτό το καλοκαίρι.

Mermaidcore by Balmain
© Courtesy of Balmain

Y2K Γοργόνα

Η Y2K εκδοχή της τάσης, η σύγχρονη γοργόνα συνήθως φοράει ένα λαμπερό σετ, κροπ τοπ, μίνι φούστα ή cargo παντελόνι και σίγουρα μερικά κιτς αξεσουάρ.

Y2K Γοργόνα
Ⓒ Modaoperandi
Y2K Γοργόνα
© Findmenow

Φουλ στο μπλε

Ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα mermaidcore look είναι να συνδυάσετε ρούχα σε μπλε αποχρώσεις που θα σας κάνουν να θυμίζετε την Άριελ, την αγαπημένη ηρωίδα των παιδικών μας χρόνων. Αν χρειαστεί να αναβαθμίστε το look, προσθέστε παγιέτα και τακούνια σε κάποιο ποπ χρώμα.

Φουλ στο μπλε
© Courtesy of Versace (SS21)

Osceanside Office Look

Ποιος λέει ότι το mermaidcore είναι μόνο για τα Σαββατοκύριακα; Αφήστε την γοργόνα μέσα σας να πάει μια βόλτα από το γραφείο, επιλέγοντας ένα σετ μπλε κοστούμι στο χρώμα του ωκεανού, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με κορσέ από βολάν. Τόση μαγεία όση χρειάζεται για να σπάσει η μονοτονία του γραφείου.

Mermaidcore Office Look
© Everlane

Mermaid finally joined the party

Αν και μάλλον θα ήταν πιο ενδιαφέρον να ήμασταν γοργόνες κάτω από τη θάλασσα, μπορούμε να διασκεδάσουμε σε mermaidcore vibes και στην ξηρά. Η Hailey Bieber παρακολούθησε το post-Vanity Fair με ένα Valentino φόρεμα που φώναζε γοργόνα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Η εμφάνισή της είναι ο ορισμός της γοργόνας που λατρεύει να παρτάρει.

Γοργόνες από την κορυφή μέχρι τα νύχια

Το mermaidcore αγκαλιάζει την αισθητική των μυθολογικών πλασμάτων και στον beauty κόσμο. Από την επιλογή του highlighter στα ζυγωματικά και τις πέρλες αντί για σκιά μέχρι τα σχέδια νυχιών που θυμίζουν ωκεανό, η αισθητική της γοργόνας έχει αναπτύξει τη δημιουργικότητα μας σε άλλο επίπεδο.

@livvi.girl

attempting a mermaid core inspired look ✨ mermaid core makeup tutorial 🧜‍♀️ so much fun creating this look, iridescent shades are key ✨ #mermaid #makeup #makeuptutorial #fyp

♬ Mermaid Song - ConcernedApe

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice