Gucci Visions: Έκθεση στο Metaverse και τη Φλωρεντία - Περιήγηση στη δημιουργικότητα και την ιστορική διαδρομή του εμβληματικού οίκου μόδας.
Με την έκθεση Gucci Visions, ο οίκος μόδας αφηγείται τα 102 χρόνια της πρωτοποριακής διαδρομής του © Instagram/Gucci
Fashion

Gucci Visions: Έκθεση στο Metaverse και τη Φλωρεντία για τα 102 χρόνια του οίκου

Άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό η συναρπαστική εξερεύνηση στα αρχεία του ιστορικού brand

62224-137655.jpg
Newsroom |

Gucci Visions: Έκθεση στο Metaverse και τη Φλωρεντία - Περιήγηση στη δημιουργικότητα και την ιστορική διαδρομή του εμβληματικού οίκου μόδας.

Με την Gucci Visions, ο οίκος μόδας αφηγείται τα 102 χρόνια της πρωτοποριακής διαδρομής του μέσω μιας διαδικτυακής εξερεύνησης στο Metaverse και μιας φυσικής έκθεσης στη Φλωρεντία.

Τα πάντα είναι συγκεντρωμένα σε οκτώ αίθουσες. Με την είσοδο στην έκθεση, η μεσαία αίθουσα, φωτισμένη με παλλόμενους σωλήνες νέον, καλωσορίζει τους επισκέπτες στα πρότζεκτ του οίκου στο Metaverse, οι οποίοι προσκαλούνται να καθίσουν σε gaming chair και να σταθούν μάρτυρες στο ταξίδι του Gucci στην ψηφιακή σφαίρα, από την Gucci Town στη Roblox και την Gucci Vault Land του 2022, μέχρι το πιο πρόσφατο ως βιντεοπαιχνίδι πρότζεκτ του στο Metaverse, το Otherside Relics by Gucci.

Βγαίνοντας από την αίθουσα Metaverse (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την εξερευνήσουν online στον ειδικό σύνδεσμο) και κινούμενοι δεξιά, οι επισκέπτες οδηγούνται σε περιδιάβαση των εμβληματικών κολεξιόν του Gucci, σε τρία μέρη, ξεκινώντας με τη Stars.

Στη διπλανή αίθουσα, την Travel, παρουσιάζεται η γέννηση του οίκου καθώς τα εκθέματα κοιτάζουν μέσα από την ίδρυση της πρώτης μπουτίκ του Gucci στη Via della Vigna Nuova στη Φλωρεντία.

Στην επόμενη αίθουσα, την Icons, 400 τσάντες Gucci, περιλαμβανομένης της Bamboo 1947, της Horsebit 1955 και της Jacki 1961 εκτίθενται πίσω από διαφανές γυαλί.

Gucci Visions: Μια καλειδοσκοπική οπτική εμπειρία

Παραμένοντας στον πρώτο όροφο, οι αίθουσες Codes και Bamboo οδηγούν τους επισκέπτες σε μια καλειδοσκοπική και ιστορική οπτική εμπειρία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία για να αναδείξουν ιστορικής σημασίας αντικείμενα του οίκου.

Στον χώρο δίπλα, η Flora προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα παρτέρι σουρεαλιστικών και σε τεχνικολόρ χρώμα φυτών.

Η έκθεση άνοιξε για το κοινό στις 15 Ιουνίου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice