jacquemus
©Instagram @jacquemus
Fashion

Jacquemus: Άλλη μια φορά που το fashion show του γίνεται viral

Έστρωσε κόκκινο χαλί 400μ στους κήπους των Βερσαλλιών και έντυσε όλους Μαρία Αντουανέτα

Jacquemus: Η νέα φθινοπωρινή συλλογή “Le Chouchou” του οίκου στις Βερσαλλίες

"LE CHOUCHOU", ή αλλιώς η νέα viral επίδειξη μόδας του Jacquemus. O ίδιος, απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά του να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα, με ένα παραμυθένιο σκηνικό και μια φθινοπωρινή κολεξιόν... απλώς ονειρεμένη. Πηγές έμπνευσης του σχεδιαστή ήταν η Μαρία Αντουανέτα και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, μέσω των οποίων ανέδειξε τη γαλλική φινέτσα με τη δική του πάντα προσέγγιση και αισθητική.  

Η επίδειξη έγινε αυτή τη φορά στους φημισμένους κήπους των Βερσαλλιών, όπου στρώθηκε ένα κόκκινο χαλί 400 μέτρων ακριβώς δίπλα από το ποτάμι. Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία. Ο ίδιος, στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και τις μετέπειτα δημιουργίες του. Η τοποθεσία φαίνεται να έχει και συναισθηματική αξία για τον σχεδιαστή, καθώς εκεί βγήκε το πρώτο ραντεβού με τον μετέπειτα σύζυγό του.  

Ο Jacquemus απογείωσε το σκηνικό με μικρά λευκά βαρκάκια να μεταφέρουν τους καλεσμένους και να παρακολουθούν την επίδειξη από εκεί. O David και η Victoria Beckham, η Emily Ratajkowsky και η Monica Belluci ήταν μερικοί από τους καλεσμένους. Ενώ, η Gigi Hadid, η Kendall Jenner και η Vittoria Ceretti ήταν μερικά από τα μοντέλα που περπάτησαν μπροστά από το παλάτι.  

Στα σύνολα της πασαρέλας υπήρξαν αναφορές από το θέατρο και το μπαλέτο, δύο μεγάλες αγάπες της Μαρίας Αντουανέτας, όπως φούστες τουτού, flat mules και δαντελένια καλσόν. Στη συλλογή κυριάρχησαν οι όγκοι τόσο στις σιλουέτες, όσο και στα μανίκια, στοιχεία τα οποία μας θύμισαν μερικές από τις πιο iconic εμφανίσεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Όπως επίσης, τα κοσμήματα της συλλογής και ο τρόπος με τον οποίο τα μοντέλα κρατούσαν τις τσάντες τους. 

Η παιχνιδιάρικη διάθεση του Jacquemus δεν έλειπε ούτε από αυτό το σόου. Αυτή τη φορά πηγή έμπνευσης ήταν το βασιλικό ντύσιμο. Eξώπλατα μπλέιζερ, όπως αυτό που ρόκαρε ο Bad Bunny στο φετινό Μet Gala και φούστες τουτού πάνω από τα ανδρικά παντελόνια, πρωταγωνιστούσαν αναδεικνύοντας την εναλλακτική προσέγγιση και την ανατρεπτική δημιουργικότητα του οίκου. 

Το άστρο του Γάλλου σχεδιαστή με καταγωγή από τη Μασσαλία φαίνεται να λάμπει πιο πολύ από ποτέ. Περιμένουμε το επόμενο "χτύπημα".

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice