5 στιλάτες εμφανίσεις με ένα λινό πουκάμισο

Το κομψό basic κομμάτι που αναβαθμίζει κάθε καλοκαιρινό στιλ

Λινό πουκάμισο: Πώς θα το φορέσετε αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με τα τελευταία fashion trends

Από την εποχή της αρχαιότητας, τα λινά ρούχα ήταν ένδειξη πλούτου και προνόμιο των υψηλών κοινωνικών τάξεων. Σήμερα, έστω και ένα λινό κομμάτι βρίσκεται σε κάθε γκαρνταρόμπα, πόσο μάλλον, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει. Η φυσική και συνάμα οικολογική σύσταση του λινού, έχει την ιδιότητα να αφήνει το σώμα να «αναπνέει», διατηρώντας το δροσερό ακόμα και στις πιο καυτές ημέρες. Παράλληλα, το λινό ύφασμα εκπέμπει μια ανεπιτήδευτα σοφιστικέ αισθητική που προσαρμόζεται παντού και σε κάθε στιγμή της ημέρας. Εκτός όμως από τα φορέματα και τα παντελόνια, το βασικό κομμάτι-επένδυση που μπορείτε να εμπιστευτείτε για κάθε καλοκαιρινή εμφάνιση, είναι το λινό πουκάμισο. Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές χρειάζεται και αυτό μια ανανέωση. Για την ακρίβεια, μια αναβάθμιση σύμφωνα με τα τελευταία καλοκαιρινά trends.

Έτσι, πριν συνδυάσετε το λευκό, λινό σας πουκάμισο με ένα τζιν παντελόνι, μπορείτε να δείτε τα παρακάτω 5 hot looks που συγκεντρώσαμε. Θα σας δώσουν την απαραίτητη στιλιστική έμπνευση για τα καλοκαιρινά city ή office σύνολα, αλλά και για τις ανέμελες εμφανίσεις των διακοπών.     

Λινό πουκάμισο: 5 hot looks για το καλοκαίρι

Με loose παντελόνια

Για τις ημέρες που κάνει πολύ ζέστη και αναρωτιέστε τι να φορέσετε, μπορείτε να συνδυάσετε ένα χαλαρό, λινό πουκάμισο με το essential κομμάτι της καλοκαιρινής σεζόν – την παντελόνα σε φαρδιά γραμμή. Αν η παντέλονα που θα επιλέξετε είναι και αυτή λινή, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο chic. Προσθέστε μίνιμαλ αξεσουάρ, δερμάτινα σανδάλια και μια oversized πλέκτη τσάντα για να ένα ακόμα πιο cool αποτέλεσμα.

Extra tip: Για το απόλυτο island look φόρεσε από μέσα το μαγιό σας ή ένα brallete και άφησε το πουκάμισο ανοιχτό.

Πάνω από τα καλοκαιρινά φορέματα

Και εδώ βρίσκεται η λύση στο αιώνιο ερώτημα: «να πάρω ζακέτα;». Ειδικά για μια βραδινή έξοδο σε ένα νησί, όπου φυσάει ελαφρώς, αλλά κάνει πολύ ζέστη για ένα denim jacket, το λινό πουκάμισο μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα ως πανωφόρι. Ταιριάζει γάντι με τα κροσέ φορέματα του καλοκαιριού όπως και με τα αέρινα midi φορέματα σε ρομαντικό στιλ.

Extra tip: Για ένα πιο «στυλιζαρισμένο» αποτέλεσμα, γυρίστε τα μανίκια του πουκαμίσου σε ρεβέρ μέχρι το ύψος των αγκώνων.

Με σορτς σε safari look

Αν υπάρχει μια τάση η οποία επιστρέφει κάθε καλοκαίρι, είναι το safari. Από τις μεγάλες πρακτικές τσέπες, μέχρι τα χακί πράσινα και τα μπεζ της άμμου, η αισθητική της «chic εξερευνήτριας» καταφέρνει πάντα να κερδίζει. Ένας από τους must συνδυασμούς λοιπόν για μια τέτοια εμφάνιση, είναι το λινό πουκάμισο μαζί με ένα άνετο σορτς σε λινό, ή σε κάποιο άλλο μαλακό ύφασμα. Το μυστικό εδώ είναι να κινηθούμε σε γήινους τόνους και φυσικές υφές.

Extra tip: Για μια έξτρα «safari» πινελιά, προσθέστε στο σορτς σας μια καφέ ζώνη με αγκράφα.

Με maxi φούστες

Το λινό πουκάμισο μπορεί να γίνει super σέξι, σεταρισμένο με ένα ακόμα star piece της σεζόν, την μάξι φούστα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην δείξει ένα τέτοιο look υπερβολικά «ντυμένο», είναι να κουμπώσετε μόνο το ένα κουμπί από το κέντρο του πουκαμίσου, αφήνοντας το ντεκολτέ ανοιχτό. Μια ακόμα εύκολη επιλογή, ειδικά αν η φούστα  είναι ψηλόμεση, είναι να δέσετε το πουκάμισο πολύ χαλαρά στη μέση.

Extra tip: Μη φοβηθείτε τους πιο έντονους συνδυασμούς με χρωματιστά λινά πουκάμισα.

Μόνο του ως beachwear 

Ωραία είναι τα παρεό και τα co-ords για την παραλία, αλλά ένα αέρινο oversized πουκάμισο πάνω από το μαγιό πάντα υπερέχει. Προσφέρει άνεση, δροσιά και την προστασία που ζητάμε κάτω από τον καυτό ήλιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο styling με κάποια  αξεσουάρ όπως ένα bucket hat ή μια μεταξωτή μπαντάνα, ψάθινη τσάντα και slip σανδάλια και έχουμε το απόλυτο beach style.   

Extra tip: Τα αντρικά λινά πουκάμισα δίνουν το απόλυτο oversized αποτέλεσμα που επιθυμούμε

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice