Η μικροσκοπική τύπου Luis Vuitton τσάντα της καλλιτεχνικής κολεκτίβας MSCHF έπιασε πάνω από €55.000 σε δημοπρασία - Είναι σχεδόν αόρατη δια γυμνού οφθαλμού.
Με πλάτος λιγότερο από 0,76 χιλιοστόμετρα, η μικροσκοπική τσάντα της MSCHF είναι τόσο μικρή που το ανθρώπινο μάτι δύσκολα μπορεί να τη δει όταν βρίσκεται στην κορυφή του δακτύλου © Instagram/MSCHF
Fashion

Μικροσκοπική τσάντα «Luis Vuitton» πωλήθηκε σε τιμή άνω των 55.000 ευρώ - Είναι μικρότερη από κόκκο αλατιού

Περνά κυριολεκτικά από το μάτι της βελόνας - Κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στον Φαρέλ Γουίλιαμς

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η μικροσκοπική τύπου Luis Vuitton τσάντα της καλλιτεχνικής κολεκτίβας MSCHF έπιασε πάνω από €55.000 σε δημοπρασία - Είναι σχεδόν αόρατη δια γυμνού οφθαλμού.

Εάν έχετε έστω και ένα ήπιο ενδιαφέρον για τις πολυτελείς τσάντες, πιθανότατα έχετε ακούσει για την κλασική flap bag της Chanel ή τη Birkin της Hermes. Αλλά ίσως δε γνωρίζετε τη Microscopic Handbag της MSCHF.

Με πλάτος λιγότερο από 0,76 χιλιοστόμετρα, η νεανική, κυριολεκτικά μικροσκοπική «Microscopic Handbag» της καλλιτεχνικής κολεκτίβας MSCHF με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι τόσο μικρή, που το ανθρώπινο μάτι δύσκολα μπορεί να τη διακρίνει όταν βρίσκεται στην κορυφή του δακτύλου.

Και όμως, πωλήθηκε για περισσότερα από 60.000 δολάρια σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα.

Σε χρώμα πράσινου νέον και κατασκευασμένη μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή χρησιμοποιώντας μεθόδους πολυμερισμού δύο φωτονίων, η τσάντα, η οποία έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη διάσημη σειρά OnTheGo του Louis Vuitton, είναι δύσκολα ορατή δια γυμνού οφθαλμού.  

Μετά από προσεκτικότερη εξέταση μέσω μικροσκοπίου, μπορεί κανείς να δει καθαρά το διάσημο μονόγραμμα «LV» στην πρόσοψη της τσάντας.

«Επειδή ο Φαρέλ Γουίλιαμς αγαπά τα μεγάλα καπέλα, του φτιάξαμε μια απίστευτα μικρή τσάντα»

Το λιλιπούτειο αξεσουάρ της MSCHF βγήκε στο σφυρί από το Joopiter, έναν διαδικτυακό οίκο δημοπρασιών που ιδρύθηκε από τον Φαρέλ Γουίλιαμς. Σύμφωνα με το Joopiter, το αντικείμενο πωλήθηκε για 63.750 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραγωγός, ράπερ και τραγουδιστής είναι επί του παρόντος ο δημιουργικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton, αλλά σύμφωνα με τους New York Times, η MSCHF δεν επικοινώνησε μαζί του όταν δημιούργησε την τσάντα με το σχήμα της μάρκας.

Ο Κέβιν Γουίεσνερ, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της MSCHF, δήλωσε ότι επειδή ο Γουίλιαμς «αγαπά τα μεγάλα καπέλα, του φτιάξαμε μια απίστευτα μικρή τσάντα».

Ο Γουίεσνερ ισχυρίστηκε επίσης ότι πίστευε ότι η «τσάντα» ήταν «ένα αστείο αντικείμενο επειδή προέρχεται από κάτι αυστηρά λειτουργικό».

«Αλλά έχει γίνει ουσιαστικά κόσμημα», εξήγησε.

Η MSCHF δεν απάντησε σε αίτημα του Guardian για σχόλιο σχετικά με την πώληση ή εάν σκοπεύει να κάνει περισσότερα μικροσκοπικά αξεσουάρ.

Στη δημοπρασία για τη μικροσκοπική τσάντα, η MSCHF χαρακτήρισε τη δημιουργία της ως «μικρότερη από έναν κόκκο αλατιού» όσο και ως «την τελευταία λέξη στη σμίκρυνση της τσάντας».

(Με πληροφορίες του Guardian)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice