Louis Vuitton Cruise Fashion Show 2024
Louis Vuitton Cruise Fashion Show 2024 © Getty Images/ Pietro D'Aprano
Fashion

Η μόδα ταξιδεύει στις πιο εξωτικές περιοχές της υφηλίου

Από την κεντρική Αμερική, στη βόρεια Ευρώπη και την ανατολική Ασία

Τέσσερις cruise συλλογές που μας ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.

Η μαγεία της μόδας και η ικανότητά της να ταξιδεύει τόσο στο χώρο, όσο και στο χρόνο, είναι μοναδικά χαρακτηριστικά. Μαζί της ταξιδέψαμε και εμείς, μέσα από τις cruise συλλογές των αγαπημένων μας οίκων μόδας. Τέσσερα show σε τέσσερις μοναδικές τοποθεσίες. Κάθε οίκος μέσα από τη δική του αισθητική ανέδειξε την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου. Τα μετάφρασε και τα μετέδωσε στο κοινό του μέσα από ρούχα και αξεσουάρ.   

Louis Vuitton & Ιζόλα Μπέλα, Ιταλία 
Ένα βροχερό απόγευμα σε ένα από τα νησιά Μπορομέο της λίμνης Ματζόρε. Το ρομαντικό σκηνικό ταίριαξε απόλυτα με το όραμα του Νικολά Ζεσκιέρ. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τοπικούς μύθους και παραδόσεις, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη κολεξιόν, ή αλλιώς ένα παραμύθι με γοργόνες που αναδύθηκαν από τη λίμνη. Αδιάβροχα ρούχα σε σχήμα κέλυφους και αιθέρια σύνολα, απογείωσαν τον ορισμό της mermaidcore τάσης.  

Gucci & Σεούλ 
Η πρώτη επίδειξη μόδας που έλαβε χώρα στο παλάτι Gyeongbokgung. Το πολιτιστικό στολίδι της βόρειας Koρέας ταίριαξε απόλυτα με την αισθητική και τη φιλοσοφία πίσω από τη cruise συλλογή του ιταλικού οίκου. Oι επιβλητικοί ουρανοξύστες δίπλα από την παραδοσιακή αισθητική και τα χαρακτηριστικά ρούχα και αξεσουάρ του οίκου μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση δημιούργησαν την τέλεια ισορροπία. Λίγο πριν υποδεχθεί ο οίκος τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του, Σάμπατο ντε Σάρνο, υπενθύμισε στο κοινό του το μεγαλείο και την αίγλη του ονόματος "Gucci".  

Dior & Μεξικό 
Η Μαρία Γκράτσια Κιουρί έχει επανειλημμένα αποδείξει την αγάπη της για τις πολιτισμικές παραδόσεις και τις κουλτούρες ανά τον κόσμο. Φετινός προορισμός της ήταν το Μεξικό. Η ιστορία και η φενιμινιστική κληρονομιά του τόπου γοήτευσαν τη σχεδιάστρια. Το πνευματικό έργο και η επιβλητικότητα της Φρίντα Κάλο, αποτέλεσε την κύρια πηγή έμπνευσης της συλλογής. Παραδοσιακά μεξικάνικα μοτίβα και χρώματα κυριάρχησαν στην πασαρέλα, συνδυάζοντας μόδα, ιστορία και τέχνη.

Max Mara & Στοκχόλμη 
Νεράιδες ή μοντέλα; Σκανδιναβικός μινιμαλισμός και ρομαντισμός, μέσα από τον κόσμο της ποίησης και της λογοτεχνίας. Όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζουν την boho chic συλλογή του Ιαν Γκρίφιθς. Το δημαρχείο της πρωτεύουσας της Σουηδίας, εκεί που κάθε χρόνο πραγματοποιείται η απονομή των βραβείων Νόμπελ, μετατράπηκε σε πασαρέλα. Πηγή έμπνευσης ήταν η συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, η πρώτη γυναίκα που κέρδισε Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909. Τα floral φορέματα, οι ανάλαφρες γραμμές και τα χρώματα της φύσης σε συνδυασμό με την επιβλητικότητα του κτηρίου, δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό μόδας.

  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice