Courreges, Tory Burch, Givenchy
Courreges, Tory Burch, Givenchy
Fashion

Fashion Trends 2023: Οι 5 τάσεις που αξίζουν την προσοχή μας

Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο με τα πιο hot looks της σεζόν

Οι κορυφαίες τάσεις της μόδας για το Καλοκαίρι 2023, όπως τις έδειξαν οι πασαρέλες.

Ombré ηλιοβασιλέματα
Τι θα ήταν το καλοκαίρι χωρίς τα ηλιοβασιλέματά του; Αυτή τη σεζόν, εκτός ότι θα τα δούμε (όπως πάντα) παντού στο Instagram, θα επικρατήσουν και στις γκαρνταρόμπες μας. Οι οίκοι Courreges και Ferragamo έντυσαν τα μοντέλα τους με ένα απαλό και συνάμα σβησμένο sunset εφέ, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική του dip dye. Ο JW Andrerson, πάλι, επέλεξε το digital printing, αποτυπώνοντας εντελώς ρεαλιστικά ένα εξωτικό ηλιοβασίλεμα επάνω σε ένα εφαρμοστό catsuit. Η συγκεκριμένη τάση αξιοποιεί τα ζεστά κόκκινα και πορτοκαλί, δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Ξεχωρίζει ανάμεσα στις trending ουδέτερες και παστέλ αποχρώσεις και είναι εδώ για να ορίσει το κατάλληλο mood για το καλοκαίρι, ακόμα και αν είμαστε στην πόλη.

Μοντέλο στην πασαρέλα Courreges
Courreges © Courtesy of Courreges
Μοντέλο στην πασαρέλα Ferragamo
Ferragamo © Getty Images/ Victor Virgile
Μοντέλο στην πασαρέλα JW Anderson
JW Anderson © Getty Images/ Gamma Rapho

Καλοκαιρινό glam
Τα φετινά catwalks μας ενημερώνουν ότι το glam δεν προορίζεται μόνο για τον χειμώνα και τις εορταστικές περιόδους. Αυτό το καλοκαίρι θα φορέσουμε τη λάμψη στο μέγιστο με απαστράπτουσες παγέτες, κρόσια τύπου τσάρλεστον και εκτυφλωτικά metallics, με μία προτίμηση στο ασημί. Στην S/S συλλογή του Tom Ford, είδαμε τα φορέματα από παγέτα στην πιο καλοκαιρινή τους εκδοχή με sexy κοψίματα και halter λαιμοκόψεις. Ο Jil Sander έδωσε κίνηση και λάμψη στα outfits του, προσθέτοντας γυαλιστερά κρόσια, ενώ ο Michael Kors μας έδειξε την πιο φορέσιμη εκδοχή του trend συνδυάζοντας τις εντυπωσιακές μεταλλικές του φούστες με basic τοπάκια.

Το μοντέλο Gigi Hadid στην πασαρέλα Tom Ford
Gigi Hadid για Tom Ford © Getty Images/ Victor Virgile
Μοντέλο στην πασαρέλα Gil Sander
Gil Sander © Getty Images/ Victor Virgile
Μοντέλο στην πασαρέλα Michael Kors
Michael Kors © Getty Images/ Jp Yim

Boudoir chic
Η τάση με τις διαφάνειες παραμένει και αυτό το καλοκαίρι και είναι πιο έντονη από ποτέ. Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να διευρύνουν ακόμα παραπάνω το στιλ αντλώντας έμπνευση από την κρεβατοκάμαρα. Τι σημαίνει αυτό; Διάφανα και άκρως αισθησιακά φορέματα που θυμίζουν νεγκλιζέ όπως αυτά της Nensi Dojaka, κομψά δαντελένια pieces σε ύφος εσωρούχων σύμφωνα με τους Dolce and Gabbana και αιθέρια φορέματα που μοιάζουν με vintage νυχτικά όπως τα είδαμε στον οίκο Tory Burch. Το συγκεκριμένο trend δεν ενδείκνυται για το γραφείο, αλλά με ένα έξυπνο layering μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα στις βραδινές μας εμφανίσεις.

Μοντέλο στην πασαρέλα Dolce and Gabbana
Dolce and Gabbana © EPA/ Matteo Bazzi
Μοντέλο στην πασαρέλα Nensi Dojaka
Nensi Dojaka © Getty Images/ Victor Virgile
Μοντέλο στην πασαρέλα Tory Burch
Tory Burch © Getty Images/ Slaven Vlasic

Η εποχή της λειτουργικότητας
Η έννοια της λειτουργικότητας ενός ρούχου κρίνεται από πολλά δεδομένα, ωστόσο, πολύ επιγραμματικά μπορούμε να πούμε ότι ένα multitasking ντύσιμο χρειάζεται τσέπες.
Η τάση ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από την αναβίωση των cargo παντελονιών και έδεσε γάντι με τη διάθεση των σχεδιαστών προς την άνεση. Έτσι, για το καλοκαίρι του 2023, οι ευρύχωρες τσέπες γίνονται βασικό στοιχείο στις πασαρέλες, δίνοντας στιλ και πρακτικότητα στις nappa φούστες της MiuMiu, οι οποίες ορίζονται και ως ένα από τα πιο hot κομμάτια της σεζόν. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα multi-pocket τοπ της συλλογής, η χρήση της τσάντας γίνεται περιττή. Στην ίδια λογική ακολουθεί ο Givenchy με τις cool cargo βερμούδες του, όπως και ο Sacai με τα γεμάτα τσέπες co-ord σετ του. Λέτε άραγε στο τέλος να μετράμε ποιος έχει τις περισσότερες τσέπες;

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ημίγυμνη στους δρόμους του Μανχάταν
Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ημίγυμνη στους δρόμους του Μανχάταν © Getty Images/ Victor Boyko
Μοντέλο στην πασαρέλα Givenchy
Givenchy © Getty Images/ Dominique Charriau
Μοντέλο στην πασαρέλα Sacai
Sacai © Getty Images/ Victor Virgile

Denim on denim
Δεν υπάρχει διαφυγή από τη νοσταλγία των 00s, καθώς η αισθητική της εποχής επηρέασε αδιαμφισβήτητα όλα τα φετινά S/S trends του denim. Σκεφτείτε πολύ χαμηλοκάβαλα jeans με φθαρμένη ή διακοσμημένη όψη, maxi denim φούστες ή φορέματα, ακόμα και denim τσάντες και παπούτσια. Βέβαια, ο πιο Y2K τρόπος για να φορέσουμε τα παραπάνω κομμάτια αυτό το καλοκαίρι είναι από την κορυφή μέχρι τα νύχια à la Britney και Justin το 2001. Κάποιοι από τους οίκους που μας παρουσίασαν τα απόλυτα «denim-on-denim» looks, ώστε να πάρετε την απόλυτη έμπνευση, είναι οι Blumarine, Diesel και Givenchy.

Το μοντέλο Bella Hadid στην πασαρέλα Givenchy
Bella Hadid για Givenchy © Getty Images/ Dominique Charriau
Μοντέλο στην πασαρέλα Blumarine
Blumarine © Getty Images/ Mondadori Portfolio
Μοντέλο στην πασαρέλα Diesel
Diesel © Getty Images/ Victor Virgile

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice