Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τον οίκο μόδας Alexander McQueen - Σχεδίασε μεταξύ άλλων το νυφικό φόρεμα της Κέιτ Μίντλετον.
Η βρετανίδα σχεδιάστρια Σάρα Μπάρτον με το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το 2012 © EPA/Sean Dempsey
Fashion

Aποχωρεί από τον οίκο Alexander McQueen η Σάρα Μπάρτον - Αγαπημένη σχεδιάστρια της Κέιτ Μίντλετον

Καθόρισε το ύφος της βρετανικής μόδας τα τελευταία 26 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τον οίκο μόδας Alexander McQueen - Σχεδίασε μεταξύ άλλων το νυφικό φόρεμα της Κέιτ Μίντλετον.

Το επερχόμενο σόου του Alexander McQueen κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού στις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι το τελευταίο της Σάρα Μπάρτον.

Η διευθύντρια δημιουργικού αποχωρεί από τον βρετανικό οίκο μόδας πολυτελείας μετά από συνολικά 26 χρόνια, ανακοίνωσε χθες η μητρική εταιρεία Kering.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη στη Σάρα που έγραψε ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του οίκου Alexander McQueen», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Alexander McQueen, Τζανφίλιπο Τέστα.

«Η συνεισφορά της Σάρα τα τελευταία 26 χρόνια θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι», σημείωσε.

Η γεννημένη στο Μάκλσφιλντ σχεδιάστρια μόδας εντάχθηκε για πρώτη φορά στον οίκο το 1996, ενώ σπούδαζε στο Central Saint Martins στο Λονδίνο.

Επέστρεψε μετά την αποφοίτησή της και μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ανέλαβε επικεφαλής σχεδιασμού γυναικείων ενδυμάτων.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της μάρκας, Λι Αλεξάντερ ΜακΚουίν το 2010 ορίστηκε διάδοχός του και της ανατέθηκε η συνέχιση της κληρονομιάς του.

Η Σάρα Μπάρτον αποχωρεί από τον οίκο μόδας Alexander McQueen - Σχεδίασε μεταξύ άλλων το νυφικό φόρεμα της Κέιτ Μίντλετον.
Η Κέιτ Μίντλετον φτάνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στις 29 Απριλίου 2011, πριν από το γάμο της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. To φόρεμά της σχεδιάστηκε από τη Σάρα Μπάρτον © EPA/Garteh Fuller/PA

Σάρα Μπάρτον: Η επιλεγμένη σχεδιάστρια της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ένα χρόνο αργότερα, η Μπάρτον κατέκτησε διεθνή φήμη όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν η σχεδιάστρια του νυφικού της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Η Μπάρτον περιέγραψε τη διαδικασία δημιουργίας της δαντελένιας τουαλέτας με την «ουρά» μήκους 2.4 μέτρων ως «εμπειρία ζωής».

Παρέμεινε η επιλεγμένη σχεδιάστρια της πριγκίπισσας για διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του γάμου του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ το 2018 και της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 2022.

Το 2012 η Μπάρτον τιμήθηκε με το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) για τις υπηρεσίες της στη βρετανική βιομηχανία μόδας.

Η αποχώρησή της ανακοινώθηκε εν μέσω ευρύτερης αναδιάρθρωσης στην Kering, στην οποία ανήκουν επίσης οι οίκοι Gucci, Balenciaga, Saint Laurent και Bottega Veneta.

Ο McQueen, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία το 1992, πούλησε το πλειοψηφικό του μερίδιο στον όμιλο Gucci, τώρα συγχωνευμένο στην Kering, το 2001.

(Με πληροφορίες του Guardian)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice