4+1 άκρως απαραίτητα jacket για το φετινό φθινόπωρο
© Instagram/Chanel
Fashion

4+1 απαραίτητα jacket για το φετινό φθινόπωρο

Η εποχή «πάρε ζακέτα» έφτασε και εμείς σας έχουμε τη λύση

Fall Jacket trends 2023: Οι τάσεις στα πανωφόρια για τη φθινοπωρινή σεζόν 

Μπορεί σε πολλές περιστάσεις στη ζωή να έχει περισσότερη αξία το περιεχόμενο, αλλά αυτό σίγουρα δεν ισχύει σε μια εμφάνιση. Το παλτό, το jacket, το σακάκι παίζουν καθοριστικό ρόλο και είναι ικανά είτε να απογειώσουν μια εμφάνιση είτε να την καταστρέψουν. Άλλωστε, τις πιο κρύες μέρες είναι πολύ πιθανό, ό,τι και να φορέσετε, να αναδειχθεί μόνο το πανωφόρι σας. Τα καλά νέα: οι τάσεις των jacket για το 2023 υπόσχονται εμφανίσεις που δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Πολύχρωμα δέρματα, μοναδικές υφές, μοτίβα και στάμπες είναι μερικές μόνο από τα βασικά στοιχεία των jacket που είδαμε στις πασαρέλες του 2023 και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα και στους δρόμους.

Βέβαια, για να επιλέξετε το τέλειο σακάκι πρέπει αφενός να δώσετε προτεραιότητα στα προσωπικά σας κριτήρια και αφετέρου να λάβετε υπόψη τη σημασία της διαχρονικότητας των jacket - καθώς σίγουρα θέλετε να το φορέσετε περισσότερο από μια σεζόν. Είστε ο άνθρωπος που έχεις ως προτεραιότητά του να φοράει κάτι που τον κρατάει ζεστό ή προτιμάτε κάτι ελαφρύ που θα αξιοποιήσετε και σε εσωτερικούς χώρους; Λατρεύετε τις ουδέτερες αποχρώσεις ή μπορείτε να φοράτε συχνά ένα jacket με έντονο χρώμα; Με γνώμονα αυτά τα κριτήρια μπορείτε πλέον να φιλτράρετε τις τάσεις της σεζόν και να επιλέξετε τι σας ταιριάζει για φέτος.

Bouclé στα χνάρια της Chanel 

Τα Bouclé jackets επέστρεψαν δυναμικά εδώ και μερικές σεζόν και δεν φαίνεται να υποχωρούν. Φυσικά, ο οίκος Chanel έδωσε το σύνθημα μέσα από τα φθινοπωρινά/χειμερινά σόου της στα οποία τα παρουσίασε κομπωμένα έως πάνω. Με αυτόν τον τρόπο πρόκειται να τα φορέσουμε κι εμείς λοιπόν. Η τάση, η οποία κυριαρχεί το φθινόπωρο του 2023, εξυπηρετεί πολλά concept και κυρίως αυτό του dress code της δουλειάς στο γραφείο.

Bomber jackets... αλλά κομψά

Η αλήθεια είναι ότι τα bomber jackets δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα, ωστόσο φέτος θα τα αγαπήσουμε λίγο παραπάνω και θα τα τιμήσουμε στη δερμάτινη εκδοχή τους, κυρίως χάρη στους Saint Laurent και Miu Miu, οι οποίοι τα παρουσίασαν με πραγματική κομψότητα στις πασαρέλες τους.

Coziness Overload: χνουδώτα, ανάγλυφα και μακριά 

Πέρυσι, είδαμε την τάση του  shearling να απογειώνεται, κυρίως λόγω του ονειρικού Toggle jacket της Toteme. Το τελευταίο θα είναι εξίσου περιζήτητο και αυτή τη σεζόν. Φέτος όμως οποιαδήποτε fluffy και ανάγλυφη υφή θα είναι τάση jacket. Αν μάλιστα θέλετε να επιλέξετε κάποιο που θα είναι μακρύ ή και θα σέρνεται, τότε θα έχετε υιοθετήσει και δεύτερη τάση, τη Floor-length.

 

Το jacket φέτος είναι καπιτονέ 

Αν υπάρχει ένα πανωφόρι που θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, αυτό φέτος θα είναι το καπιτονέ jacket. Πιθανότητα να έχετε ακούσει την viral είδηση για το ξεπούλημα του The Frankie Shop τα τελευταία δύο χρόνια. Όλα αυτός ο χαμός εξηγείται επειδή το cult χακί σακάκι είναι ελαφρύ, κομψό και χωρίς ενοχλητικούς γιακάδες. Με λίγα λόγια, είναι το τέλειο κομμάτι για layering, όπως ακριβώς φοριέται  από τους κορυφαίους fashion insiders στα social media.

Κόκκινο και κάφε, τα χρώματα του φθινοπώρου 2023

Όσον αφορά το χρώμα της σεζόν στα jacket, το φλογερό κόκκινο φέτος έχει αδιαμφισβήτητα την πρωτιά. Το μαύρο μπορεί να είναι πάντα ένα στιλάτο και ασφαλές χρώμα σε όλα τα πανωφόρια, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, το καφέ είναι το νέο μαύρο το φθινόπωρο του 2023 και πιο συγκεκριμένα η απόχρωση σέπια. Άλλωστε, το να φορέσεις ένα καφέ σακάκι είναι ένας εύκολος τρόπος για να μεταβείς από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, καθώς πλησιάζει στις αποχρώσεις που τιμήσαμε το καλοκαίρι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice