Οι MSCHF παρουσίασαν τις μπότες Big Red Boots (Yellow) σε συνεργασία με την Crocs.
© MSCHF
Fashion

Οι MSCHF και η Crocs έφτιαξαν τις πιο καρτουνίστικες μπότες

Άλλο ένα σατιρικό πρότζεκτ της καταστασιακής κολεκτίβας καλλιτεχνών

Οι MSCHF παρουσίασαν τις μπότες Big Red Boots (Yellow) σε συνεργασία με την Crocs.

Η κολεκτίβα τέχνης MSCHF ξαναχτύπησε. Συνεργάστηκε με την Crocs και παρουσίασε ένα ζευγάρι τεράστιες κίτρινες μπότες με «ιδιαίτερες» τρύπες. Ονομάζονται Big Red Boots (Yellow) και είναι μια παραλλαγή ενός προηγούμενου πονήματος των «τρελών»: στο παρελθόν είχαν σχεδιάσει ένα παρόμοιο ζευγάρι (χωρίς τις τρύπες) σε κόκκινο χρώμα με πρότυπο τις μπότες που φορούσε ο Astro Boy, ενός manga ήρωα. 

Οι κίτρινες μπότες έχουν εξίσου καρτουνίστικο στιλ, που χαρακτηρίζεται από ένα ογκώδες επάνω τμήμα και τις τρύπες που συναντούμε στα Classic Clogs της Crocs. Στο ύψος της φτέρνας έχουν τον γνωστό ιμάντα με το λογότυπο των Crocs.

Τα Big Red Boots (Yellow) θα κυκλοφορήσουν στο εμπόριο στις 9 Αυγούστου, μας πληροφορεί το σάιτ των MSCHF, αν και με την περίπτωσή τους ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος. Το ζευγάρι φορέθηκαν από τον ράπερ Tommy Cash, ένα εξίσου τρελό παλικάρι και φίλο των MSCHF στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ο Cash καθόταν στην πρώτη σειρά του σόου του Rick Owens και ξεχώριζε από χιλιόμετρα μακριά. 

Πάντως οι MSCHF στο σάιτ τους προμοτάρουν τις μπότες με την Πάρις Χίλτον, η οποία θυμίζει ανατριχιαστικά την Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill, με την κιτρινόμαυρη φόρμα μοτοσικλετιστή.

Η Πάρις Χίλτον με τις μπότες Big Red Boots (Yellow)
© MSCHF

Και για όσους έχουν χάσει τεύχη, να σημειώσουμε πως οι MSCHF είναι κάτι σαν «Το Κουλούρι» της μόδας. Όσοι τρέχουν την «εταιρεία» κοροϊδεύουν τους πάντες και τα πάντα, από τα brands μέχρι τους καταναλωτές και τις επιθυμίες τους.

Ο περισσότερος κόσμος τους έμαθε από τη συνεργασία τους με τον Lil Nas και τα Satan Shoes, παπούτσια που υποτίθεται πως είχαν στη σόλα τους μια σταγόνα αίμα. Η Nike δεν εκτίμησε το χιούμορ τους και τους έστειλε μήνυση. Έχουν λανσάρει ακόμα τα Jesus Shoes με αγίασμα, τα οποία υπόσχονταν ότι, όταν τα φορούσες, θα μπορούσες να περπατήσεις πάνω στο νερό. Μετά έφτιαξαν τα δικά τους Birkinstocks, τα οποία υποτίθεται πως φτιάχνονταν από πανάκριβες τσάντες Birkin.

Ενδιαφέρον είχε και το πρότζεκτ Only Bag. Οι MSCHF σου πουλούσαν σε λογική τιμή σακούλες (άδειες φυσικά) από μεγάλους οίκους μόδας: Hermes, Prada, Fendi, Rolex. Η λογική της; Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος, αρκεί να φαίνεσαι πλούσιος. 

Στα τέλη Ιουνίου έβγαλαν στην αγορά και την πιο μικρή Louis Vuitton τσάντα, τόσο μικρή που χρειαζόσουν μεγεθυντικό φακό για να τη δεις! Η τσάντα πωλήθηκε έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice